Gazete Vatan Logo

Opel’in elektriklileri 2022 sonunda Türkiye’de!

Opel’in Corsa ve Mokka modellerinin elektrikli versiyonları bu yıl sonunda Türkiye’ye geliyor. 2025’te 10 bin elektrikli araç satışı öngörülüyor.

Opel’in elektriklileri 2022 sonunda Türkiye’de!

E-Mokka ve E-Corsa yılın son çeyreğinde Türkiye’de satışa çıkacak. Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, “ Hem Stellantis Grubu içerisinde hem de sektörde bu konuda öncü marka olmayı hedefliyoruz. Bu yıl Mokka ve Corsa elektrikli versiyonlarının Türkiye pazarında satışına başlayacağız.Ancak bu sene için çok agresif bir elektrikli araç hacmimiz yok. 2022’de öncelikli hedefimiz bayilerimizi elektrikli araç eğitimlerimizle bu geçişe alıştırmak, hazırlıklarımızı tamamlamak, müşteri memnuniyetsizliği yaratmayacak şekilde elektrikli araçlara yumuşak bir geçiş sağlamak.” dedi. Almanya’da konvansiyonel bir Corsa ile elektrikli arasında yaklaşık 8 bin euro fiyat farkı bulunuyor.

 

10 bin elektrikli satılacak

Girgin, “Global anlamda Opel olarak sattığımız her 100 aracın %8,5’i elektrikli oldu. Burada Corsa’nın büyük etkisi var. Corsa satışlarımız yüzde 25’e yakın olarak gerçekleşti. 2022’de ise markanın yüzde 15’lik hedefi var. Türkiye’de 2025’de toplam satışlarımızın %15’ini elektrikli araçlar oluşturacak. Yani satışlarımızın 7’de 1 kadarı elektrikli araçlardan gelecek” dedi. 2022’nin ilk 4 ayında Opel pazarları içerisinde İspanya’yı geride bırakmayı başaran Türkiye, 9 bin adede yakın satışla 5. sıraya yükseldi. Bu yıl hedefimiz 45 bin adeti 2eçmek ” diye konuştu.

Haberin Devamı

CEO Huettl’ın ilk ziyareti Türkiye’ye

Öte yandan 1 Haziran’da göreve gelen yeni CEO Florian Huettl, ilk pazar ziyaretini Türkiye’ye yapacak. Girgin 2 tam gün olarak gerçekleşecek olan bu ziyarette hem şu anki satış performansı hem de İspanya’yı geride bırakarak Opel dünyasında ilk 5 ülke arasında yer almalarının payı bulunduğunu vurguladı.