Gazete Vatan Logo
Magazin ‘İlk defa bir rol için yüzsüzlük yaptım’

‘İlk defa bir rol için yüzsüzlük yaptım’

‘Son Umut’un yönetmeni Russell Crowe, “Cem’i ikna zor oldu, yemek ısmarlarken çok para harcadım” derken, filmdeki rolüyle AACTA’ya aday olan Yılmaz Erdoğan ise “İlk defa bir rol için yüzsüzlük yaptım” diye samimi konuştu

Oscar ödüllü Russel Crowe’un yönetmenliğini yaptığı ‘The Water Diviner’ (Son Umut) filminin basın gösterimi Zorlu Center’da yapıldı. Crowe, filmde Yunanlılar’ın negatif gösterildiği şeklindeki soruya “Negatif tutum sergilemek niyetinde değiliz Yunanlılar için. Bahsettiğimiz tarihi gerçekler de gerçek zaten. Yunan nüfusundan dolayı Avustralya’da da bu konu gündeme geldi. Daha çok insanlık ve dostlukla ilgili bir şey” diye cevap verdi. Toplantıda Crowe’ı da bol bol güldüren Cem Yılmaz, filmde rol almasının sebebini anlatırken “Bitmiş halini biz 25 gün önce izledik. 10 günde bir ekibe filmden parçalar izletiyordu. Bu çok cömertçe bir hareket , fedakar bir yönetmen benim gibi” dedi. Yılmaz’ın bu sözlerinden sonra araya giren Crowe “Cem’i ikna etmenin zor olması hoşuma gitti. Kendisine yemek ısmarlarken harcadığım paralardan da memnun kaldım” dedi. Yılmaz Erdoğan ise ‘Binbaşı Hasan’ rolünün kendisine verilmeyeceğini düşündüğünü belirterek “Bana vermez dedim ve vermedi. 1,5 ay düşünüp öyle verdi. ‘Bunu bana vermen lazım başkası olmaz’ dedim. ‘Ata binmeyi biliyor musun?’ diye sordu. Hiç binmedim çalışırım, yaparım’ dedim. Bir rol için hiç bu kadar yüzsüz davranmamıştım” diye konuştu. Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yıl dönümü olan 26 Aralık’ta vizyona girecek olan filmin basın gösterimini izleyen gazetecilere gizlilik anlaşması imzalatılırken, içeri girerken cep telefonları da toplatıldı.

Haberin Devamı

CEM’DEN ‘HEY ONBEŞLİ’

Cem Yılmaz’ın filmde söylediği ‘Hey Onbeşli’ türküsü güne damgasını vururken, Crowe bu konuyla ilgili bir soruya “Türkü seçimini Cem’e bıraktım ve bu türküyü ilk duyduğumda çok büyülendim” dedi. Erdoğan ise adaylığı gündeme gelince salondan çıkar gibi yapan Yılmaz’la “Cem benim adaylığımı bir türlü içselleştiremedi” diye uğraştı.

Fal konusunda Belçim yardımcı oluyor...

Filmde, eşi Çanakkale Savaşı’nda şehit olmuş ‘Ayşe’ adlı bir kadını canlandıran Olga Kurylenko ise “O hissiyatı elde edebilmek için Türk kadınlarıyla konuştum” dedi. Crowe “Olga’nın fala çok ilgisi var” derken, Yılmaz Erdoğan da “O konularda Belçim yardımcı oluyor”diye katıldı.

Haberin Devamı

Eleştirmenlerden tam not...

- Ömür Gedik: ‘Av Mevsimi’ndeki ‘Hayde’ sahnesi milyonlarca tıklanmıştı. Bu filmde de Çanakkale’nin efsaneleşmiş türküsü ‘Onbeşlik’ yer almış. Dil, din, ırk konularında ayırt etmeden yer vermiş.

- Alper Turgut: Hollywood kurgusuyla çekilmiş bir Gelibolu filmimiz oldu. Önemli olan noktası Russel Crowe ve Olga Kurylenko’nun yanı sıra bizim için film Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan. Çünkü bizi ifade eden bu gurur. Hem eğlenmiş, hem oynamışlar.

- Serdar Akbıyık: Yabancı yapımlarda Türkler’e olan bakış açısının çok farklısını seyrettik. Sinematografik olarak başarısı ortada. Russell Crowe’ın karakteri her şeye muhalifti.