Gazete Vatan Logo

Bugün iftara ne pişirsem? İftarda ne yesek? Kolay İftar Menüsü (1 Mayıs 2020)

Çorbası, salatası, ana yemeği ve tatlısıyla ramazan iftar sofralarının yeri bambaşka. Ramazan sofraları için hem lezzetli hem de farklı yemek arayışında olanlar için kolay iftar menüsü hazırladık. Bugün iftarda ne pişirsem, iftara ne yapsam, iftarda ne yesek diyorsanız sizin için derlediğimiz kolay iftar menüsü mutlaka göz atın. İşte iftar vaktine az kala yapabileceğiniz pratik iftar menüsü...

Bugün iftara ne pişirsem? İftarda ne yesek? Kolay İftar Menüsü (1 Mayıs 2020)

Ramazan sofraları hazırlamak istiyor iftara ne yapsam ve bugün iftara ne pişirsem diyorsanız sizin için hem kolay hem de evde bulanabilecek malzemelerden yapabileceğiniz nefis bir iftar menüsü hazırladık. Bugünkü iftar menümüzde düğün çorbası, kıymalı hünkar beğendi ve süt helvası var. İşte iftar sofranız için düğün çorbası tarifi, hünkar beğendi tarifi ve süt helvası tarifi ve yapılışları...

DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ

Düğün çorbasının malzemeleri;

250 gram kemiksiz koyun eti

1 tane orta büyüklükte soğan

10 su bardağı su

3-3,5 yemek kaşığı un

2 yumurta

1 limonun suyu

kırmızı pulbiber

tuz

Üzeri için;

1 yemek kaşığı tereyağı

kırmızı pulbiber

DÜĞÜN ÇORBASI YAPILIŞI

Kemiksiz kuzu etini zar şeklinde doğrayıp tencereye alın. Yağ eklemeden suyunu çekene kadar soğanla kavurun. Üzerine suyun 5'te 4'ünü (8 bardak) ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Yumurta, un ve limonu bir kasede çırpın ve kaynamaktan olan karışımdan 2-3 yemek kaşığı alıp yine çırpın. Yumurtalı karışımı azar azar tencereye ekleyin ve karıştırarak kaynatmaya devam edin.

Haberin Devamı

Tereyağını bir tavada eritip üzerine pulbiber katın. Bu karışımı servis ederken çorbanın üzerine dökün.

KIYMALI HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ

Kıymalı hünkar beğendinin malzemeleri;

200 gram kıyma

1 tane orta büyüklükte soğan

1 tane orta büyüklükte domates

2 tane yeşil biber

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz

karabiber

Beğendisi için;

1,5-2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

8 yemek kaşığı közlenmiş patlıcan (konserve)

kaşar peyniri

Tuz

karabiber

KIYMALI HÜNKAR BEĞENDİ YAPILIŞI

Zeytinyağını geniş bir tava alıp hafif kızdırın. İçine kıydığınız soğan, sarımsak ve yeşil biberleri ekleyip birkaç dakika soteyeletin. En son küp düp doğradığınız domatesleri ekleyip tuz ve karabiberi de koyduktan sonra domatesler yumuşayana kadar pişirin.

Beğendisi için; Küçük bir tencereye tereyağını koyup eritin. Üzerine un ilave edip kavurun ve sonra yavaş yavaş su dökerek unun topak topak olmaması için sürekli karıştırın. Kısık ateşte bu işleme 3-4 dakika devam edin. Karışım pişiirdiktensonra patlıcan, tuz ve karabiber ilave edin. En son rendelediğiniz kaşarı da ekledikten sonra 1-2 defa karıştırıp beğendiği ocaktan alın. Önce patlıcan yemeğini sonrasında kıyma harcını servis tabağını koyup sıcak servis edin.

Haberin Devamı

SÜT HELVASI TARİFİ

Süt helvası malzemeleri;

100 gr. tereyağı

1 su bardağı un

1 litre süt

1,5 su bardağı toz şeker

1 adet yumurtanın sarısı

1 paket vanilya

SÜT HELVASI YAPILIŞI

Tereyağını ocağa alın ve hafif ısıtın. Ardından unu ekleyin ve karıştırarak 3 – 4 dakika kavurun. Unlu karışımı ocaktan alın ve karıştırarak sütü ekleyin. Sütünüzün yumurtayı pişirmeyecek kadar ılık olmasına özen gösterin. Ardından yumurta sarısını ve toz şekeri ekleyip, karıştırın. Tekrar ocağa alın ve hafif ısıtana kadar karıştırın. Ocaktan alınca içerisine vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız sütlü karışımı dikdörtgen cam fırın kabınıza dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırının en üst rafının bir altında üstü kızarana kadar 10 – 15 dakika pişirin.