Gazete Vatan Logo
Magazin Ünlü kampına baskın!

Ünlü kampına baskın!

Genelde starlarla çalışan spor antrenörü Burcu Kuş ile yakın arkadaşları Hande Doğandemir, Esra Ruşan ve Lal Denizli’nin antrenmanlarına baskın düzenledik!

Ünlü kampına baskın!

Ünlüleri forma sokan bir isim var hayatımızda. Siz onun ismini pek sık duymasanız da o hemen hemen her röportajda ‘ünlüleri forma sokan antrenör’ olarak karşımıza çıkmaya başladı. Üzerine bir de Hande Doğandemir ve Büşra Pekin’le girdikleri kampın şahane fotoğrafları Instagram’ımıza düşünce Burcu Kuş’u daha yakından tanımaya karar verdik. Ağustos sayısının teması da spor olunca onu çalıştırdığı isimlerle bir arada çekmek kaçınılmaz oldu. Oyuncu Hande Doğandemir, Esra Ruşan ve siyasetçi Lal Denizli’yle hep birlikte Belgrad Ormanı’nda şehirden uzakta yaptıkları antrenmanlarına konuk olduk. Çok yakın arkadaş olan bu spor tutkunu dörtlünün önerilerine kulak verin.

HANDE DOĞANDEMİR-OYUNCU

SPOR SALONUNA GİTMEK BANA GÖRE DEĞİL

Yolun Burcu Kuş’la nasıl birleşti?

Ben de diğer pek çok arkadaşım gibi arkadaşlarım vasıtasıyla Burcu’yla tanıştım. Spor için vaktim olmaya başladığı ilk anda da onunla çalışmaya başladım.

Ondan önce sporla aran nasıldı?

Daha önce de spor yapıyordum tabii ki ama çok düzenli ve disiplinli değildim. Spor salonuna gitmek ya da yalnız çalışmak pek bana göre değil. Beni tanıyan anlayan ve disiplinli birinin motivasyonuna ihtiyacım vardı, Burcu da bunu başardı. Hem de çok iyi arkadaş olduk.

Haberin Devamı

Düzenli olarak spor yapmak hayatında neleri değiştirdi?

Bir konuda süreklilik sağlayıp, kararlı ve disiplinli olunduğunda sonuç almamak imkansızmış. Kendimi çok daha enerjik ve mutlu hissetmeye başladım. Sporu sadece iyi görünmek için değil, sağlığım ve iç huzurum için de yapıyorum.

LAL DENİZLİ-SİYASETÇİ

KONDİSYONUNUZU ARTIRACAK EGZERSİZ YAPIN

Burcu Kuş’la nasıl çalışmaya başladın?

Ortak arkadaşım vasıtasıyla önce arkadaş olduk, sonra birlikte çalışmaya başladık.

Ne zamandır birlikte çalışıyorsunuz?

Yaklaşık 10 aydır haftada üç defa bir saat antrenman yapıyoruz. Croos-fit, yürüyüş, kick box... Kondisyonu artıracak egzersizler yani. Her türlü sporda birlikteyiz.

Burcu’dan önce de spor senin hayatının tam merkezindeydi değil mi?

Evet, eski milli sporcuyum. Yaklaşık altı tane Türkiye snowboard şampiyonluğum var. Aynı zamanda Dünya Gençlik Şampiyonası’nda İtalya’da yarıştım. İl şampiyonluklarım var, yedi yıl tenis, dört yıllık da voleybol geçmişim var. Şu anda profesyonel olarak hiçbirini yapmıyorum.

Haberin Devamı

BURCU KUŞ-SPOR ANTRENÖRÜ

DIŞARIDA YEMEK YEMEYİN ÇOK HIZLI KİLO ALIRSINIZ

Spor hayatına nasıl adım attın?

5-6 yaşlarındayken mahallemizde Jülide abla vardı. Spor akademisinde okuyordu, tenisçiydi. Ona özenip, karar vermiştim sporcu olmaya. Sonra yedi sene voleybol oynadım, yüzdüm. İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda yüzme antrenörlüğü okudum. Pilates ve fitness dersleri verdim. 10 sene büyük spor merkezlerinde çalıştım. Beş senedir tek başıma çalışıyorum.

Kimlerle çalışıyorsun?

Yönetmen, yapımcı, senarist, iş adamı... Kimse bilmez öğrencilerimin kimler olduğunu. Sadece sosyal medya hesaplarında paylaştıkları için Bergüzar Korel, Saadet Işıl Aksoy, Hazal Kaya, Büşra Pekin biliniyor.

Spora başlamak isteyenlere nasıl öneriler verebilirsin?

Hiç spor yapmadan her gün 2-3 saatini spor salonunda geçirenler çabuk sıkılıyor. Eğer yeni başlıyorlarsa o kadar uzun saatler ayırmamak gerekiyor. Her gün yapmak yerine haftada üç gün bir saat ayırmayı denesinler. Bir de spor salonunu mutlaka kendilerine yakın seçmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Nasıl bir beslenme programı var öğrencilerinin?

Öğrencilerime sağlıklı beslenmeleri konusunda yardımcı, yeri geldiğinde baskıcı oluyorum. Dışarıdan yemek yemelerini tavsiye etmiyorum, yanlarında götürüyorlar.

Lal Denizli ile yeni bir proje üzerinde çalışıyorsun. Ne hazırlıyorsunuz birlikte?

Evet, yeni heyecanımız. Öğrencilerime her zaman “Dışarıda yemek yemeyin evde yapın,” diyorum. Onlar da yoğun çalıştıkları için vakitsizlikten şikayet ediyorlar. Biz Lal ile bu noktada devreye giriyoruz. Kişiye özel sağlıklı yemekler yapıp evlerine veya setlerine göndererek bu bahaneyi ortadan kaldırıyoruz. Bu iş için akademisyenlerin de işin içinde olduğu profesyonel bir ekip kuruyoruz.

Seninle çalışmak isteyip de sana ulaşamayanlar için bir DVD ya da TV programı yapacak mısın?

Haberin Devamı

Geçen sene ‘Fitwell’ adında bir uygulama yaptık, akıllı telefonlar için. Benim sadece antrenör olarak içinde yer aldığım bir proje. Programı uygulayıp 15 kilo verenler oldu, o yüzden tavsiye ederim. DVD işine pek sıcak bakmıyorum, TV’den de teklif geliyor ama ne diyeceğimi açıkçası ben de pek bilmiyorum.

ESRA RUŞAN-OYUNCU

EVDE İP ATLIYORUM

Burcu Kuş’la yolun nasıl kesişti?

Yakın bir arkadaşıma ders veriyordu, ondaki değişimi gördüm. Zaten spora başlamak istiyordum, Burcu’nun numarasını aldım ve ertesi gün kapısındaydım.

Daha önce hiç spor yapmadın yani...

Ondan önceki hayatımda çalışmanın yorgunluğuyla yayıp durmuşum. Nasıl sporsuz yaşıyormuşum? Bütün gün ye, işini yap, yat. Hani endorfin? Hani mutluluk? Spor sadece egzersizden ibaret değil, aynı zamanda mutluluk demek.

Şimdi nasıl bir program içindesin?

Haftanın iki-üç günü set saatlerine göre Burcu’yla ders yapıyorum. Ayrıca bir de spor salonuna gidiyorum. Hiçbir şey yapamadıysam evde ip atlayıp, temel egzersizler yapıyorum.