Zekat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Zekat İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Zekat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Zekat İle İlgili Hadisi Şerifleri... Zekat ismin beş şartından biridir ve bu nedenle her Müslüman tarafından bilinmesi gerekir. Dinen zenginlik ölçüsü olarak görülen mallara sahip olanların belli kişilere vermesi gereken miktar zekattır.
14.12.2023 Dini Bilgiler
Evlat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlat İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Evlat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlat İle İlgili Hadisi Şerifleri... Müslümanlıkta evlat çok önemlidir. Evlatlarla ilgili pek çok hadis-i şerif bulunur. Bu hadis-i şeriflerde evladın korunup kollanması gerektiği ifade edilir. Evlatların hayırlıları ve hayırlı evlat olmak için yapılması gerekenler de bu hadislerde anlatılır. 
3.02.2024 Dini Bilgiler
Cimrilik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Cimrilik İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Cimrilik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Cimrilik İle İlgili Hadisi Şerifleri... Cimrilik genellikle eli sıkı olmak anlamına da gelir. Cimri insanlarla ilgili pek çok hadis bulunmaktadır. İslam dininde genellikle hadisler sayesinde tavsiyelerde bulunulmaktadır. Hadislerde cimri insanların Allah'ın rahmetinden uzak olacakları düşünülür. Cimriliğin de zenginliği azaltan bir hastalık olarak da bilinir.
16.01.2024 Dini Bilgiler
Mezarlık ziyareti ne zaman yapılır? Adetliyken kabir ziyareti yapılır mı? Kabir başında okunacak dualar neler?
Mezarlık ziyareti ne zaman yapılır? Adetliyken kabir ziyareti yapılır mı? Kabir başında okunacak dualar neler? Ramazan Bayramı öncesinde mezarlıklar, şehitliklerde ziyaretler başladı. Milyonlar Ramazan Bayramı’nı karşılamayı hazırlanırken, arife günü pek çok kişi de dini vecibelerini yerine getiriyor. Pek çok kişi bayramın hemen öncesinde vefat eden yakınlarının kabirlerine giderek ziyerette bulunuyor. Bayramda yapılan kabir ziyaretlerinde çoğu kişinin aklında mezarlık ve kabir ziayretlerine ilişkin sorular bulunuyor. Peki, Mezarlık ziyareti ne zaman yapılır? Kabir ziyareti arife günü mü yapılır? Adetliyken kabir ziyareti yapılır mı? Kabir ziyaretinde abdest gerekir mi? Kabir başında okunacak dualar neler? İşte mezarlık ziyaretlerinde dikkat edilmesi gerekenler…
1.05.2022 Ramazan
İzmir'de sahur ve iftar saat kaçta? (2018 Ramazan Ayı)
İzmir'de sahur ve iftar saat kaçta? (2018 Ramazan Ayı) İzmir'de sahur ve iftar vakitleri merak konusu oldu. Bu gece ilk kez sahura kalkacak olan İzmir'deki vatandaşlar sahur ve iftar saatlerini öğrenmeye çalışıyor. İşte 2018 yılına ait Ramazan İmsakiyesi...
15.05.2018 Gündem
Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? Bayram ne zaman başlıyor?
Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? Bayram ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı için çok az bir zaman kaldı. Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte de bayram tatilinin kaç gün olacağı sorgulanmaya başladı. Bayram için hazırlıklar yapılmaya başlandı. Peki Ramazan Bayramı Tatili kaç gün olacak?
29.09.2021 Gündem
Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? Bayram tatili kaç gün olacak?
Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? Bayram tatili kaç gün olacak? Ramazan ayının sonuna yaklaştıkça herkes tarafından 2017 yılı Ramazan Bayramı tatilinin kaç gün olacağı merak ediliyor. 2017 yılı Ramazan Bayram tatili hangi güne denk geliyor? Bayram tatili kaç gün olacak?
29.09.2021 Gündem
Ramazan ayı başladı! Bayram tatili kaç gün olacak?
Ramazan ayı başladı! Bayram tatili kaç gün olacak? Müslümanlar için çok önemli bir yere sahip olan Ramazan ayı başladı. On bir ayın sultanı olan Ramazan’da oruç ibadeti yerine getirilecek. Kadir Gecesi’ni de içerisinde barındıran Ramazan ayı üç ayların sonuncusudur. Recep ve Şaban aylarının ardından gelir.
29.09.2021 Gündem