Gazete Vatan Logo
Magazin Kuruçeşme Açıkhava'da türkü ziyafeti

Kuruçeşme Açıkhava'da türkü ziyafeti

Demirören Medya Grubu medya sponsorluğunda ve Poll Production by Polat Yağcı organizasyonuyla gerçekleşen Paraf Kuruçeşme Açıkhava Sahnesi’nde önceki gün türkü şöleni vardı. Türk Halk Müziği'nin birbirinden değerli sesleri Sabahat Akkiraz, Hüseyin Turan, İsmail Altunsaray ve Ender Balkır, binlerce hayranına Anadolu ezgileriyle dolu unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Kuruçeşme Açıkhava'da türkü ziyafeti

Usta sanatçı Sabahat Akkiraz, Anadolu müziğinin efsane ismi Hüseyin Turan, Türk Halk Müziği'nin güçlü sesleri İsmail Altunsaray ve Ender Balkır, Paraf Kuruçeşme Açıkhava Sahnesi’nde müzikseverlerle bir araya geldi. İlginin yoğun olduğu konserde sahneye çıkan sanatçılar, ‘Dostlar Merhaba’ türküsüyle dinleyicilerini selamladı. Müzikseverlere “Keyfimize ortak oldunuz. Bizimle can cana, göz göze olmanız gurur veriyor. Türkü dostlarıyla birlikte olmak çok güzel” sözleriyle teşekkürlerini ilettiler.

SAZLI SÖZLÜ GECE

Türkülerin vazgeçilmez sesi Sabahat Akkiraz; ‘Değme Felek’, Çeke Çeke’, ‘İşte Gidiyorum’ gibi güçlü repertuvarı ile geçmişten günümüze gelen birbirinden güzel eserleri yorumlayarak, müzikseverleri mest etti. Aşık Mahzuni’den Neşet Ertaş’a uzanan türkülerlerle harikulade bir gece yaşandı.

Müzik ziyafeti Hüseyin Turan’ın ‘Ah Le Yar’, ‘Sendeki Kaşlar’, ‘Minnet Eylemem’ türküleriyle devam etti. Paraf Kuruçeşme Açıkhava Sahnesi’nde müzikseverler Ender Balkır’ın ‘Ruhumda Sızı’, ‘Gönül Senin Elinden’ parçalarıyla duygu dolu anlar yaşadı. İsmail Altunsaray’ın bağlamasından yükselen Anadolu ezgileriyle ise coşku ikiye katlandı. Ünlü sanatçı, ‘Bahçe Duvarı’, ‘Kız Senin’, ‘Seher Vakti’ gibi Anadolu'dan harman olan türkülerle geceye renk kattı.

Haberin Devamı

MÜZİKSEVERLER HALAYA DOYDU

Gecenin sonlarına doğru türküler yerini oyun havasına bıraktı. Müzikseverlerin sahne önüne kadar uzanan halayıyla Paraf Kuruçeşme Açıkhava Sahnesi’nde renkli görüntüler ortaya çıktı.