Gazete Vatan Logo
Magazin Hayat filmlerden daha karmaşıktır

Hayat filmlerden daha karmaşıktır

Ünlü oyuncu Mark Strong’un başrolünde yer aldığı heyecan ve aksiyon dolu dizi Deep State, FOXCRIME ekranlarında başladı

Hayat filmlerden daha karmaşıktır

Deep State”, geçmişinden ve hükümetlerin güç savaşlarından kaçan bir aile babasının hikayesini konu alıyor. Mark Strong’un hayat verdiği Max Easton, CIA içerisindeki gizli bir yapılanma olan The Section’ın yöneticisi George White tarafından ölen oğlunun intikamını almak için yeniden sahaya çağrılıyor ve macera başlıyor. Aksiyon filmlerinin aranılan yüzü Strong ile Deep State’i konuştuk

Canlandırdığınız Max’ın Gizli Servis’teki rolü nedir?

Max CIA’in içindeki, MI6’in The Section ismini verdiği gizli bir servisine, ‘kirli işlerin arkasındaki beyin’ görevinde. Özellikle keyif aldığı bir iş olmasa da gizli operasyonları yönetiyor ve oldukça karanlık işlere karışmıştı. Pyrenees’te, Fransız bir acil ve travma doktoru olan ikinci eşiyle insanlardan uzak, oldukça basit bir yaşam sürüyor. Ama sonrasında sahaya dönmek zorunda kalıyor.

Paris ve Washington sahneleri için Londra, Beyrut ve Tahran sahneleri için Fas kullanıldı. Fas’ta çekim yapmak ve genel olarak farklı iki ülkede olduğunu hayal etmek nasıl bir tecrübeydi?

Haberin Devamı

Uygulamada inanılmazdı. Son derece gerçekçi hissettiren mekanlarımız vardı. Sekiz bölümün tamamında sadece bir sahneyi stüdyoda çektik ki o da yalnızca bir yatak odası tutuklaması sahnesiydi. Geri kalan her şey mekânlarda çekildi. Birçok inanılmaz tecrübe edindiğimizi söyleyebilirim. İlk başlarda rıhtımda bir sahne çekiyorduk ve arka planda vinçlerle yükleme yapılan devasa bir tanker vardı. Başka bir sahne için köşeyi döndüğümüzde balık ağlarını tamir eden 50 adamla karşılaştık. Ve Fas ekibi inanılmazdı. İhtiyaç duyduğumuz her şeyi ve daha fazlasını bize sağladı.

Bir oyuncu olarak bunca farklı mekânda olduğunu hayal etmek senin için ne kadar zorlayıcı oldu?

Hiç zorlayıcı olmadı. Farklılıkların oldukça üstü kapalı olduğunu söyleyebilirim. Daha küçük bir yapımda ‘Şimdi buradayız. Artık mavi gözlük takmalı… Şimdi turuncu gözlük takmalı… Burası farklı bir mekân arkadaşlar…’ fikirlerini vurgulamak için çok daha cesur kararlar alınabileceğini düşünüyorum.

Ancak gerçek hayat bundan çok daha karmaşıktır. Bu sık karşılaşılacak benzerliklerin izleyicileri nerede olduğumuzu anlamaları için biraz daha uğraştıracak olması fikri hoşumuza gidiyor.

Haberin Devamı

DELİRMEDEN VAKİT GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORUM

Deep State’in çekimleri ne kadar sürdü?

Fas çekimleri 10-12 hafta, Londra çekimleriyse 6-8 hafta kadar sürdü. Sekiz saatlik bir dizi için oldukça tempoluydu ancak ben bunu seviyorum. Filmlerle karşılaştırdığımda kesinlikle televizyonun temposunu daha çok seviyorum.

Sette çekim yapmadığınız zamanları nasıl geçiriyorsunuz?

Genelde okuyor ya da podcast dinliyorum. Delirmeden vakit geçirmeye çalışıyorum. Bir şeyler izlemekten kaçınıyorum çünkü bir anda kendinizi (davranışlarınıza) izlediğiniz şey bulaşmış bir halde bulabiliyorsunuz. Örneğin, bir komedi izliyordum ve bir sonraki sahneyi komikleştirmeye çalışmıştım… Demek istediğim şu ki iyi bir filmi ya da televizyon programını izleyebilirim ancak aşırıya kaçmam.

Çeşitli ajanları konu alan filmlerde rol aldın. Max’in farklılaşmasını nasıl sağladın?

Haberin Devamı

Max tüm o karakterler arasında evime en yakın olanı. Köstebek 70’lerde geçiyordu. Yalanlar Üstüne’deki karakterim Ürdünlü’ydü. Ajanların dünyası harika dramalar elde etmek için güzel fırsatlar sunuyor. Ancak ajanların gerçek dünyasının bu kadar heyecan verici olduğundan emin değilim. Gerçek hayatta çok daha fazla evrak işiyle uğraştıklarına eminim! Kendime en yakın hissettiğim karakter Max oldu çünkü dizinin beni büyüleyen noktası aile unsurunun da işlenmesi. Bu ajan polisiyelerinde çok sık görülmez. Genelde entrikalar konu alınır.

Büyük bir süper kahraman filmi geliyor

Dizinin fragmanında karakterinin birinin tırnaklarını sökmenin eşiğinde olduğunu görüyoruz. Oysa muhtemelen birkaç sahne önce evde çocuklarıyla oynuyordu. Bu ahlaki karmaşa hikâyenin bir parçası mı?

Kesinlikle Max’in ikilemi. Örneğin, tam birini öldürmek üzereyken telefonumun çaldığı ve eşimin ev ödevini bitirdiğini söylemesi için beni kızımla konuşturduğu bir sahne var. Bu yakınlığı oldukça ilginç buluyorum. Eğer Max’e sevilebilecek ve sorunlarını anlayabileceğiniz biri gibi yaklaşırsanız işkence sahneleri gibi sahneleri aklınızda konumlandırabiliyorsunuz çünkü bunları gerçekten yapmak istemediğinin farkında oluyorsunuz. Tüm dizi onun huzurlu aile yaşantısına dönme çabasını anlatıyor. Max büyüleyici bir karakter.

Haberin Devamı

Shazam isimli bir süper kahraman filmi çekmek üzeresin...

Doğru. Herkes oldukça heyecanlı. Büyük bir süper kahraman filmi olacak. Bu film ile DC dünyasına geri dönerek bıraktığımız yerden dizginleri yeniden elimize alacağız. Dr. Sivana bir gözünün üzerindeki yarası ve harika kostümüyle etkileyici bir görünüme sahip. Başarılı bir kötü kahraman.