Gazete Vatan Logo
Magazin Ezra Miller olayı nedir, ne yaptı? Ezra Miller kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, mesleği ne?

Ezra Miller olayı nedir, ne yaptı? Ezra Miller kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, mesleği ne?

Fantastik Canavarlar ve Flash yıldızı gibi popüler yapımlar arasında yer alan ve kısa sürede yıldızı parlayan Esra Miller’in ismi çeşitli taciz ve şiddet suçlamalarının ardından kendisinin mesih ya da şeytan olarak anılmasını istemesiyle gündeme geldi. Peki, Ezra Miller olayı nedir, ne yaptı? Ezra Miller kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, mesleği ne?

Ezra Miller olayı nedir, ne yaptı? Ezra Miller kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, mesleği ne?

Ezra Miller’ın Mesih olduğuna inandığı iddia edildi. Ezra Miller’in adı yeniden gündeme geldi. Miller’ın şimdi ise etrafındaki kişilere mesih olduğunu söylediği öne sürüldü. Peki, Ezra Miller olayı nedir, ne yaptı? Ezra Miller kimdir, kaç yaşında, nereli?

Ezra Miller olayı nedir, ne yaptı?

Kendini cinsiyetsiz olarak tanımlayan ‘Fantastik Canavarlar’ın yıldızı, kısa süre önce, bir dizi tutuklama, taciz, saldırı ve bir gence rıza inşası suçlamalarının ardından ‘karmaşık zihinsel sağlık sorunları’ nedeniyle tedavi gördüğünü açıklamıştı. 

Pazar günü Vanity Fair’de yayınlanan makaleye göre, Miller’ın çevresindeki bir düzine insan ünlü oyuncunun düşüşünün 2019’da ebeveynlerinin boşanmasının hemen ardından başladığını düşünüyor.

2020’de, Miller’ın İzlanda’daki bir barın dışında bir kadını boğmaya çalıştığı anlaşılan bir video kişisel ve yasal sorunlarının artmasına neden oldu.

Mesih ve masonlar onu öldürmek istiyor’

Miller’ın ‘bir sonraki Mesih olduğuna ve masonların aktörü öldürmek için iblisler gönderdiğine’ inanan Jasper Young Bear adlı birinden manevi danışmanlık aldığını bildiren kaynaklar, aktörün kendisinden ‘İsa ve şeytan’ olarak bahsetmeyi alışkanlık haline getirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Miller’in bu inançları benimsediği ve bir grup genç takipçi arasında yaydığı iddia ediliyor.

Harem iddiası

Vanity Fair makalesinin başka bir bölümündeyse Miller, ABD’nin Vermont eyaletindeki çiftliğinde, takipçilerini ve arkadaşlarını tehlikeli ve garip koşullarda barındırmakla suçlanıyor. Mülkün ‘mermi, ot, adaçayı ve bir süperkahraman karakteri olan Flash heykelcikleri’ ile süslenmiş bir sunağa sahip olduğu bildiriliyor.

Miller çoğunlukla genç kadınlardan oluşan bir ‘haremini’ kurmakla suçlanıyor. Yıldızın çiftliğinde ‘onları birbirine düşürdüğü, onlara bağırdığı, diğerlerinin önünde küçük düşürdüğü’ iddia ediliyor.

Aktörün yasal sorunlarının çoğu çözülmüş olsa da Miller, ağır bir hırsızlık suçlamasıyla yargılanmak üzere gelecek ay mahkemeye çıkacak. Oyuncu, mayıs ayında Vermont’taki bir konuttan alkol çaldığı iddiasıyla tutuklanmış ve Miller’in temsilcisi, bunun bir tarif için arkadaşından pirinç şarabı ödünç alma konusunda bir yanlış anlama olduğunu iddia etmişti.

Haberin Devamı

‘Yoğun bir kriz dönemindeyim’

Miller, ağustos ayında yaptığı açıklamada, hayatının son dönemini ‘yoğun bir kriz süreci’ olarak nitelendirmişti.

Açıklamasında, “Geçmiş davranışlarımla endişelendirdiğim ve üzdüğüm herkesten özür dilemek istiyorum. Hayatımda sağlıklı, güvenli ve üretken bir aşamaya geri dönmek için gerekli çalışmaları yapmaya kararlıyım.”

Özetle İzlanda’daki bir barda bir kadını boğduğuna ilişkin video ile başlayan Miller aleyhindeki iddialar duygusal ve fiziksel istismar, çocukları tehlikeye atma, genç bir Kızılderili aktivistini alıkoyma ile devam etti.

Ezra Miller kimdir, kaç yaşında, nereli?

Ezra Matthew Miller (d. 30 Eylül 1992), Amerikan şarkıcı, müzisyen, oyuncu ve aktivist. Çıkışını Afterschool (2008) filmi ile yapan Miller, Kevin Hakkında Konuşmalıyız (2011) filminde başrol oynamasının yanı sıra Saksı Olmanın Faydaları (2012) uyarlama filminde de başrolü paylaştı. 2015'te The Stanford Prison Experiment isimli korku filminde başrolü paylaştı ve komedi filmi olan Aşk Kazası'nda rol aldı. DC kurgusal evreninde Barry Allen/ Flash karakterini canlandırmakta olan oyuncu ilk kez Batman v Superman: Adaletin Şafağı filminde gözükmüştür. Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? filminde Credence Barebone'u oynamaktadır.

Haberin Devamı

2008 Afterschool

2008 Californication

2009 Law & Order: Special Victims Unit

2009–10 Royal Pains

2009 City Island

2010 Every Day

2010 Beware the Gonzo

2011 Mutlu Bir Gün

2011 Busted Walk

2011 Kevin Hakkında Konuşmalıyız

2012 Saksı Olmanın Faydaları

2014 Madam Bovary

2015 The Stanford Prison Experiment

2015 Aşk Kazası

2016 Batman v Superman: Adaletin Şafağı

2016 İntihar Timi: Gerçek Kötüler

2016 Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?

2018 Fantastik

Canavarlar Grindelwald'ın suçları

2017 Adalet Birliği

2020 The Flash (dizi)

2021 Zack Snyder's Justice League

2022 Peacemaker

2022 Fantastik Canavarlar

Haberin Devamı

2022 Dumbledore'un Sırları