Gazete Vatan Logo

İstanbul’dan gazladılar

İstanbul Autoshow’da ilk kez görücüye çıkan 60 yeni model, yollara çıkmak için gün sayıyor. Süper lüksten orta sınıfa, SUV’dan üstü açık modellere kadar birçok yenilik yazın satışa sunulacak. Pazar daha da hareketlenecek

Lamborghini sipariş topluyor

Lamborghini Gallardo’nun yerine geçen Huracan LP 610-4, Türkiye’ye sipariş üzerine getirilecek. Otomobilde 610 beygir güç üreten 5.2 litrelik motor yer alıyor. Huracan 0’dan 100 km/s hıza 3.2 saniyede ulaşırken, maksimum 325 km/s’yi görebiliyor.

Porsche hızlanacak

Porsche, Autoshow’da mevcut ürün gamından Macan S Diesel, Cayenne Diesel, Panamera Diesel, Boxster, 911 Carrera 4 GTS ve 911Turbo S modellerini ziyaretçilerle buluşturdu. Marka ayrıca Porsche Motorsporları Takımı tarafından bugüne kadar üretilen kompleks Porsche olarak nitelendirilen ve markayı 16 yıl sonra Le Mans 24 yarışlarında temsil eden ilk Porsche modeli 919 Hybrid’i de sergiliyor. Porsche 911 Carrera 4 GTS sıfırdan 100 km hıza 4 saniyede ulaşıyor. Maksimum hızı 302 km/s olan Carrera 4 GTS modelinde Porsche Dinamik Işık Sistemi (PDLS) kullanılan bi-xenon farlar ve belirgin GTS sesi sağlayan spor egzoz sistemi gibi birçok seçenek de standart olarak sunuluyor.

Haberin Devamı

Mercedes’in sportif SUV’u

Mercedes-Benz Türk, fuarda AMG GT, Maybach S Serisi ile GLE Coupe’nin Türkiye lansmanını gerçekleştirdi. Mercedes-Benz Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Türkiye Müdürü Şükrü Bekdikhan, yeni modellerin pozitif rüzgarıyla 2015 yılında Mercedes’in büyümeye devam edeceğini söyledi. AMG GT’nin S versiyonu 510 beygir güç üreten V8 motora sahip. Otomobil İstanbul Autoshow’la satışa çıktı. Mercedes, coupe görüntüsüyle öne çıkan yeni SUV’u GLE’yi Eylül’de getirecek.

En sportif Kia

KIA, yeni modeli GT Line’ı Victoria’s Secret’ın ünlü mankeni Erin Heatherton ile ilk kez tüketicilerle buluşturdu. cee’d GT Line 4 noktalı LED gündüz farları, derin büyük tampon, kaplan burnu ızgarası, LED arka stop lambaları, büyük sis farları ve çift egsoz çıkışı göze çarpıyor. Otomobilde 120 beygir güç ve 172 Nm tork üreten 1.0 litre benzinli T-GDI motor yer alıyor. GT Line, Ağustos ayında ithal edilecek.

Haberin Devamı

Skoda tarihi rekor kıracak

Skoda baştan aşağıya yenilenen amiral gemisi Superb’i Ağustos’ta tüketicilerin beğenisine sunacak. Skoda’nın 2012’den bu yana her 6 ayda bir yeni veya yenilenmiş model çıkarma sözünü tutarak değişim sürecini kesintiye uğratmadığını belirten Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, “Yenilenmenin en büyük adımı olarak her açıdan fark yaratacak Superb ile dinamik tasarımlı Fabia öne çıkan modellerimiz. 2015 hedeflerimizi onlarla birlikte 16 bin 500 adede ve hatta daha yukarıya çekebiliriz” diye konuştu.

Suzuki’nin temsilcisi Osman Boyner oldu

HACO Şirketler Grubu’nun 30 yıldan fazla sürdürdüğü Suzuki Türkiye’de distribütör değişiyor. Suzuki için BD Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Osman Boyner ile görüşmeler son aşamaya geldi. İstanbul Autoshow fuarındaki yeni Grand Vitara tanıtımına katılan BD Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Osman Boyner, Suzuki görüşmelerinin son aşamaya geldiğini yakında bir açıklama yapacaklarını söyledi. Suzuki, Celerio ile merakla beklenen yeni Vitara’yı Eylül’de satışına start verecek.

Haberin Devamı

Tucson’a 1.6 litrelik motor

HyundaI ilk kez fuarda sergilediği yeni SUV modeli Tucson’u Ağustos’ta piyasaya çıkaracak. Şirket i20 Coupe’yi de Autoshow’la bilrikte satışa sundu. Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, yeni modelle ilgili olarak, “Bizim için en dikkat çeken benzinli 1.6 motorumuz. 177 beygir güç üreten bu motor 4 tekerlekten çekişli ve 7 ileri DCT şanzımanlı olacak. Tucson’da motor kadar aracın cesur ve atletik dış tasarımı öne çıkıyor. Tüm beklentileri karşılayan, hatta üst segmentteki tüketicileri bile rahatlıkla kendine çekebilecek olan bir SUV diyebiliriz. Biz de heyecanla bekleyen Türk tüketicisine bu modelimizi Ağustos ayında sunmayı planlıyoruz“ dedi.

Opel’den 4 model birden

Opel Autoshow’da 4 Türkiye lansmanı gerçekleştirdi. Corsa OPC, Adam Rocks ile Adam S ve Türkiye pazarına Şubat 2016’da pazara sunulacak Karl’ı tüketicilerle buluşturdu. Markanın bir diğer sürprizi geleceğin modelleri hakkında ipuçları veren konsept Monza oldu. Opel 1.6 litre dizel otomatik fuarda sergilediği Insignia modelini Ağustos’ta yollara çıkaracak.

Haberin Devamı

Toyota, Auris ve Avensis’i yeniledi

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Autoshow’da ilk kez sergilenen yeni Auris ile yeni Avensis’in 2015 yılındaki rekor satış hedefinde katkı sağlayacağını belirtti. Bozkurt, “2015’te kendi satış rekorumuzu kırmayı hedefliyoruz. Yenilenen modellerimiz ile birlikte belirlediğimiz hedefe doğru ilerliyoruz” diye konuştu. Toyota, yeni Auris’i Temmuz’da ile 1.6 litre hacimli dizel motora kavuşan Avensis’i Haziran sonunda ülkemizde satışa çıkaracak.