Gazete Vatan Logo
Magazin Yurt dışında festival rehberi

Yurt dışında festival rehberi

Yurt dışında festival rehberi

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Glastonbury’nin fotoğraflarına bakarken iç geçirenlerdenseniz,

başka bir yurt dışı festivaline yelken açmak için geç değil. Ağustos ayında yurt dışında müzik tatili yapmak isteyenlerin kaçırmaması gereken festivaller.

Özgürlükler adası Sziget (11-18 Ağustos)

Budapeşte’nin Sziget adasında yapılan Sziget, en ucuz ve en eğlenceli festival olmasıyla nam salmış durumda. Üç sene üst üste gittim, üçünde de gerek müziğine gerekse adadaki eğlencesine bayıldım. Bu yıl Queens of the Stone Age, Blink 182, Macklemore& Ryan Lewis, Cee Lo Green, Lily Allen, The Prodigy, Imagine Dragons, London Grammer gibi önemli isimler sahne alacak. Festival alanında gayri resmiler de dahil 50’ye yakın sahne var. Ayrıca line up belli bir süre önemli olmuyor çünkü adada muazzam bir parti sizi karşılıyor.

Şehrin ortasındaki ada sizi neler vaad etmiyor ki... Havuz, iyi müzik, her bütçeye uygun yemek, sirk alanları, masaj, evlilik çadırı, dönme dolap, sihir sahneleri... “Bu yıl doyasıya bir eğlenceyi hak ettim” diyorsanız, bu adaya biletinizi szigetturkiye.com üzerinden alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Harikalar diyarı Lowlands (15-17 Ağustos)

Amsterdam’a 45 dakika uzaklıktaki festival alanı yemyeşil bir ormanın içerisinde. Bu yıl ki line up’ında Queens Of The Stone Age, Portishead, The National, Mando Diao, Skrillex, Fink, Black Lips gibi önemli isimler var. Geçtiğimiz yıl buraya yolum düştüğünde özellikle giriş kapası çok çarpıcı gelmişti. Ardından sahnelerde keşfedilmeyi müziklere bayılmıştım. Festivalin özel bir yanı da var. Sinema, tiyatro ve çağdaş sanatı da alanın içinde barındırması. Genellikle elektronik müzik ağırlıklı sahneleri hava kararınca çok daha eğlenceli bir hale geliyor. Çadırda kalmaya çalışın çünkü alana ulaşım birazcık zor.

Her türe hizmet Reading (22-24 Ağustos)

Vampire Weekend, Arctic Monkeys, Papa Roach, Metronomy, The Kooks, The Hives, Foster the People gibi son döneme damgasını vuran önemli indie-rock toplulukları gitarı, davulu kapıp İngiltere’de gerçekleşen Reading festivale geliyor. Reading’de altı sahne var. İngilizler alkol oranını biraz aşınca bayağı eğlenceli insanlar oluyor, o yüzden birileriyle tanışıp bağırarak şarkılara eşlik etme şansınız da var. Glastonbury’deki çamur sahneleri burada da gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

İngilizler işi iyi biliyor Bestival (4-7 Eylül)

Bu bir gerçek yurt dışı müzik festivali deneyimini hakkını vererek yaşamak istiyorsanız İngiltere’ye yolunuz düşecek. Bestival adanın en butik festivallerinden biri. Outkast, Foals, Beck, Basement Jaxx, London Grammar, Wild Beasts, La Roux festivalin en önemli isimleri arasında. Gün batımında bağıra çağıra şarkı söylemek istiyorsanız eğer sizi bu festivale alalım. Festival için özel bir konsept yaratılıyor ve alanın tamamı bu dizayna göre giydiriliyor. Aynı mutluluğu ve giyim tarzını seyirciden de bekliyorlar. Festival alanından emin olmuş, mutlu ve rahatlamış bir şekilde ayrılacaksınız.