Gazete Vatan Logo
Magazin Samsak döveci olayı nedir? Elif Buse Doğan ve Serkan Çağrı arasında ne oluyor, son durum?

Samsak döveci olayı nedir? Elif Buse Doğan ve Serkan Çağrı arasında ne oluyor, son durum?

Kütahya Tavşanlı ilçesine ait anonim türkü 'Samsak Döveci' nedeniyle araları açılan Serkan Çağrı ve Elif Buse Doğan arasındaki gerilim devam ediyor. Peki, Samsak döveci olayında son durum nedir, Elif Buse Doğan ve Serkan Çağrı konu hakkında hangi açıklamaları yaptı?

Samsak döveci olayı nedir? Elif Buse Doğan ve Serkan Çağrı arasında ne oluyor, son durum?

'Grup Laçin'in bir dönem üyelerinden olan 45 yaşındaki klarnet virtüözü Serkan Çağrı ve Elif Buse Doğan’ın arası “Samsak döveci” türküsü nedeniyle hala açık. Serkan Çağrı’nın "Program sonrası 'Şarkıyı hep beraber kliplendirelim' diye karar aldık. Elif Hanım tarafından farklı bir tercihte bulunularak, yol alındı. Bu kısım çok önemli değil aslında ama benim için. Önemli olan Elif çok uzun zamandır birlikte çalıştığım, 7/24 evimizde olan bir insandır. Geldiğinde 21 yaşındaydı. Eşim ve ben çok büyük emekler verdik, kendisini sahiplendik. Bizi şu anda yaralayan şey vicdan. Bizi ahde vefasızlığı üzmüştür" ifadelerine Elif Buse Doğan’dan cevap gecikmedi. Elif Buse Doğan üst üste yapılan açıklamalar sonrası Instagram hesabından yazılı bir açıklama yaptı.

Samsak döveci olayında son durum

Elif Buse Doğan Instagram hesabından yaptığı açıklamada haksız yere hedef gösterildiğini, aslında türküyü beraber çıkarma kararı aldıklarını ve tüm düzenlemeler bittikten sonra Çağrı'nın vazgeçtiğini duyurdu. Şarkıcı açıklamasında "Eser daha sonra Instagram'a sıçradı, Serkan Çağrı da Instagram'a sıçramasının ardından beni aradı, 'single yapalım' dedi. Ben akustik yaptığımı söylediğimde ise 'Eseri ben buldum, etik değil. Kimseye yedirmem bu eseri' dedi. Bir eserin sosyal medyada patlaması mı gerekiyordu single yapmak için dedim" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Elif Buse Doğan "Birlikte hazırladığımız single ortada duruyorken kendisi eseri başkalarına okutarak 1 Nisan'da single olarak çıkarmıştır. Ardından gazetelere 'Buse türküyü kendine mal etmeye çalıştı' diyerek nasıl tezat bir durumun içine sokmaktadır, hayretler içerisindeyim" dedi. Doğan, "Herkesin bin bir tane derdinin olduğu bu dönemde böyle komik bir şeyin içine çekilip, sizleri meşgul ettiğim için özür dilerim" notuyla açıklamasını sonlandırdı. Elif Buse Doğan, birlikte çıkaracakları tekli için hazırlanan basın bültenlerini ve kapak fotoğrafını da paylaştı. 




Samsak döveci nedir, ne demek?

Samsak Döveci "Sarımsak Döveceği" anlamına gelmektedir. Samsak Döveci, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine ait bir türküdür.  

Haberin Devamı

Samsak döveci hangi yöreye ait?

Türkü, Emel Örgün tarafından Kütahya Tavşanlı'dan Orhan Kasap'tan derlenmiş. 

Samsak döveci türküsünün sözleri

Langıdılanlan langıdılanlan

Samsak döveci

Gümbüdü gümbam gümbam gümbam

Ebe gümeci
Ebelerin ilacıdır ebe gümeci

Uyuz eşek yoncasıdır ebe gümeci
Ebe gümecini toplayalım

Lazım olur saklayalım

Lazım olur saklayalım
Ardımıza bile bakmayalım

Langıdılanlan langıdılanlan

Samsak döveci
Gümbüdü gümbam gümbam gümbam

Ebe gümeci
Ebelerin ilacıdır ebe gümeci

Uyuz eşek yoncasıdır ebe gümeci
Langıdılanlan langıdılanlan