Gazete Vatan Logo

Dünya dizileriyle yarışıyor

Filinta dizisinin kamera arkasında dünya dizi sektöründe başarılı işlere imza atmış isimler yer alıyor.

19. yüzyılda dünya dengeleri yeniden kurulurken bir imparatorluğun yaşadığı değişimi anlatan Filinta'nın kamera arkasında dünya dizi sektöründe başarılı işlere imza atmış isimler yer alıyor.

ES Film ve Maya Film ortak yapımı olan ve salı akşamları TRT1 ekranlarında izleyiciyle buluşan, Türkiye'nin ilk Osmanlı polisiyesi 'Filinta', Türk dizi sektörü için birçok ilkleri içinde barındırıyor. Her bölümündeki gizemli hikâyeleriyle izleyicinin dikkatini çeken dizi, merak uyandırmaya devam ediyor.

Adalet, dostluk ve aşk kavramlarını ortaya koyan Filinta, savaştaki mücadeleyi ve kendisine komplo kurulan Filinta Mustafa'nın tuzağı kuranın kızına âşık oluşunun hikayesini anlatıyor. Onur Tuna, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür ve Damla Aslanalp gibi isimlerin rol aldığı dizi, kadrosundaki başarılı isimlerle dünya dizileriyle yarışarak, yurtdışından da birçok teklif alıyor.

Dizinin ilk bölüm öncesi Türkiye'ye gelerek danışmanlığını yaptığı 'Prison Break', 'Lost', 'Revenge' gibi önemli dizilerin yönetmenlerinden Bobby Roth; 'Büyülendim, gördüğüm dünyanın ikinci büyük platosundayım. Burada başka işlere de imza atmak isterim' açıklamasında bulundu. Dizinin makyajları ise, Çarli'nin Melekleri, Temel İçgüdü, gibi filmlerin makyaj ustası David Craig Forest'a emanet edildi.

Haberin Devamı