Gazete Vatan Logo
Magazin En İyi Film Ödülü ‘Albüm’e

En İyi Film Ödülü ‘Albüm’e

Avrupa’nın en önemli film festivallerinden biri olan Saraybosna Film Festivali’nde Şebnem Bozoklu’nun başrolde olduğu, yönetmen koltuğunda Mehmet Can Mertoğlu’nun oturduğu Türk yapımı “Albüm”, ‘En İyi Film’ ödülüne layık görüldü.

En İyi Film Ödülü ‘Albüm’e

Bu yıl 22’ncisi düzenlenen Saraybosna Film Festivali’nde ‘Albüm’ en iyi uzun metrajlı filmi seçilerek “Saraybosna’nın Kalbi” ödülüne layık görüldü. Yapımcılığını Yoel Meranda’nın üstlendiği yönetmenliğini Mehmet Can Mertoğlu’nun yaptığı filmde, Şebnem Bozoklu ve Murat Kılıç başrolleri paylaşıyor.

Evlat edinmeyi işlediği ilk uzun metrajlı filmi “Albüm” ile ödül kazanan yönetmen Mertoğlu filme dair gelen tepkilerle ilgili, “Genelde tepkiler çok olumluydu. Bosnalılar yolda çevirdi bizi, ne kadar eğlendiklerini ve güldüklerini anlattı. Mutlu oldum tabii, farklı katmanlardan insana filmin ulaşabilmiş olmasından. Çünkü bu film, hakikaten alıştığımız anlamda, kitleleri sürükleyebilecek bir film değil. Daha ağır bir film aslında ve o açıdan bunu işitmek benim tabii ki hoşuma gitti” dedi