Gazete Vatan Logo

Çin’li Chery’nin araçları Türkiye yolunda!

Türkiye pazarına son çeyrekte girmeye hazırlanan Çin’li üretici Chery önümüzdeki ay ilk araçlarını Türkiye’ye yollayacak.

Çin’li Chery’nin araçları Türkiye yolunda!

Global pazarlara açılmayı hedefleyen Çin’li üretici Chery geçen Kasım'da Omoda5 modelinin yeni nesil tasarım felsefesine sahip 3 yorumunu tanıtmıştı. Piyasaya sürülen yeni sedan Arrizo8 ise tasarımıyla dikkat çekti. Türkiye pazarına 2022’nin son çeyreğinde gireceğini açıklayan Chery Automobile son dönemde SUV Tiggo ve Arrizo Serisi gibi yeni nesil otomobillerle satışlarda iyi bir performans sergiledi.

Gelecek modeller belirlendi

Çin’li marka önümüzdeki ay Türkiye’ye ilk araçlarını yollayarak tanıtım ve deneme sürüşlerine başlayacak. Pazarlama ve bayi yapılandırmasını da hazırlamakta olan Chery’nin ilk etapta SUV Tiggo, Omoda ve sedan Arrizo modellerini getirmesi planlanıyor.

Elektrikli de gelecek

Elektrik motoru ve batarya da imal eden Çin’li grup elektrikli otomobil üretimi de yapıyor. Elektrikli otomobilin önümüzdeki yıllarda Türkiye’ye gönderilmesi planlanıyor. 2022 Ocak-Mayıs ayları arasında Chery Group, yıllık %6,2 artışla toplam 370.066 araç sattı. Toplam 112.427 adet ihracat gerçekleştiren marka mayıs ayında Brezilya pazarında %2,89 pazar payı elde etti. Güney Afrika'da geçen yıl pazara giren markanın satışları aylık %21.1 artışla 4.509 adede ulaştı.

Haberin Devamı