Gazete Vatan Logo

Citroen’den yeni elektrikli yol arkadaşı

Citroen’in yüzde 100 elektriklisi ve 75 knm menzilli aracı Ami 2022 martta Türkiye’de satışa çıkacak

Citroen’den yeni elektrikli yol arkadaşı

Fransızca’da ‘arkadaş’ anlamına gelen sözcükten esinlenen model Ami, yüzde 100 elyektrikli ve 2 koltuklu. 45 km/saat’e kadar hıza ulaşabilen model, 16 yaşından itibaren kullanılabilecek. B1 ve B sınıfı ehliyetlerle de kullanılacak araç kısa süreli kiralama, uzun dönem kiralama ve satın alma da dahil olmak üzere kentsel ulaşıma 360° çözüm üretmeyi hedefliyor.



3 bin satış hedefi

Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, “Yeni model, her yaştan kullanıcı için elektrikli mobilitenin en önemli oyuncularından bir tanesi olmaya aday. Şimdiden aldığımız talep, 2022 yılı için 1.000 adet olan bireysel satış hedefimizi 3.000’e çıkartmamızı sağladı. Tabii bu noktada tedarik konusu yine en belirleyeci kriter olacak. Ami, Türkiye pazarında şu anda filo satışı ve kurumsal müşteriler için piyasaya sürülürken, 2022 ilk çeyreğinden itibaren son tüketici ile direkt olarak buluşmaya başlayacak” şeklinde konuştu.




Kargo da taşıyacak

Aracın en önemli özelliklerinden bir tanesi 16 yaşından itibaren B1 ehliyetine sahip herkes için uygun bir çözüm olarak öne çıkması. Ami, evden işe günlük gidiş gelişler için ideal bir çözüm olarak öne çıkıyor. Vites kolu veya debriyaj olmadığından Ami kolay ve pratik bir kullanım sunuyor. Modelin “Cargo’ versiyonunun de olduğunu belirten Alkım, “Ami’nin Cargo versiyonu da oldukça dikkat çekiyor. Fransa’da lansmanı da henüz yeni gerçekleştirildi. Biz de talep olursa Türkiye’ye getirebiliriz” dedi. 14 inç büyüklüğündeki tekerlekler kullanım ve manevra kolaylığı için köşelere yerleştirilmiş durumda. 2,41 metre uzunluk, 1,39 metre genişlik ve 1,52 metre yükseklik ile boyutlar da kullanım ve manevra kolaylığını destekliyor. Araç tek şarjla 75 kilometre sürüş imkânı sunuyor.

Haberin Devamı