Gazete Vatan Logo

Money Bags nasıl yapılır? Masterchef Money Bags tarifi ve malzemeler: İşte Evde Money Bags yapmanın püf noktaları

29 Kasım Çarşamba akşamı yayınlanan MasterChef Türkiye programında, yarışmacılar Tayland gecesi konsepti altında oldukça özel bir görevle karşılaştılar: Money Bags yapımı. Tezgah başına geçen yarışmacılar, bu zorlu görevde Tayland mutfağının lezzetini yansıtmaya çalıştı.

Money Bags nasıl yapılır? Masterchef Money Bags tarifi ve malzemeler: İşte Evde Money Bags yapmanın püf noktaları

Geleneksel Tayland mutfağına ait bir atıştırmalık olarak öne çıkan Money Bags yapımında yarışmacılar ustalıkla malzemeleri bir araya getirmeleri bekleniyor. Tayland gecesi konseptindeki bu özel ödevde, yarışmacılar hem zorlu bir gastronomik deneyimle karşılaşacak, hem de kendi yaratıcılıklarını sergileyerek Money Bags'i en iyi şekilde yapmaya çalışacak.

MASTERCHEF MONEY BAGS TARİFİ

MALZEMELER:

Hamuru için:

2,5 su bardağı un

2 yumurta

3/4 su bardağı su

Tuz

İç harcı için:

200 gram yağsız kıyma

2 adet kereviz sapı

2 diş sarımsak

20 dal Frenk soğanı

2 tatlı kaşığı soya sosu

2 tatlı kaşığı susam

2 tatlı kaşığı esmer şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

Money Bags nasıl yapılır?

İç harcı hazırlamak için tavada 2 tatlı kaşığı sıvı yağı kızdırın. Kıymayı ekleyip 5-6 dakika kadar kavurun. Kereviz sapını ve sarımsağı soyup doğrayın. Kıymaya ekleyip kavurun. Frenk soğanının 5 tanesini ince ince kıyıp harca katın. Soya sosu, susam ve şeker ekleyip karıştırın. Harcı soğuması için bir kenarda bekletin.

Hamur için, unu tezgaha alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Havuzun içine yumurtaları kırın, tuz ve su ekleyin. Yanlardan unu toplayarak hamur elde edin. Hamuru ikiye ayırın, yuvarlayarak bezeler haline getirin. Bezeleri nemli bir bezle örtüp dinlendirin.

Haberin Devamı

Tezgahı unlayıp hamuru alın. Böreklik yufkadan biraz kalın olacak şekilde açın. Bir kalıpla yufkaları kesin. Frenk soğanlarını sıcak suya sokup çıkarın. Yuvarlak kesilen hamurların ortasına kıymalı harç koyun. Kenarlarına fırçayla soğuk su sürüp kese şeklinde katlayın. Keselerin ağzını Frenk soğanı ile bağlayın.

Kalan sıvı yağı tavada kızdırın ve hazırladığınız keseleri yağda kızartın. Kızaran keseleri kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin. Servis yapmadan önce tatlı acı sosla sunun. Deneyen herkese afiyet olsun!