Gazete Vatan Logo

‘Yılın Otomobili’ne 22 aday

Otomotiv Gazetecileri Derneği’nin düzenlediği ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışmasına 18 markadan 22 otomobil aday oldu. İlk etapta 7 model finale kalacak. Birinci otomobil Nisan ayında açıklanacak.

‘Yılın Otomobili’ne 22 aday

Otomotİv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ilki düzenlenen ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ (TYD) seçimleri start aldı. ‘Yılın otomobili’ olmak için yarışacak aday otomobiller belli oldu. TYO Seçim Komitesi tarafından belirlenen ve OGD yönetimi tarafından onaylanan aday listede 18 markadan 22 otomobil yer alıyor. İşte aday modeller:

- Audi A4

- BMW 7 Serisi

- Fiat 500X

- Fiat Egea

- Ford Mondeo

- Ford Mustang

- Honda Jazz

- Hyundai Tucson

- Jaguar XE

- Kia Sorento

- Land Rover Discovery Sport

- Mazda CX-3

- Mercedes GLC

- Mercedes C Coupe

- MINI Clubman

- Opel Astra

- Renault Talisman

- Renault Kadjar

- Skoda Superb

- SsangYong Tivoli

- Subaru Levorg

- Volvo XC90

İkİ aşamalı seçİm

‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ seçimleri iki aşamadan oluşuyor. İlk oylama sonucunda her jüri üyesi 7 finalist için favori otomobillerini önerecek. 25 Mart’ta İntercity İstanbul Park’ta yapılacak organizasyonda finalist otomobiller test edilecek. Finale kalanlar 28 Mart’ta açıklanacak. İkinci aşamada her jüri üyesi sahip olduğu 250 puanı adaylar arasında dağıtacak. Her üye bir otomobile tek seferz olmak üzere en fazla 100 puan verebilecek. En fazla puan alan finalist, ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ seçilecek. Birinci otomobil Nisan’da törenle açıklanacak.

Haberin Devamı