Gazete Vatan Logo

Urfa'nın neyi meşhur? Urfa'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…

Güneydoğu Anadolu'da yer alan Şanlıurfa sevilen ve ilgi duyulan şehirler arasında gösteriliyor. Urfa'ya ait yiyecekler ve gezilecek yerler de seyahat planlayan pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Urfa'nın neyi meşhur? Urfa'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…

Urfa'nın neyi meşhur? Urfa'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…

Türkiye'de yer alan her şehir ayrı bir güzelliği ile meşhurdur. Bazı yerler yiyecekleri ve içecekleriyle bazı yerler ise gezilecek yerleri ile ilgi çekmektedir. Tabi hem yiyecek ve içecekleri hem de gezilecek yerleri ile ön plana çıkan şehirlerde bulunmaktadır. Bu nedenle farklı şehirleri görmenin büyük avantajları bulunmaktadır.

URFA'NIN NEYİ MEŞHUR?

Güneydoğu Anadolu'da yer alan Şanlıurfa sevilen ve ilgi duyulan şehirler arasında en yukarılarda gelmektedir. Bu şehrin oldukça sık ziyaret edilen yerlerden birisi olduğu da dikkat çekmektedir. Tabi şehrin merkezinde ve ilçelerinde ilgi gören birçok yiyecek olduğu bilinmektedir. Bu durum şehrin daha çok sevilmesine yardımcı olmaktadır. Şehirde popüler olan gezilecek ve görülecek yerlerde herkesin dilindedir.

URFA'NIN EN MEŞHUR YİYECEKLERİ VE YERLERİ

Urfa'ya ait olan birçok yiyecek ülkenin her yerinde çok sevilmektedir. Hatta bazı yiyecekler ülke dışında da isim yapmayı başarmıştır. Muhteşem bir kültürün olduğu Urfa'da gezmekte yemek yemekte çok iyi sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.

Haberin Devamı

MEŞHUR YİYECEKLERİ

Urfa Ciğeri

Türkiye'nin neredeyse her şehrinde ciğer seven kişiler bulunmaktadır. Ciğerin farklı versiyonları olsa da en sevilen hali Urfa ciğeridir. Yöresel bir lezzet olan Urfa ciğeri nefis bir tada sahiptir. Başka şehirlerde yapılan ciğerlere göre daha küçük olan Urfa ciğeri hem göze hem de damaklara hitap etmektedir.

Çiğ Köfte

Çiğ köfteyi bilmeyen insan yoktur. Çünkü Türkiye'nin her yerinde çiğ köfte yapılmaktadır. Ancak bu eşsiz lezzetin Urfa'da bir başka yapıldığı bilinmektedir. Özellikle Urfa sıra gecelerinde çiğ köfte mutlaka yer almaktadır.

Urfa Kebabı

Türk insanının en çok tükettiği yiyecekler arasında kebap gelmektedir. Özellikle Adana ve Urfa arasında kebap konusunda tatlı bir rekabet bulunmaktadır. Adana kebabına göre daha az acılı olan Urfa kebabının servis edilişi de oldukça farklıdır.

Şıllık

Şanlıurfa yöresine özgü olan Şıllık bir tatlı türüdür. Bölgede sıkça yapılan bu tatlı akıtma arasına ceviz sarılarak yapılmaktadır. Şerbeti döküldükten sonra kıvam almaktadır.

Haberin Devamı

Urfa Usulü Kuru Dolma

Urfa'nın tarihi çarşılarında sıkça satılan pişmemiş kuru dolmalar yemek olarak harika bir lezzete dönüşmektedir. Urfa'nın her yöresinde çok sevilen kuru dolma lezzetli yapısı ile dikkat çekmektedir.

MEŞHUR YERLERİ

Balıklıgöl (Halil-ür Rahman Gölü)

Urfa denilince akla gelen en meşhur yer Balıklıgöl'dür. Harika bir yapıya sahip olan Balıklıgöl her yıl oldukça kalabalık olmaktadır. Bunun nedeni ise Balıklıgöl'ün sahip olduğu ündür.

Göbeklitepe

Bulunduğu zaman tarihin akışını değiştiren Göbeklitepe Türkiye için oldukça önemli yerlerden birisidir. Urfa'da yer alan Göbeklitepe kesinlikle görülmesi gereken önemli bir tarihi mirastır.

Tarihi Şanlıurfa Çarşıları

Şanlıurfa'da yer alan tarihi çarşılar harika bir ortama girmenize neden olmaktadır. Çünkü bu tarihi çarşılarda aklınıza gelmeyecek olan muhteşem ürünler bulunmaktadır.

Şanlıurfa Kalesi

Tarihi önemi ile popüler olan Şanlıurfa Kalesi son derece eşsiz bir yerdir. Kalenin M.Ö. 2000 yılında yapıldığı düşünülmektedir. Hz. İbrahim’in ateşlere atıldığı Dambak Tepesi’nde bulunan bu kaleyi ziyaret edenler hayran kalmaktadırlar.

Haberin Devamı