Gazete Vatan Logo
Magazin Kırmızı iç çamaşırı, uğurunu kaybetti!

Kırmızı iç çamaşırı, uğurunu kaybetti!

Yılbaşı gecesi giyildiğinde uğur getirdiğine inanılan kırmızı iç çamaşırları bu sene rağbet görmedi. Anıl İç Giyim’in sahibi Bahri Özdinç yeni yıl öncesi kırmızı iç çamaşırı satışlarının yüzde 50 oranında düştüğünü belirtti.

ºBahri Özdinç kadınların yeni arayışlar içine girdiğini söyleyerek, “Uzun yıllardır iç giyim sektörünün içinde yer alan bir firmayız. 12 yıl İç giyim derneğinin başkanlığını yürüttüm. Geçtiğimiz senelerde, yılbaşı öncesinde ve yılbaşı günü kırmızı iç çamaşırlarında çok yoğun satışlarımız olurdu sektör olarak. Fakat bu yıl kırmızı iç çamaşırı satışı geçen yıla nazaran yarı yarıya azaldı. Onun yerine daha çok pijama takımları ve beyaz ya da ten rengi takımlar alıcı buldu. Türk halkı daha sade ve günlük kullanımda daha çok kullanabilecekleri iç çamaşırlarını tercih etti.

Bunun yanı sıra yurt dışında kırmızı iç çamaşırlarının genelde çok satıldığına inanılır, oysa Türkiye’de her yıl kırmızı iç çamaşırları dünyadaki diğer ülkelere nazaran çok daha fazla satılırdı. Hatta dünya ülkelerinde yılbaşında ve öncesinde kırmızı iç çamaşırı aksine yok denecek kadar az satılır. Mor, ekru ve lila rengi gibi iç çamaşırları da geçtiğimiz yıl Türk kadınlarının ilk tercihleri arasına girmeye başladı. Sanırım Türk kadını artık değişiklik istiyor, denemediği renkleri de kullanmak istiyor” dedi.

Haberin Devamı