Zatüre

Zatüre

Son dakika zatüre haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan zatüre ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını zatüre haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zatüre

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zatüre gelişmeleri de dahil olmak üzere 40 zatüre haberi bulunmuştur. Tüm zatüre haberleri aşağıda listelenmiştir.
Soğuk algınlığında bronşit ve zatürre riskine dikkat
Soğuk algınlığında bronşit ve zatürre riskine dikkat İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Selahattin Hersekli, soğuk algınlığının ciddiye alınmayıp ilerleme göstermesi halinde başta bronşit ve zatürre gibi ciddi sağlık problemlerine neden olabileceği konusunda uyardı.
4.12.2021 Sağlık
Kalp hastalarına 5 önemli uyarı! Ölümcül olabilir!
Kalp hastalarına 5 önemli uyarı! Ölümcül olabilir! Koronavirüs sürecinde özellikle kronik hastalığı olanların daha dikkatli olması gerekiyor. Koronavirüs korkusu özellikle kalp ve damar sorunları olan hastaların, virüs kapma endişesiyle tedavilerini ertelemelerine neden oluyor. Uzmanlar, tedavilerin ertelenmesinin ölümcül sonuçlara neden olabileceği konusunda uyarıyor.
22.02.2021 Sağlık
'Kovid-19 akciğer kanserinin tanısını geciktiriyor'
'Kovid-19 akciğer kanserinin tanısını geciktiriyor' Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre yılda 2 milyondan faz kişiye akciğer kanseri tanısı konduğunu söyleyen Göğüs Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Demirkaya, Kovid-19 salgını nedeniyle akciğer kanserine yönelik tanı konulmasında, biyopsi ve planlı tedavilerde gecikmelerin yaşadığını söyledi. Hastaların tedavi süreçlerinin titizlikle devam ettiğini vurgulayan Doç. Dr. Demirkaya, pandemiye rağmen başarılı sonuçlar aldıklarını anlattı.
16.11.2020 Sağlık
'Gribe bağlı zatürrede artış var'
'Gribe bağlı zatürrede artış var' Tekirdağ'da Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nejat Altıntaş, "Çin'den dünyaya yayılan koronovirüsüne bağlı Türkiye'de vaka yok ancak zatürrede artış var" dedi.
24.01.2020 Sağlık
Çocukların 9 kış hastalığı
Çocukların 9 kış hastalığı Kış mevsiminin etkisini artırdığı bugünlerde uzmanlar aileleri uyardı. Çocuklarda en sık görülen kış hastalıklarının soğuk algınlığı, grip, orta kulak iltihabı, bademcik enfeksiyonu, farenjit, sinüzit, larenjit gibi üst solunum yolu ile bronşit ve zatürre gibi alt solunum yolu enfeksiyonları olduğunu belirten uzmanlar, el yıkama hijyeninin önemini vurguladı.
25.12.2019 Sağlık
Sonbaharda cinsel gücü korumak için 9 öneri!
Sonbaharda cinsel gücü korumak için 9 öneri! Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, sonbaharın erkek vücudu için en önemli mevsim geçişi olduğunu söyleyerek, “Bu aylarda yoğun iş temposuna bağlı cinsel isteği yöneten testosteron hormonu düşmeye başlıyor. Çinko hem bağışıklığı kuvvetlendirmede hem de testosteron yapımında kullanılan önemli bir mineraldir” dedi.
2.10.2019 Sağlık
ABD’de bir ilk gerçekleşti
ABD’de bir ilk gerçekleşti ABD’de doktorlar ilk kez genetik rahatsızlığı olan bir hastanın geninde düzenleme yaparak hastalığını tedavi etmeyi denedi.
9.08.2019 Sağlık
Çocuğunuzu bu ortamlardan uzak tutun
Çocuğunuzu bu ortamlardan uzak tutun Soğuk havalarla birlikte gribin daha sık görüldüğünü belirten Çocuk Hastalıkları Uzmanı Erol Comart, bu mevsimde küçük çocukları kalabalık ortamlardan uzak tutmak gerektiğini söyledi.
10.01.2019 Sağlık
Uzmanlar uyarıyor! Sinsi ve tehlikeli...
Uzmanlar uyarıyor! Sinsi ve tehlikeli... Dünya Sağlık Örgütü(WHO), 2000 yılından bu yana tüm dünyada kronik obstrüktif akciğer hastalığından (KOAH) 2 milyon 74 bin kişinin öldüğünü açıkladı. Türkiye’de yaklaşık 3 milyon KOAH’lı hastanın olduğu tahmin ediliyor.
28.11.2018 Sağlık
Grip kalbinizi vurmasın!
Grip kalbinizi vurmasın! Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Yalçın, “Birçok enfeksiyonda olduğu gibi gribal enfeksiyonlar da kalp krizini tetikleyebiliyor. Özellikle bilinen kalp damar hastalığı olan veya olma ihtimali yüksek riskli hastalarda gribal enfeksiyonlar sırasında kalp krizi oluşabiliyor” dedi.
