Gazete Vatan Logo

Hasankeyf'te Superstar rüzgarı esti

Ajda Pekkan, Hasankeyf'te verdiği coşkulu konserde, unutulumaz bir gece yaşattı

SANATÇI Ajda Pekkan, Hürriyet Hakkımızdır/Tren Özgürlük kampanyası çerçevesinde, Batman'ın tarihi Hasankeyf İlçesi'nde verdiği coşkulu konserde, Ilısu Barajı altında kalacak olan ilçede unutulumaz bir gece yaşattı.

Hürriyet Hakkımızdır/Tren Özgürlük kampanyası çerçevesinde Batman'ın Ilısu Barajı altında kalacak tarihi Hasankeyf İlçesi'nde, Ajda Pekkan ile Yüksek Sadakat grubu bir konser verdi. Konseri Kaymakam Bilgehan Bayar, AKP'li Belediye Başkanı Vahap Kusen, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, işadamı Ali Sabancı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Fikret Ercan, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu, Hürriyet Gazetesi yazarları Ahmet Hakan, Cengiz Semercioğlu, Kanat Atkaya, Gila Benmayor, Miliyet Gazetesi Yazarı Hasan Cemal, Hürriyet Gazetesi'nin üs düzey yöneticileri ile Batman, Şırnak, Mardin, Diyarbakır olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelen 10 bin kişi izledi.



Hasankeyf'in tarihi dokusu altında Dicle Nehri kıyısına kurulan platformda sahneye ilk olarak Yüksek Sadakat geldi. Yüksek Sadakat, yaklaşık 1,5 saat süren konserinde gençleri coşturdu. Yüksek Sadakat'ın hareketli parçalarına dinleyici gençler de eşlik etti.

Süper Star Ajda Pekkan'ın sahne almasıyla, Hasankeyf'te coşkulu konser başladı. Ünlü sanatçı söylediği birbirinden güzel şarkılarıyla tarihi ilçeyi çoşturdu. Sahnede, tarihi Hasankeyf'e hayran kaldığını belirten Pekkan, “Daha önce Hasankeyf'e kısmet bugüneymiş Diyarbakır Batman ve Hasankeyf'ten konsere gelen herkese hoşgeldin diyorum. Hasankeyf'ten keyf duydum. Burası o kadar güzel ki anlatamam, o kadar güzel bir tarihi dokusu var ki sahiplenenmemek elde değil 12 bin yıllık tarihi bir yeri yüz yıllık bir baraja feda etmemeliyiz. Benis eski şarkın ‘Ben hür doğar hüryaşarım’ gibi Hasankeygf’te hür yaşasınistiyorum. Sizler buradasınız ama bizler uzakta da olsak Hasankeyf'i sahiplenmeye devam edeceğiz. Dünyanın 8'nci harikasına hoşgeldiniz” dedi.

Konserde, ‘Hasankeyf Girişimi Yaşatma Derneği’ adına Recep Kavuş, Ajda Pekkan'a bir Hasankeyf kilimi ile heybe hediye etti. Kavuş, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’ bir Hasankeyf kilimi ile bir heybenin yanı sıra üzerinde ‘Hasankeyf sular altında kalmasın’ yazılı bir tişört de armağan etti. Vuslat Doğan Sabancı, tişörtü üzerine giyerek konseri izledi.

Sanatçı Ajda Pekkan, şarkılarının yına sıra sahnede davul zurna eşliğinde halay çekerken, kendisine seyirciler de eşlik etti. Dicle Nehri'nin kıyısındaki kumlar üzerinde coşkulu şekilde halaylar çekildi. Coşkulu geçen konserde, Hasankeyf'i sevenler, Türkçe ve Kürtçe ‘Tarihine sahip çıkamayanlar, yok olmaya mahkumdur’ yazılı dövizler de açtı.

Hürriyet Treni, poşu satıcılarının da yüzünü güldürdü

HÜRRİYET Gazetesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) işbirliği ile yürütülen insan hakları projesi kapsamında 9 Eylül'de İzmir'den yola çıkan ‘Hürriyet Hakkımızdır- Tren Özgürlüktür’ treni, gittiği yerlerde bayram sevinci yaşatırken, esnafın da yüzü gülüyor. Hürriyet Treni'nin dünkü durağı Batman'ın Hasankeyf İlçesi'nde, trendeki gazeteci ve yazarlar, toplam 500 poşu satın altı.

Dün Hasankeyf'e çıkarma yapan Hürriyet, Milliyet, Posta gazetesinin yöneticeleri yazarları ile gazetecilerin büyük ilgi gösterdiği poşular, ilçedeki esnafın elinde kalmadı. Tanesi 10 TL'den alıcı bulan puşilerin daha çok yabancılar tarafından alındığını söyleyen hediyelik eşya satıcıları, “Hürriyet Treni'ne eşlik eden yazarlar, puşulara ilgi gösterince tezgahlarımızda ne varsa sattık. Daha önce haftada ortalama 100 poşu satarken, sadece pazar günü 500 poşu satışını gerçekleştirdik. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, yazarlar Ahmet Hakan, Gila Benmayor, Yazgülü Aldoğan ve diğer gazeteciler tezgahlarımızdaki poşulara büyük ilgi gösterdi. Beklediğimizin üzerinde poşu satışı gerçekleştirdik” dedi.

Haberin Devamı