Gazete Vatan Logo
Magazin Bir sonraki rolümü Kapalıçarşı’da oynayacağım

Bir sonraki rolümü Kapalıçarşı’da oynayacağım

İsveçli oyuncu Alexander Skarsgard, !f İstanbul’un konuğu olarak Türkiye’ye geldi. Önceki gün Cinemaximum Kanyon’da Meltem Cumbul’un sorularını yanıtlayan Skarsgard, İstanbul’dan çok etkilendiğini ve bir sonraki rolünü Kapalıçarşı’da oynayacağını söyledi.

Bir sonraki rolümü Kapalıçarşı’da oynayacağım

18 Şubat’ta başlayan 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin konuklarından biri de, ‘Diary of a Teenage Girl/Bir Genç Kızın Gizli Defteri’nin oyuncularından Alexander Skarsgard’dı. ‘True Blood’daki vampir Eric Northman rolüyle de tanınan oyuncu, ‘Oyunculuk Üzerine Küçük Bir Sohbet’ başlıklı konuşmada Meltem Cumbul’un sorularını yanıtladı. Söyleşiden satır başları şöyle:

Oyunculuk eğitimi almadığım için ne yaptığımı, neden yaptığımı bilmeden oynuyorum. Bunun için de içgüdülerimden yararlanıyorum. Karakteri anlamak iyi bir şey ama yüzde yüz anlamak o kadar ilginç olmayabilir. Karakterimi çalışırken bulduğum fikirlerin yüzde 99’u çöp oluyor mesela. Hatta bazen kendi oyunculuk performansımı hiç beğenmiyorum.

’Generation Kill’ dizisinde oynarken hayalimi yaşıyordum. Rol bana verilmeseydi eğer, İsveç’e geri dönmeye karar vermiştim. Rekabetçi bir ortam olmasına rağmen rolü aldım ve çekim için Afrika’ya gittim. Ardından da ‘True Blood’ geldi.

Ne tarafa baksanız başka türlü bir insan görüyorsunuz. İstanbul’dan bu yüzden çok etkilendim. Dün Kapalıçarşı’yı gezerken özellikle... Bu yüzden bir sonraki rolümü Kapalıçarşı’da oynayacağım.

Haberin Devamı

Arkadaşım da olan bir komşum, daha önce hiç film çekmemiş bir arkadaşının bir senaryo yazdığını, çok kafa dengi ve iyi bir insan olduğunu söyledi. Senaryoyu okumak isteyip istemediğimi sordu. ‘Bir Genç Kızın Gizli Defteri’ filminin senaryosu bu şekilde elime geçti. Okuduğumda senaryodan çok etkilendim.