Gazete Vatan Logo
Magazin Şarkının duygusunu kaybetmek istemedim!

Şarkının duygusunu kaybetmek istemedim!

Yeşim Salkım’ın 2001 yılında yayınladığı ‘Vefa Borcu’ albümünde yer alan ‘Deli Mavi’ adlı şarkıya yaptığı cover çalışmasıyla dikkatleri üzerine çeken Vedat Behar, “Şarkının nostaljik havasını, duygusunu kaybetmeden modern bir aranje yapmak istedim” diyor.

Şarkının duygusunu kaybetmek istemedim!

Öncelikle seni biraz tanıyabilir miyiz?

1990 İstanbul doğumluyum. Çocukluk hayalim basketbolcu olmaktı. 17 yaşıma kadar profesyonel olarak lisanslı basketbol oynadım. Müzik başlarda sadece bir hobiydi benim için. 17 yaşımda tanıştığım eski opera sanatçısı, şuan Mimar Sinan Konservatuvarı’nda şan hocası olan Payam Koryak, hayatımda dönüm noktası oldu. Müziği profesyonel olarak yapmam gerektiğini söyledi ve bana bu konuda güven verdi. Kendisine çok şey borçluyum.

Modellik serüveni nasıl başladı?

Ben her zaman düzenli spor yapan, yediklerine dikkat eden biriydim. Fit, sağlıklı bir vücuda sahip olmak benim için bir tutkuydu her zaman. Bu hususta her zaman disiplinliydim. Çevremden de gelen olumlu teşvikler sonucu bu özelliğimi mesleğe dönüştürmeye karar verdim. Zaten genel olarak arenayı seven biriyim. Sahne de bir arena, podyum da... İkisinde de göz önündesiniz ve kendinizi en iyi şekilde sunmak zorundasınız. Benim işim bu…

Kimlerle çalıştın bu süreçte?

Cemil İpekçi, Hakan Akkaya, Damat Tween, Galatasaray Store, Us Polo, Markafoni...

Haberin Devamı

Yeşim Salkım ile özdeşleşen bir şarkıyı coverlamak cesaret isteyen bir karar. Kimden çıktı fikir ?

Müziğin dijitalleşmeye başlamadığı, canlı enstrümanlara dayalı olduğu dönemler olan 80’li 90’lı yıllar müziğinin hayranı olarak, Deli Mavi’yi ilk duyduğumda ciddi anlamda mest olmuştum. Bu şarkının benim için yeri çok ayrı çünkü henüz 10 yaşındayken ilk ezberleyip söylemeye çalıştığım şarkıydı Deli Mavi. Bu şarkıyı coverlamanın ciddi bir risk olduğunun farkındayım çünkü o yıllardaki şarkıların en doğal saflığıyla olduğu gibi kalması, popüler kültürün etkisi altına girmemesi gerektiğini savunan ciddi bir kitle var. Beğenilerin yanında bu sebepten ötürü eleştiri aldığım da doğru, hepsine saygı duyuyorum. Amacım şarkının öz duygusunu kaybetmeden, nostaljik havayı yansıtarak modern bir aranjeyle bütünleştirip şarkıya yepyeni bir hayat vermekti. Bunu da başardığımı düşünüyorum.

Gelecek ve kariyer hedefin ne?

THY ile yeni reklam filmleri için anlaştık, çekimlerini tamamladık. Beni heyecanlandıran birçok projede yer almak istiyorum elbette. Ancak, hedefim müziğimle ve tarzımla sektörde kalıcı bir yer edinmek.

Haberin Devamı