Gazete Vatan Logo
Magazin 2017’de en çok kimler dinlendi?

2017’de en çok kimler dinlendi?

Spotify, dünyada ve Türkiye’de 2017’nin en çok dinlenen sanatçılarını, albümlerini ve şarkılarını açıkladı. Listeye göre Ed Sheeran dünyada en çok dinlenen isimken, Türkiye’de adını zirveye yazdıran kişi Sezen Aksu oldu

2017’de en çok kimler dinlendi?

Verilere göre, Ed Sheeran 2017 yılına damgasını vurdu. Sanatçının ‘Shape of You’ şarkısı dünyada yılın en çok dinlenen şarkısı, ‘Divide’ albümü de yılın en çok dinlenen albümü oldu. Ed Sheeran, Türkiye’de de Tarkan’ı bile geride bıraktı, en çok dinlenen erkek sanatçı olarak liste başında yer aldı. Rihanna bu yıl da Spotify üzerinden dünyada en çok dinlenen kadın sanatçı olarak üst üste üçüncü kez zirvede kalmayı başardı.

Türkiye’nin hem en çok dinlenen sanatçısı hem de en çok dinlenen kadın sanatçısı kategorisinde Sezen Aksu zirveye adını yazdırdı. Hande Yener’in de yer aldığı en çok dinlenen kadın sanatçılar listesinde şarkıları dinlenme rekorları kıran Demet Akalın kendisine yer bulamadı. Tarkan’ın ikinci sırada bulunduğu erkek sanatçılar listesinin dikkat çeken ismi ise Sagopa Kajmer oldu.