Gazete Vatan Logo
Magazin 'Orhan Gencebay öldü' haberlerine yalanlama!

'Orhan Gencebay öldü' haberlerine yalanlama!

Ünlü sanatçı Orhan Gencebay'ın hayatını kaybettiği yönünde iddialar ortaya atıldı. Bunun üzerine "Orhan Gencebay öldü mü?" sorusu sosyal medyada gündem olurken, usta sanatçı ve oğlu Altan Gencebay'dan açıklama geldi.

'Orhan Gencebay öldü' haberlerine yalanlama!

Türk müzik dünyasında 7'den 70'e herkesin tanıdığı isimlerden Orhan Gencebay'ın vefat ettiği iddiaları sosyal medyada gündem oldu. Usta sanatçının oğlu Altan Gencebay, babasının sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirterek, paylaşılan haberlerin yalan olduğunu söyledi.

"HENÜZ VADEMİZ DOLMAMIŞ"

Oğlunun 'ölüm' iddialarını yalanlamasının ardından bir açıklama da Orhan Gencebay'dan geldi. Usta sanatçı, DHA'ya "Şükürler olsun, gayet iyiyiz. Henüz vademiz dolmamış, Rabbim bilir. Rabbimize teslim olan biriyiz. O ne derse o olur" açıklamasında bulundu.

"ŞÜKÜRLER OLSUN"

Orhan Gencebay, açıklamasının devamında şunları söyledi:

Şükürler olsun gayet iyiyiz. Merak edenlere buradan en candan sevgi ve selamlarımı yolluyorum, berhudar olsunlar. Birileri demek ki böyle bir şaka yaptı, ağır bir şaka! Bunlar yaşamımız boyunca 15-20 defa yaşandı, alıştık. Daha önce de yaşadık bunları, oluyor böyle şeyler. Şu an sağlığımız iyi. Tüm gönül dostlarıma, canlarıma, en candan sevgi ve selamlarımı yolluyorum. Berhudar olsunlar, Orhan Baba iyidir.

ORHAN GENCEBAY KİMDİR?

4 Ağustos 1944, Samsun doğumlu olan Orhan Gencebay ya da gerçek adıyla Orhan Kencebay, Türk besteci, ses sanatçısı, şair, enstrümanist, aranjör, müzik yapımcısı, müzik direktörü ve oyuncudur.

Arabesk müzik olarak adlandırılan, fakat kendisinin bu terimi 'yanlıştır ve eksiktir' gerekçesiyle reddedip Serbest Türk müziği, özgür Türk müziği, serbest çalışmalar ve Gencebay müziği gibi kavramlarla adlandırdığı, 1960'larda yayılan Türk müziği tarzının yaratıcı ve öncülerindendir.

Haberin Devamı

Beyaz Kelebekler grubunun da eski solisti olan ses sanatçısı Azize Gencebay'dan boşanan Orhan Gencebay'ın Sevim Emre ile 30 yılı aşkın süredir birlikteliği devam etmektedir. Oğlu Altan Gencebay hâlen Kervan Plak prodüktörlüğünü yürütmektedir.