Gazete Vatan Logo

Peugeot’nun yarış konsepti gerçek oldu!

Peugeot’nun asfalta indirdiği 9X8 modeli 4.995 m uzunluğa, 2.000 m genişliğe ve 1.145 m yüksekliğe sahip. Sadece 1.030 kg ağırlığıyla birlikte 90 lt yakıt deposu mevcut.

Peugeot’nun yarış konsepti gerçek oldu!

4 tekerlekten çekişli hibrit elektrikli Hypercar İtalya'da yapılacak 2022 FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nın (FIA WEC) 4. ayağında yarışa çıkacak. Arka kanada yer vermeyen tasarımıyla dikkat çeken Peugeot’nun yeni Hypercar’ı, ACO ve FIA’nın LMP1’e göre daha erişilebilir olan, Le Mans Hypercar (LMH) kategorisi yönetmeliklerini karşılıyor.

520 kw’lik otomobil

PEUGEOT 9X8, PEUGEOT SPORT uzmanları tarafından geliştirilen güç-aktarma sistemine sahip dört tekerlekten çekişli bir yarış prototipi. 2,6 litre, bi-turbo, 520 kW, V6 içten yanmalı motor (ICE) arka tekerlekleri ve yüksek performanslı 200 kW elektromotor ön tekerlekleri harekete geçiriyor. Motor gibi, silisyum karbür tabanlı invertör Marelli ile, yüksek voltajlı, 900 voltluk batarya, TotalEnergies/Saft ile ortaklaşa geliştirildi. Bununla birlikte Michelin’den alınan Hypercar sınıfının düzenlemelerine uygun lastikler 9X8’in muazzam gücünü yola aktarıyor.

“2030 yılına kadar elektrikli olma hedefi”

Markanın CEO’su Linda Jackson konuyla ilgili yaptığı açıklama, “PEUGEOT'nun FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’na katılımı, markanın yaratıcılığının ve motor sporları tutkusunun bir kanıtı. Bu yarış otomobilleri elektrikliye geçiş alanında, yarış pistlerinden yollara teknoloji aktarımında da rol oynayacaklar. Enerji geçişi konusunda ne kadar ciddi olduğumuzu göstermek için, 2024 yılına kadar tüm ürün gamımızla elektrikliye geçiş yapacağız. Ayrıca, 2030 yılına kadar Avrupa'da sadece elektrikli olma hedefimize ulaşmak istiyorsak, bu alanda üstün olmamız gerektiğini biliyoruz ve motor sporları bu hedef için çok önemli. PEUGEOT 9X8 ilk yarışına çıkmadan, mühendisler hibrit sistemi yol otomobillerimizden biri olan PEUGEOT 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED’a taşıdı. Diğer örnekler de yolda” dedi.

Haberin Devamı