Gazete Vatan Logo
Magazin Ablamın gölgesinde kaldığımı hissediyorum

Ablamın gölgesinde kaldığımı hissediyorum

Ablamın gölgesinde kaldığımı hissediyorum

Gamze Özçelik’in oyunculuğa adımını atan kardeşi Meltem Özçelik rol aldığı korku filmi Ceberrut’u ve kariyerini anlattı.

Meltem Hanım sizi tanıyabilir miyiz?

1990 doğumluyum. Kadıköy Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü‘nden mezunum. Bir dönem hobi olarak aşçılık fakültesinde devam ettim. Reklamlarda vs yer aldım. Hobi olarak da voleybol oynarım. Fenerbahçe’de de yer aldım bir dönem. Eğlenceli değil sıkıcı bir insanımdır. Dinimiz ve tarihle ilgili şeyler okurum.

Oyunculuğa adım atma süreciniz nasıldı?

Zaten lisede tiyatro bölümü okudum. Önce müzik bölümünü tercih etmiştim ancak tiyatro daha çok hitap etti bana. Eğlenceliydi. Ceberrut’tan önce de Kiraz Mevsimi, Acil Aşk Aranıyor, Yaz’ın Öyküsü adlı dizilerde rol aldım. Arkadaşım vasıtasıyla da Ceberrut filmine dahil oldum.

Çocuğuna şiddet uygulayan üvey anne rolündesiniz. Nasıl geçti çekimler?

Karakter despot ve zor bir yapıya sahipti. Yalan söyleme huyu var. İlk önce “Bana uyar mı acaba?” diye düşündüm. Fakat oyunculuk gereği farklı karakterleri canlandırmak gerekiyor. Oyunculukta yapmam diyeceğim roller de var. Bu onlardan biri değildi. O yüzden yer aldım ben de. Filmde en çok zorlandığım sahne ise, kızıma uyguladığım şiddetten dolayı hayatını kaybettiği andı. İster istemez etkileniyorsunuz, karanlık atmosfer, insanlar gergin, bir evin çatı katı... Yönetmenimiz “En çok etkilendiğim sahne buydu” dedi.

Haberin Devamı

Psikolojik olarak nasıl hazırlandınız role?

Çekimlerden önce, 10-15 dakika pek konuşmuyordum, sessizleşiyordum. İnsanın içinde iyi olduğu kadar kötü bir taraf da mevcut. Biz o kısmı bastırıyoruz toplumda. İyi ve uygun insan olmak istiyoruz. O bastırdığınız duyguların nasıl bir şey olduğunu tanımak isterdim hep.

FİLMDE KARANLIK TARAFIMLA YÜZLEŞTİM

Karakteriniz bunu size sağladı mı peki?

Bastırılan şeyleri dışarıya çıkardığınızda arkasından nelerin gelebileceğini deneyimliyorsunuz. Ben de bunları ortaya çıkardıktan sonra, kendi içimdeki karanlık tarafla yüzleştim.

Kariyeriniz için önemli bir adım olarak görüyor musunuz filmi?

Açıkçası çok profesyonel bir iş değil. Oyunculuğa devam edersem, tarihi ve manevi boyutu olan projelerde yer almak istiyorum.

Haberin Devamı

Son yıllarda birbirine benzeyen yerli korku filmlerin sayısı arttı. Ceberrut’u diğerlerinden ayıran yönü nedir?

Hikayesi ve işleyişi gerçekçiydi. Mesela internete takılan gençler bir arkadaş ortamı oluşturur, esrarengiz deneyimler yaşamak isterler. Biraz Paranormal Activity gibi. Mekanın gerçekçi olması da ayırıcı yönü filmin.

SEVİŞME SAHNESİNDE OYNAMAM

Rol konusunda sınırınız var mı?

Beni ve ailemi zorlayacak işlerde bulunmak istemiyorum. Yakınlaşma sahnelerinin olduğu (sevişme vs.) yapımlarda yer almak istemem.

Ablanız Gamze Özçelik’le iletişiminiz nasıl?

Ablam oyunculuk sektörüne küçük yaşta girdi. Bana aileden abla olarak baktığı için anaç bir tavrı da vardır. Bana sonsuz destek olur uygun görürse. Gölgede kaldığımı hissederim onun yanında. Bu da problem değil açıkçası. Birikimi ve kariyeriyle benden çok daha önde birisi.

Son olarak sektöre adımını atan genç ve güzel kadınlar soru işaretlerini de beraberinde getiriyor, “Yetenek değil güzellik kutsanıyor” şeklinde. Ne dersiniz?

Haberin Devamı

İnsanlar genelde tanımadıkları kişiler hakkında yorum yapmaya, kalplerini kırmaya çok müsaitler. Söz konusu kişi çok çalışıyordur, elinden geleni yapıyordur. Dışarıdan göründüğü gibi olmayabilir hiçbir şey. Daha sevecen ve anlayışlı yaklaşılmasını düşünüyorum.