15.11.2018 Sağlık
23 bin aile aşıyı reddetti: Aşılama olmazsa yılda 14 bin çocuk ölebilir
23 bin aile aşıyı reddetti: Aşılama olmazsa yılda 14 bin çocuk ölebilir “AŞILARIN içinde alüminyum var, bu ileride Alzheimer tehlikesini ortaya çıkarır, aşıda domuz ürünü var” tartışmaları sonrası çocuğuna aşı yaptırmayan aile sayısının 23 bine ulaşması, Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirdi. 2016 yılında 11 bin olan aşıyı reddeden aile sayısının 2017’de 23 bine çıktığını kaydeden Sağlık Bakanlığı kaynakları, bu sayının aynı hızla artmaması için tedbirler alındığını bildirdiler.
9.08.2018 Gündem
Sonbaharda bilinçsiz antibiyotik kullanımı artıyor!
Sonbaharda bilinçsiz antibiyotik kullanımı artıyor! Mevsim geçişlerinde sadece havalarda değil vücudumuzda da değişimler başlıyor. Aniden soğuyan havaların vücudun adaptasyon sağlamasını zorlaştırdığını belirten uzmanlar, sonbahar hastalıklarıyla birlikte bilinçsiz antibiyotik kullanımının da arttığına dikkat çekiyor.
28.09.2017 Sağlık
Kronik akciğer hastalarına bahar uyarısı!
Kronik akciğer hastalarına bahar uyarısı! Mevsim geçişlerinde virus ve bakterilerin, solunum yollarında sorun olanları daha fazla etkilediğini belirten uzmanlardan, kronik akciğer hastalarına uyarı...
3.04.2017 Sağlık
Kış aylarında enfeksiyonlara dikkat
Kış aylarında enfeksiyonlara dikkat Uzmanlar uyarıyor: Kış aylarında antibiyotik kullanmak gereksiz
18.11.2016 Sağlık
"Zatürre farklı hastalıkların habercisi de olabilir"
"Zatürre farklı hastalıkların habercisi de olabilir" Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cömert: "Zatürre bazı hastalarda bronşektazi, akciğer kanseri gibi farklı hastalıkların habercisi de olabilmektedir. Belirti ve bulgulara sahip olan hastalar bir an önce hekime başvurmalı ve risk altındaki hastalar da aşılama yaptırmalıdır"
10.11.2016 Sağlık
Zatüre öldürür mü?
Zatüre öldürür mü? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal cevaplıyor; Zatüre öldürür mü? Zatüre( pnömoni), akciğer dokusunun iltihabıdır. Yaş ve hastaların diğer hastalıkları ile beraberlik gösterdiğinde ölümcül sonuçlar doğurabilir. Düşmeyen ateş, sırt ağrısı, balgamlı öksürük, hırıltılı solunum ve halsizlik şikâyetleri olan ve özellikle ek hastalıkları olan tüm hastalar en yakın göğüs hastalıklarına başvurmalıdır.
12.05.2016 Sağlık
Gerçek hastalığını açıkladı
Gerçek hastalığını açıkladı Ünlü oyuncunun verem nedeniyle hastaneye yattığı ortaya çıktı...
9.02.2016 Magazin
Zatüre oldu
Zatüre oldu ‘Kiralık Aşk’ın ‘Ömer’i Barış Arduç zatürre oldu...
9.01.2016 Magazin
Kışın kalbiniz üşümesin!
Kışın kalbiniz üşümesin! Soğuk ve karlı hava artık kapımıza geldi çattı. Lapa lapa yağan karın keyfini çıkartırken hastalanmamak için gerekli önlemleri almak kışı rahat geçirmenin olmazsa olmazı.
30.12.2015 Sağlık
Sadece üşütmekle zatürre olunmaz
Sadece üşütmekle zatürre olunmaz Yaz ya da kış, fark etmiyor akciğer iltihabı olarak tanımlanan zatürre her mevsim ortaya çıkabiliyor...
11.11.2015 Sağlık
Ataman zatürre oldu
Ataman zatürre oldu Galatasaray Erkek Basketbol takımı koçu Ergin Ataman, zatüre olduğu sebebiyle üç gün hastanede yatacak.
5.10.2015 Galatasaray
Aşırı terleme hastalık habercisi olabilir
Aşırı terleme hastalık habercisi olabilir Dahiliye (İç Hastalıkları) Uzmanı Dr...
24.08.2015 Sağlık
Kapalı ortamlar zatürreye yol açabilir!
Kapalı ortamlar zatürreye yol açabilir! Kış ayları ile birlikte hastalıklar artmaya başladı...
12.11.2014 Sağlık
Hac ve umre yolcuları bu habere dikkat
Hac ve umre yolcuları bu habere dikkat Uzman Doktor Hasan Selçuk Özger, Suudi Arabistan’da baş gösteren ölümcül MERS-COV virüsüne karşı uyardı.
16.05.2018 Ramazan Haberleri
Nejat İşler'in son durumu
Nejat İşler'in son durumu İstanbul'daki doktorundan ilk açıklama...
22.01.2014 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Zatüre ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zatüre haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.