Gazete Vatan Logo
Magazin Ünlülerin saçları doğal yöntemlere emanet

Ünlülerin saçları doğal yöntemlere emanet

Kadınların en önemli aksesuarı saçlar başa bela da olabiliyor, kadının tarzını tümden değiştirebilen en kuvvetli çekicilik silahı da... İşte Düşes Kate’den, ünlü oyunculara birbirinden ilginç saç bakım yöntemleri...

CAMBRIDGE DÜŞESİ KATE MIDDLETON

Düşesin parlaklık sırrı bitki özlü bakım

Üniversite yıllarından itibaren gittiği kuaförden vazgeçmeyen Kate, sağlıklı görünmesi için saçlarını iki ayda bir kestiriyor. Beyazları çıkmaya başlayan düşes, bitkisel boyayla saçlarını boyatıyor. Ayrıca saç renginden birkaç ton açık gölge attırıyor.

OYUNCU DENISE RICHARDS

Işıltılı buklelerinin sırrı avokado karışımında yatıyor

45 yaşındaki ABD’li sinema oyuncusu Denise Lee Richards, saçlarını iyileştirici bakım için avakado sürüyor. ABD’li saç uzmanı Mrkurnic, “Bunu kendim de denedim, etkili bir yöntem” diyor ve evde nasıl uygulayabileceğinizi anlatıyor: “Bu yöntemi daha etkili hale getirmek için avokadoya bir çorba kaşığı zeytin yağı da karıştırın. Yaptığınız karışımı saçlarınıza sürüp yaklaşık 15-20 dakika bekletin ve ardından durulayın.”

OYUNCU CATHERINE ZETA-JONES

Saçlarını birayla yıkayıp uzun uzun masaj yapıyor

Parlak siyah saçlarıyla baş döndüren ünlü oyuncu Catherine Zeta-Jones, saçlarını haftada bir kez birayla yıkıyor. Uzmanlara göre bu yöntem denenebilir bir yöntem çünkü alkol saçın yüzeyinde kalan ve yıpranmaya sebep olun günlük etkileri arındırmak için bire bir. Denemek istiyorsanız saçınızı şampuanla yıkadıktan sonra havluyla kurulayın ve bira ile ıslatıp masaj yapın. Ardından plastik bir saç bonesi takıp 5 dakika bekleyin ve saçınızı tekrar durulayıp şampuanlayın.

Haberin Devamı

Parlak saçlar için ipuçları

- Özellikle saçların daha çok yıprandığı yaz aylarında saçlarınızı önce tarakla açmak yerine, kıvrımlarını elinizle yavaş yavaş açın.

- Güneşe çıkarken bandana ya da şapkayla saçlarınızı koruyun.

- Tatile çıkmadan önce mümkünse saçlarınızı uçlarından kestirin.

- Saçı düzleştirmek için kullanılan ütüleme yönteminden kesinlikle uzak durun. Bu yöntem, saçı en fazla yıpratan yöntemlerden biri.

OYUNCU VE MODEL SIENNA MILLER

Saçına ketçap sürüyor

ABD’li model ve oyuncu Sienna Miller’ın yöntemi bir hayli ilginç. 32 yaşındaki güzel, saçları ilk boyandığında rengini düzeltip sabitlemek için saçlarına ketçap sürüyor. Ancak ABD’li saç uzmanları, ketçabın tıpkı kına gibi saçta çok tortu bıraktığını ve ideal rengi sağlamadığı için bu yöntemi çok benimsemediklerini söyleyerek önermiyor.

Haberin Devamı

Saç dökülmenizi Rephair ile % 80’e kadar azaltabilirsiniz

Rephair serisi, saç dökülmesine karşı serum, losyon ve tamamlayıcı bakım şampuanından oluşan setiyle dökülmeyi yüzde 80’e kadar azaltabiliyor. Ünlü futbol yorumcusu Tümer Metin’in reklam yüzü olduğu Rephair, özellikle erkek tipi saç dökülmesine karşı ürünleriyle dikkat çekiyor. Dermatolog Dr. Ahmet Günay ürünün etkisini şöyle açıklıyor: Rephair’in içinde bulunan Hidroksisteroit Oksidoredüktaz diye bilinen HSOR enzimleri, saç köklerinin etrafında toplanarak saç dökülmesine neden olan DHT’nin parçalanmasına yardımcı oluyor.

Bırakın saçlarınız Aksu Vital bakımıyla bitkilerle buluşsun

Doğal bitkisel ürünler üreten Aksu Vital, yine doğallık felsefesi ile ürettiği Softem markalı kozmetik ürünlerinde bu yaz iddialı bir çıkış yaparak ses getirdi. Aksu Vital toplamda 9 çeşit şampuandan oluşan yeni şampuan serisinin ilk etapta dört yeni çeşidini piyasaya sürdü. Hücreleri gençleştirici etkisi bulunan Softem Koenzim Q-10’lu Isırgan Şampuanı, sarımsağın saçta yüzyıllardır kullanıldığı felsefesinden yola çıkarak hazırlanan Softem Ginsengli Sarımsak Şampuanı, Softem Argan Şampuanı ve Softem Keratin Şampuanı yeni çeşitler.

Haberin Devamı