Olta balıkçılığında zargana bereketi! Bayram ettiler
Olta balıkçılığında zargana bereketi! Bayram ettiler Samsun'da kıyılarda amatör olarak yapılan olta balıkçılığında sıcak havaların bereketi yaşanıyor. Bu yıl özellikle zargana, lüfer ve istavrit gibi balıklar oltacıların iğnelerine yoğun olarak takılıyor.
28.09.2023 Yaşam
Tezgahlarda yerini aldı! Kilosu 60 lira
Tezgahlarda yerini aldı! Kilosu 60 lira Karadeniz’de en beğenilen balıklar arasında yer alan zargana (sarkan) görülmeye başladı. Fosforlu oluşuyla bilinen bu balığın, kemik sağlığı açısından yılda iki defa tüketilmesinin faydalı olduğuna inanılıyor.
24.10.2022 Ekonomi
İsmini 'Adana' koydular, dünyaya duyuruldu! İlk kez keşfedildi, öldürüyor...
İsmini 'Adana' koydular, dünyaya duyuruldu! İlk kez keşfedildi, öldürüyor... İsmini 'Adana' koydular. Tüm dünyaya duyuruldu ve ilk defa keşfedildi. İleri dönemde ölümlerine yol açıyor. Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Balık Hastalıkları Anabilim Dalı Üyesi Doç. Dr. Argun Akif Özak, Yumurtalık ilçesinin açıklarında araştırma yaparken zargana balıkları üzerinde ilk kez görülen öldürücü bir parazit keşfettiklerini, ismini ise Adana’yı onurlandırmak için 'Caligus Adanensis' olarak adlandırıp literatüre kaydettirerek tüm dünyaya duyurduklarını söyledi.
19.04.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri