Gazete Vatan Logo
Magazin Bodrum fiyatına Uzak Doğu’ya

Bodrum fiyatına Uzak Doğu’ya

Uzak Doğu o kadar uzak değil. Dünyanın en büyük ve en akıllı gemisi ‘Ovation of the Seas’ ile Singapur, Phuket ve Malezya’yı keşfe çıktık...

Bodrum fiyatına Uzak Doğu’ya

Cruise turizmine olan ilgide son yıllarda büyük artış var. Türk tatilciler lüks gemilerle, dünyanın egzotik köşelerine yapılan seyahatleri yeni yeni keşfetmeye başladı. Bütün yıl boyunca beklediğiniz tatili tek şehir ya da ülkeye sıkıştırmak istemiyor, hem dünyanın uzak ülkelerini gezmek hem de 5 yıldızlı bir tatil köyündeki konforu yaşamak istiyorsanız en iyi seçenek gemi turları. Mevsim kovalamanıza da gerek yok, kış ortasında Tayland ya da Karayipler’de yazın keyfini yaşayabilirsiniz. Gemi turlarının rotaları çok çeşitli. Amerika’dan Avrupa’ya, Asya’dan Alaska’ya hatta Baltık denizine kadar dilediğiniz bir rotayı seçebilirsiniz.

HAYAL DEĞİL

“Kimbilir ne kadar pahalıdır” diyenler yanılıyor. Son derece lüks gemilerle, 4-5 liman gezdiğiniz bu seyahatler Bodrum veya Antalya’da her şey dahil 5 yıldızlı bir otelde yapacağınız tatilden daha hesaplı! Dünyanın en büyük cruises şirketi Royal Caribbean İnternational, Türk tatilcilerin en çok tercih ettiği firmaların başında geliyor. Her yıl yeni destinasyonlarla binlerce Türk’ü uzak denizlerle buluşturuyorlar.

Haberin Devamı

HER ŞEY DAHİL

Bu yılki destinasyonlardan biri dünyanın en büyük ve en yeni gemisi Ovation of the Seas’la Uzak Doğu seyahati... Singapur, Tayland’ın rüya adası Phuket ve Malezya’yı keşfedeceğiniz 7 günlük bu tur Singapur çıkışlı... İstanbul-Singapur gidiş-dönüş uçak bileti, 2 gece Singapur’da konaklama ve Ovations of the Seas ile 5 günlük her şey dahil turun fiyatı 1250 Euro’dan başlıyor.

2016 yılında suya indirilen ‘Ovation of the Seas’ dünyanın en akıllı ve en teknolojik gemisi. 18 katlı, 348 metre uzunluğunda, 5200 yolcu kapasiteli bu yüzen sarayda yok yok... Dünya mutfağından sayısız alternatifi bulabileceğiniz restoranlar, barlar, lüks mağazalarla dolu bir alışveriş merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzları, SPA merkezi, sörf havuzu, fitness center, casino, çarpışan otomobiller, Broadway şovlarının sergilendiği 3.300 kişilik gösteri salonu, uçuş deneyimi yaşayabileceğiniz Skydiving similatürü... Robot barı da unutmayalım. Akıllı gemi demiştik, içkiniz bile robot eliyle hazırlanıyor. Ovation of the Seas’i 5 değil 7 yıldızlı yüzen bir tatil köyüne benzetebilirsiniz. 1.500 kişilik mürettebat rahatınız için her ayrıntıyı düşünüyor.

Haberin Devamı

PHUKET

Tayland’ın dünyaca ünlü bu cennet adasında bembeyaz kumlar, ılık mavi bir deniz ve palmiyeler sizi bekliyor. Tropikal lezzetler ve meşhur Thai mutfağı başınızı döndürecek.

PENANG- KEK LOK Sİ TAPINAĞI

Malezya’nın renkli ve çekici şehri Penang 2008 yılında Unesco Dünya Kültür Mirası Listesine alınmış. Doğal güzelliklerinin yanı sıra sıradışı güzellikte Budist tapınakları var. Sokak sanatı da hayli gelişmiş.

SİNGAPUR

Doğu’nun en büyük liman kenti... İnanılmaz derecede temiz ve düzenli. Bir tarafta finans dünyasının kalbinin attığı gökdelenler, bir yanda alabildiğine yeşil tropikal bahçeler. Zenginliğin yarattığı bir masal dünyası...Sentosa adası ve Marina by sands Hotel mutlaka görülmesi gereken duraklardan.

Her yıl talep artıyor

Royal Caribbean Türkiye Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz, Miami’den kalkan Harmony ve Allure of the Seas ile Karayipler’e binlerce Türk turist götürdüklerini, Uzak Doğu’ya olan ilgiden de memnun olduklarını anlatıyor: “Royal Caribbean 44 gemilik filosuyla bu alanda lider. Turlarımıza talep her yıl artıyor. Çünkü hem fiyatlar çok cazip hem de bavul açıp kapamadan 3-4 ülke gezebileceğiniz bu tatil kalite olarak beklentilerin bile üzerinde.”

Haberin Devamı

Türk müdür

Ovation of the Seas’ın restoran operasyon müdürü bir Türk; Köksal Merdamert... Dünyanın en büyük yolcu gemisinin en stratejik departmanı ona emanet. Köksal Bey Hemşinli. Pratik zekası, sıcaklığı ve çalışkanlığıyla kariyer basamaklarını hızla çıkmış. Misafirlerle bire bir temas halinde. “Gemi zor ama zevkli bir çalışma ortamı. Misafirlerin ağız tadı yerinde olmalı. Bunu başardığımızı düşünüyorum” diyor.