Gazete Vatan Logo
Magazin Bu Tarz’ın tek ‘Umut’u!

Bu Tarz’ın tek ‘Umut’u!

Show TV’deki “Bu Tarz Benim” yarışması jüri üyesi Umut Eker’e yaradı.

Bu Tarz’ın tek ‘Umut’u!

Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse Show Tv’deki “Bu Tarz Benim” yarışması rekabette geride kaldı. Başlangıçta çok umutluydum. Yeni jürinin yarışmaya başka bir heyecan katacağını düşündüm. Özellikle de Cemil İpekçi ismi herkes gibi beni de heyecanlandırmıştı. Ama gel gör ki ekranda bir Nur Yerlitaş olamadı. İyi bir modacı ona sözüm yok ama ekran yıldızı olmak, seyircinin nabzını yakalamak bunlar çok başka şeyler. Seyirciye samimi olduğunu hissetireceksin, farklılığını göstereceksin. Seni ya sevecekler ya da nefret edecekler. En kötüsü ise arada kalmak. Cemil İpekçi’nin şov dünyasında arada kalanlardan olduğunu düşünüyorum.

Halbuki yarışma öncesi katıldığı Mesut Yar’ın programında “Kimsenin gencecik kızlara hakaret etme hakkı yok, buna izin vermem” diyerek herkesin gönlünü fethetmişti. Ancak rekabet ortamı insana maalesef söylediği sözü de unutturuyor. Yarışmacı kızların mahallevari kavgasına seyirci kalması insanlarda hayal kırıklığına neden oldu.

Serdar Ortaç’ın eşi Chloe’nin ise İvana Sert’in alternatifi olması için biraz daha zamana ihtiyacı var. Türkçesi İvana’dan daha iyi olsa da kelime hazinesi çok geniş olmadığından benzer yorumlar yaparak sürekli kendini tekrar ediyor. ‘Bunu çok beğenmedim’ ya da ‘Sana bayıldım’ gibi sürprizi olmayan yorumları var. Programa şov anlamında katkısı da sınırlı. Ama umutsuz vaka değil. Potansiyeli olduğunu gösterdi.

Haberin Devamı

Program durduruldu

Gazeteci arkadaşımız Sibel Arna’ya gelirsek. Yarışmacı kızlara üst perdeden bakışı, acımasızca eleştirmesi seyircinin dikkatinden kaçmıyor. Bu arada reyting uğruna yapılan abartılı atraksiyonları izleyicinin yemediğini söylemekte fayda var. Bu yüzden de diyorum ki bana göre yarışmanın tek kazananı Umut Eker olacak. Neden mi? Sahici, reyting uğruna şekilden şekle girmiyor, karşısındakini kırmamak için kelimelerini özenle seçiyor. Birisi iltifat ettiğinde yüzü kızarıyor, utanıyor. O derece doğal. Yarışma sonrası Instagram sayfasında takipçi sayısı hızla arttı. Paylaştığı bir fotoğraf en az 15 bin beğeni alıyor. Yarışma bitse bile Umut Eker’in başka bir yarışmada yine jüri koltuğunda kendine yer bulacağına inanıyorum. Programla ilgili de önemli bir gelişme yaşandı. TV8’in açtığı dava sonucunda Show TV’deki “Bu Tarz Benim” mahkeme kararıyla durduruldu. Yayına devam etmesi için format değişikliğine gitmesi gerekiyor. Acil olarak fevkaladenin fevkinde bir B planı düşünülmeli ve devreye sokulmalı.

Haberin Devamı