Gazete Vatan Logo
Magazin Kral ve kraliçe adayları belli oldu

Kral ve kraliçe adayları belli oldu

Sinemanın kral ve kraliçesini seçerek Yeşilçam’a pek çok oyuncu kazandıran efsane yarışma ‘Sinema Güzeli Yarışması’nın yeni versiyonunun finalistleri belli oldu.

Kral ve kraliçe adayları belli oldu

1970’li yılların efsane dergileri Ses ve Hayat tarafından düzenlenen, sinemanın kral ve kraliçesini seçerek Yeşilçam’a pek çok oyuncu kazandıran efsane yarışma ‘Sinema Güzeli Yarışması’nın yeni versiyonu yapılıyor. Film-San Vakfı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen ‘1. Sinema Güzeli Yarışması’nın finalist adayları belli oldu. Önceki gün Ataköy / Wow İstanbul Hotel & Convention Center’de gerçekleşen basın toplantısında bin 500 kişi arasından seçilen 14 kadın ve 14 erkek objektif karşısına geçti. 22 Mart’ta Ataköy / Wow İstanbul Hotel & Convention Center’de yapılacak büyük final gecesi öncesi basın toplantısında kendilerini tanıttılar.

Jüri üyesi ve ünlü sinema oyuncusu Salih Güney de tanıtıma katılarak finalistlere destek oldu. Kendisinin akademik eğitim alarak oyuncu olduğunu belirten Güney, “Ben bir yarışma ile üne kavuşmadım ve oyuncu olarak seçilmedim. Ciddi bir eğitim aldım. Ancak bu tür yarışmalara da karşı değilim. Gençlere fırsat verilmesini destekliyorum. Elinize geçen bu fırsatı iyi değerlendirin ve hocalarınızdan öğrenebildiğiniz kadar öğrenin” dedi. Güney, final gecesi erkek finalistlerden birini ‘Sinemanın Prensi’ olarak seçerek tahtını devredecek. Etkinlikte yarışmacılarla bol bol selfie fotoğraf çeken ünlü oyuncu, daha sonra üç saat süren bir eğitim konuşması yaptı.

Haberin Devamı