Gazete Vatan Logo
Magazin Cool & sürprizli

Cool & sürprizli

Oyunculuk alanında tiyatro, dizi ve sinemayı deneyimlemiş, tiyatroda yönetmenlik yapmış genç bir isim Aslıhan Erguvan. Mart ayında vizyonda olacak Çekmeceler filminde izleyeceğiniz başarılı oyuncu, aynı zamanda müzisyenliğin basamaklarını derinden ama sağlam bir şekilde tırmanıyor

Cool & sürprizli

Ödüllü bir oyuncu ve yönetmen... “Tiyatroyla gönül bağım DOT’la başladı. İki sene orada oyunculuk, dramaturji asistanlığı yaptım ve oyunların tanıtım filmlerini çektim. Oynadığım oyun “Vur/Yağmala/Yeniden”; Afife Jale Tiyatroda Yeni Kuşak Ödülü, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB) tarafından verilen Yılın Tiyatro Ödülü’nü aldı. İlk oyunum Tilt’i yönettim, sonrasında British Council’den kazandığım bursla Londra’ya gittim. Arcola Theatre’da yardımcı yönetmenlik yaptım, bol bol gezdim, çok oyun izledim, pek çok konsere gittim, bisikletle bütün şehri keşfettim ve festivallerde çalıştım.”

Demet Evgar’la Londra keşfi ve Lulabay birlikteliği

“İlk oyunumu yazdım; Lulabay: Bir Cihangir Hikayesi. Londra’da bir gün tiyatroda bulaşık yıkarken, ki bulaşık yıkadığım pek görülmemiştir (gülüyor), Demet Evgar’la tanıştık, birbirimize tutulduk ve Londra’yı keşfe beraber devam ettik. Demet, Lulabay’ı çok sevdi ve oyunun yapımcılığını üstlendi. Oyun, Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde açılışını yaptı. Sonrasında başka oyunlarda, sinema filmlerinde, arada dizilerde oynadım ve yazmaya devam etme halim de bu süreci takip etti.”

Haberin Devamı

Alışverişte bir dedektör gibi hareket ediyor

“‘Üstündeki köpüğü kıvamında, sade bir espresso ve yanında daha yemeden insanı gülümseten harika bir tatlı .’ İşte ben tam da böyle giyiniyorum... Hep taktığım artı şeklinde sarı altın bir kolyem var, altının madde olarak enerjisini seviyorum. Neredeyse 15 yıl önce yaptırmışım; bu kolye denge ve uyum, ruh ve bedenin ahengi benim için. Bir de çizgili şeyler her zaman başımı döndürür, giymeyi de bakmayı da severim. Alışverişlerim genelde nettir, sanki içimde bir dedektör varmış gibi hislerimle hareket ederim. Bu beni doğru parçalara yönlendirir ama almadan önce mutlaka denerim, dedektörün her al dediğini de almam.”

PROGRAMI OLDUKÇA YOĞUN

“Son oynadığım film Çekmeceler, !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nde açılışını yaptı. Caner Alper ve Mehmet Binay filmin yaratıcıları. Mart ayında galası olacak ve vizyona girecek. Filmde 19 yaşında konservatuara hazırlanan bir kızı canlandırıyorum. Kabuğunu henüz kırmamış ve hayata yeni başlayan biri.

Haberin Devamı

Yakın zamanda Can Evrenol’un yönettiği ilk sinema filmi Baskın’da oynadım, çekimler yeni bitti, film şu an kurguda ve önce yurtdışında festivalleri dolaşacak. O filmde de bir tarikatın içindeki vahşi bir yaratığı canlandırdım. Benim için oldukça enteresan bir tecrübeydi. Hayatımda bir de tiyatro var. Külkadın; Zeynep Günsür yönetmenliğinde, Hareket Atölyesi Topluluğu altında çıkardığımız, doğaçlamalarla oluşmuş bir oyun. Sistemle paralel olarak doğadan kopmuş vahşi benliğimiz ve kadınlığımıza dair yaptığımız meşakatli yolculuk, bu yolculuğa eşlik eden külkedisinin hikayesi.”

Onu tanımayanlar için sürprizi müzisyen tarafı

“Şarkı yapıyorum. Şu ana kadar altı şarkı oldu, nereden içime düşüyorlar belli değil. Mesela pek kimse bilmez bu yanımı. Sadece çok çok yakın olduğum birkaç dostuma coşkuyla söylemişliğim vardır parçalarımı. Müzik, melodi, notaların zenginliği hoşuma gidiyor.”

Haberin Devamı