Gazete Vatan Logo
Magazin Metallica'dan büyük bağış! 'Yıkımı anlatacak söz bulamıyoruz'

Metallica'dan büyük bağış! 'Yıkımı anlatacak söz bulamıyoruz'

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin yaralarını sarmaya çalışan Türkiye, depremzedeler için tek yürek oldu. Afet bölgesinde çalışmalar devam ederken, dünyaca ünlü yıldızlardan da destek mesajları yağdı. Son olarak ünlü heavy metal grubu Metallica'dan Türkiye ve Suriye için büyük bir bağış geldi.

Metallica'dan büyük bağış! 'Yıkımı anlatacak söz bulamıyoruz'

6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık Kahramanmaraş depremleri, 10 ili birden etkileyerek Türkiye'ye adeta felaketi yaşattı. Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'dan binlerce acı haber geldi.

METALLICA'DAN BÜYÜK DESTEK

Büyük felakette kaybedilen canlar, kurbanları hiç tanımayanların bile yüreklerini sızlattı. Dünyaca ünlü isimlerden depremzedeler için birçok yardım mesajı gelirken, efsane heavy metal grubu Metallica'dan Türkiye ve Suriye için büyük bir bağış geldi.

SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN AÇIKLADILAR

Resmi sosyal medya hesaplarından deprem bölgesinden fotoğraflar paylaşan grup, kendi yardım kuruluşları All Within My Hands aracılığıyla, deprem bölgesinde faaliyet gösteren Direct Relief ve World Central Kitchen'a 125'er bin dolar bağış yapıldığını açıkladı.

"DEPREM TÜM BÖLGEYİ ENKAZA ÇEVİRDİ"

Grubun duyurusunda, şu ifadeler yer aldı:

Türkiye'nin güneyi ve Suriye'nin kuzeyindeki yıkımı anlatacak kelime bulamıyoruz. Deprem, tüm bölgeyi enkaza çevirdi. Ölü sayısı artmaya devam ediyor. All Within My Hands'in ortak kuruluşlarından ikisi, Direct Relief ve World Central Kitchen, bu felaketin mağdurlarına tıbbi yardım ve gıda sağlamak için sahadalar. Kuruluşumuz All Within My Hands, yardım çabalarını desteklemek için her bir kuruluşa 125 bin dolar bağış yapıyor.

TÜRK TAKİPÇİLERİNDEN YORUM GECİKMEDİ

Depremden etkilenen bölgeler için toplamda 250 bin dolar bağış yapan Metallica'ya, Türk takipçilerinden yorum gecikmedi.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE'DEN SEVGİLER"

sosyal medya kullanıcıları, "Boşuna aşık değiliz biz size", "Türkiye'den sevgiler. Teşekkür ederiz" ve "Siz çok kral adamlarsınız" gibi yorumlar yaptı.