Gazete Vatan Logo
Magazin TRT spikeri Başak Doğru hayatını kaybetti!

TRT spikeri Başak Doğru hayatını kaybetti!

TRT'nin bir dönemine damgasını vuran efsane spikerlerden Başak Doğru dün hayatını kaybetti.

TRT spikeri Başak Doğru hayatını kaybetti!

Başak Doğru'nun vefatının ardından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti bir mesaj yayınladı. Mesajda "Değerli meslektaşımız Başak Doğru’yu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Başak Doğru’nun ailesinin, dostlarının, meslektaşlarının acısını paylaşıyor başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi.

Başak Doğru'nun cenazesi 16 Şubat Perşembe günü ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Camisi'nden alınarak Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilecek.

BAŞAK DOĞRU KİMDİR?

1945 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarı'na piyano armoni ve klasik bale eğitimi aldı. Kariyerine 1965 yılında TRT İstanbul Radyosu'nda yapımcı spiker olarak başladı. Çok sayıda programda görev aldı. 1970 yılında BBC'nin Türkçe Yayınlar Servisi'nde spiker ve yapımcı olarak çalıştı. Yedi yıl sonra TRT Haber Merkezi'nde çalışmayı sürdürdü. Hem radyo hem de TV'de spiker olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

TV ekranlarına gelen Milli Saraylar konulu programı ile 1984 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 'En Başarılı Haber Program' ödülünü kazandı. Başak Doğru, İngilizce'nin yanı sıra İtalyanca, Fransızca ve Almanca biliyordu.