Gazete Vatan Logo

Arda Türkmen'den günün menüsü: Bugün iftara ne pişirsem? (5 Mayıs 2020)

Arda Türkmen'in sunduğu Arda'nın Ramazan Mutfağı'nın yeni bölümüyle Kanal D ekranlarında. Arda Türkmen bugün ezogelin çorbası, talaş böreği ve kakaolu ıslak kek tarifi hazırladı. Peki, ezogelin çorbası, talaş böreği ve kakaolu ıslak kek tarifi nasıl yapılır? Bugün iftara ne pişirsem, akşama ne yapsam, bugün ne yesek diyorsanız Arda’nın Ramazan Mutfağı tariflerine mutlaka göz atın. İşte tüm ipuçları ile ezogelin çorbası, talaş böreği ve kakaolu ıslak kek tarifi yapılışı…

Arda Türkmen'den günün menüsü: Bugün iftara ne pişirsem? (5 Mayıs 2020)

Arda Türkmen hem ramazan sofraları için iftar menüsü önerileri hem de tatlı tarifleri ile Kanal D ekranlarına geliyor. Hafif yemekler, zeytinyağlılar, tatlılar, et yemekleri, çorbalar, salatalar, atıştırmalıklar ve ana yemek tarifleri ile Arda Türkmen izleyenleri ile buluşuyor. Bugün iftara ne pişirsem, bugün ne yesek diyorsanız Arda’nın Ramazan Mutfağı tarifleri tam size göre. İşte tüm püf noktaları ile ezogelin çorbası, talaş böreği ve kakaolu ıslak kek tarifi yapılışı…

ARDA’NIN RAMAZAN MUTFAĞI (5 MAYIS 2020)

EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler;

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet orta boy kuru soğan – yemeklik doğranmış

2 diş sarımsak

1 su bardağı kırmızı mercimek

¼ su bardağı pilavlık bulgur

¼ su bardağı pirinç

Tuz

Karabiber

7 su bardağı su

Meyanesi için;

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı domates salçası

Kuru nane

Kırmızı toz biber

Pul biber

2 su bardağı su veya et suyu

EZOGELİN ÇORBASI YAPILIŞI

Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Tereyağını tencereye alıp eritin. Önce soğanları sonra sarımsakları kavurun. Tencereye yıkanmış mercimek, bulgur ve pirinç ekleyerek 1-2 tur daha karıştırın. Su, tuz, karabiber ekleyip kaynamaya bırakın. Başka bir tencereye ayçiçek yağını ekleyin. İyice ısınınca unu ve salçayı ekleyip bir tur çevirin. Baharatları ve sıcak suyu ekleyin, kıvam alana kadar karıştırın. Diğer tenceredeki bakliyatlar pişince, un kavurduğunuz tencereyle birleştirip 1 taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Dilerseniz üzerine biberli yağ gezdirerek servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

TALAŞ BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler;

İç Harcı için;

2 yemek kaşığı zeytinyağı

300 gr. Dana eti – kuşbaşı doğranmış

1 adet soğan – ince yemeklik doğranmış

1 adet havuç – Küçük küp doğranmış

Yarım su bardağı bezelye

1 tatlı kaşığı domates salçası

Yarım su bardağı et suyu

Tuz

Karabiber

Hamuru için;

5,5 su bardağı un

2 yemek kaşığı sirke

2 su bardağı su

Tuz

Hamur ara katları için;

100 gr. tereyağı – erimiş

½ su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Çörekotu

TALAŞ BÖREĞİ YAPILIŞI

Tavanızı ocağa alın, içerisine zeytinyağı ekleyin ve ısıtın. Tereyağında ince doğranmış soğanları kavurun, etleri ekleyin ve suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Küp küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ekleyin. Tuz, karabiber, domates salçası ve suyu ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Etler pişince, soğuması için kenara alın. Hamuru için olan tüm malzemeleri derin bir kapta birleştirin ve pürüzsüz bir hamur olana kadar iyice yoğurun. Bir sos tenceresinde tereyağını eritin ve derin bir kapta sıvı yağ ile karıştırın. Tezgahınıza biraz un serpin, hamuru iki bezeye ayırın. Bir bezeyi açabildiğiniz kadar büyük olacak şekilde merdaneyle açın. Yufkanın ortasına tatlı tabağı yerleştirin ve tabağın kenarlarını merkez alarak 8 eşit parçaya bölün. Tabağın çevresini de kesin. Tabağı kaldırın ve ortadaki parçaya yağ karışımını sürün. Ardından diğer katları üst üste gelecek şekilde tek tek yağlayarak kapatın. En üstte kalan parçayı yağlamayın. Kat kat olan parçaları tekrar merdaneyle büyük bir kare olacak şekilde açın. Açtığınız hamuru 4’e bölün ve 4 eşit küçük kare hamur parçası oluşturun. Her karenin içerisine hazırladığınız iç harçtan koyup zarf şeklinde kapatın ve katladığınız kısım tepsiye gelecek şekilde yerleştirin. Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ile süsleyin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Haberin Devamı

KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ

Haberin Devamı

Malzemeler;

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı süt

1 su bardağı un

3 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 adet limon kabuğu

Sosu için;

2 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı kakao

Yarım su bardağı ayçiçek yağı

KAKAOLU ISLAK KEK YAPILIŞI

Sosu için;

Tüm malzemeleri sos tenceresine ilave edip, karıştırın ardından ateşin üzerine alıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. İçerisine kakao ekleyin ve iyice karıştırın. Kenara alın ve soğutun.

Keki için;

Yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabına alın ve iyice çırpın. Ardından ayçiçek yağı ve sütü ilave edip, çırpmaya devam edin. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek içerisine ilave edip spatula ile karıştırın. Kek hamurunu yağladığınız 30 cm çapında yuvarlak cam fırın kabınıza dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Haberin Devamı

Not: Kullandığınız kek kalıbının genişlik ve derinliğine göre pişirme süresine dikkat ediniz. Biraz daha az veya fazla olabilir. Kekiniz fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirip, dilimleyin. Soğuyan sosu kekin üzerine dökün ve soğuyuncaya kadar bekleyin.

TARİFLERİN VİDEOLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaçıranlar için;