Gazete Vatan Logo

Hz. Adem kaç yıl yaşadı? Hz Adem kaç yaşında öldü?

Hz. Adem, Semavî kitaplara göre ilk insan ve ilk peygamberdir. İnsanlığın atası olan Hz. Adem ebü’l-beşerdir. Kur’ân-ı Kerîm’de Allah’ın seçkin kıldığı kişiler arasında sayılmış safiyyullah unvanlarıyla da anılmaktadır. Adem’in yaratılışı Tevrat ve Kur’ân-ı Kerîm’de anlatılmıştır. Peki, Hz. Adem kimdir? Adem ilk insan mı? Hz. Adem kaç yıl yaşadı? Habil ve Kabil olayı nedir? Hz Adem kaç yaşında öldü? İşte detaylar…

Hz. Adem kaç yıl yaşadı? Hz Adem kaç yaşında öldü?

İlk insan denildiği zaman akla hemen Hz. Adem gelmektedir. Hz. Adem'in yaşamı her zaman için merak konusu olmuştur. Günümüzde en çok araştırılan Peygamberler arasında Hz. Adem'de yer alır. Özellikle Hz. Adem'in ne zaman ve kaç yaşında öldüğü çok merak edilir. Aslında bu konuda net olmasa da farklı bilgiler bulmak mümkündür.

HZ. ADEM KİMDİR?

Hz. Adem'in ölümünden önce yaşamını bilmek gerekir. Çünkü Hz. Adem ismi oldukça önemlidir ve onun yaşamı hakkında her detay ilgi çekicidir. Hz. Adem cennetten kovulan ilk Peygamber olarak da bilinir. Allah Hz. Adem'i yarattıktan sonra Hz. Havva'yı yaratmıştır. Hz. Adem ve Hz. Havva birlikte yıllar boyunca cennette yaşamışlardır. Ancak yasak meyveyi yemeleri ile cennetten kovuldukları söylenir. Ayrıca dünyaya gönderirken Hz. Adem ve Hz. Havva uzun bir süre ayrı yaşamışlardır. Bu ayrılık tövbe etmelerine kadar devam etmiştir.

Hz. Adem yaratılınca tüm melekler ona secde etmişlerdir. Çünkü Allah bu şekilde buyurmuştur. Ancak şeytan bunu kabul etmez ve Allah'a karşı gelir. Tabi bunun üzerine şeytan kovulur. Şeytan bunun için insanları yoldan çıkaracağını söyleyerek Allah'ın huzurundan ayrılır. Böylelikle insanlar ve şeytan arasındaki nefret başlamıştır.

Haberin Devamı

HZ. ADEM KAÇ YIL YAŞADI?

Hz. Adem hakkında birçok farklı bilgi bulunur. Bunlar arasında en bilineni ise Hz. Adem'in bin yıl kadar yaşadığıdır. Yani Hz. Adem'in ömrü bin yıl ve hatta daha fazla olabilir. Zaten Hz. Adem ilk insan olduğu için oldukça özel bir şekilde yaratılmıştır. Bundan dolayı o ve Hz. Havva cennette mutlu bir şekilde yaşamışlardır. Tabi bu mutluluk yasak meyveyi yemeleri ile bozulmuştur.

HABİL VE KABİL OLAYI NEDİR?

Habil ve Kabil Hz. Adem'in oğulları olarak bilinirler. Aralarında yaşanan olay ise tarihe geçmiştir. Günümüzde bile bu olayın detayları çok fazla merak edilir. Habil kendi halinde yaşamını sürdürürken Kabil onu kıskanmaya başlamıştır. Kabil çiftçi olarak çalışırken Habil ise çobanlık yapmaktaydı. Ancak Kabil'in kıskançlıkları durmadan devam etmiştir ve bunun ardından Habil'i öldürmüştür. Bundan dolayı insanlık tarihinin ilk cinayeti bu olay olarak kabul edilir.

Haberin Devamı

Habil öldükten sonra ise Hz. Şit dünyaya gelmiştir. Hz. Şit'in dünyaya gelişi Hz. Adem'in mutlu etmiştir. Bunun ardından Hz. Adem bildiği her şeyi ona öğretmiştir. Hz. Şit oldukça bilgili bir şekilde yaşamına devam etmiştir. Ayrıca Hz. Şit Hz. Adem'den sonra dünyaya gönderilen ilk Peygamber olarak kabul edilir. Buda oldukça önemli bir detay olarak bilinir.

HZ. ADEM KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?

Hz. Adem'in kaç yaşında öldüğü hakkında net bir bilgi yoktur. Ancak Hz. Adem bin yıldan fazla yaşamış olmalıdır. Birçok kaynakta bu bilgi geçmektedir. Özellikle Hz. Adem'in 1000 - 2000 yıl arasında yaşadığı kabul edilir. Yani yaş olarak kesin bir rakam vermek mümkün değildir.