Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak

Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak

Son dakika yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak gelişmeleri de dahil olmak üzere 234 yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak haberi bulunmuştur. Tüm yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Üniversiteler açılır mı? Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak, üniversitelerde yüz yüze eğitime mi geçilecek, üniversiteler nisanda açılacak mı?
Üniversiteler açılır mı? Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak, üniversitelerde yüz yüze eğitime mi geçilecek, üniversiteler nisanda açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak, yüz yüze eğitime geçilecek mi? YÖK Başkanı Erol Özvar, nisan ayında üniversitelerde yüz yüze eğitimin yeniden başlatılabileceğine ilişkin bir açıklama yaptı. Deprem bölgesindeki üniversitelerdeki hasarın tespit edilmesi ve gerekli onarımların yapılması gerektiğinden Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde ağır yıkıma neden olan deprem dolasıyla eğitime ara verilmişti. YÖK, üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceğini aktardı. İşte Üniversitelerin açılış tarihi ve yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı konusu hakkında merak edilenler…
14.03.2023 Eğitim
Yüz yüze eğitim olacak mı? Okullar yüz yüze eğitime ne zaman başlıyor?
Yüz yüze eğitim olacak mı? Okullar yüz yüze eğitime ne zaman başlıyor? Ertelenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelecek toplantı saat 13:30’da başlayacak. Koronavirüs salgının ana gündem maddesi olduğu toplantıda yeni önlemler ve tedbirler, yüz yüze eğitim ve okullar sel felaketi ve Afganistan’ın durumu değerlendirilecek. Peki, okullar ne zaman açılacak, yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?
19.08.2021 Eğitim
Üniversitelerde eğitim yüz yüze mi, online mı olacak? Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK açıkladı!
Üniversitelerde eğitim yüz yüze mi, online mı olacak? Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK açıkladı! YÖK'ten 'yüz yüze eğitim' açıklaması geldi. YÖK'ten yapılan açıklamada, salgının seyrine, alt yapı imkanları ve yerleşkelerin kapasitelerine göre, Covid-19 salgınına yönelik tedbirlerin alındığı belirtildi. Peki, Üniversitelerde eğitim yüz yüze mi, online mı olacak? Üniversiteler ne zaman açılacak? İşte YÖK'ten yapılan açıklama...
15.08.2021 Eğitim
MEB harekete geçti ve belli oldu, 5 gün...
MEB harekete geçti ve belli oldu, 5 gün... Milyonlarca öğrenci bekliyordu. Açıklamalar peş peşe geliyor. MEB harekete geçti. Bakan duyurdu. Yüz yüze eğitim ile ilgili yeni gelişmeler var. İlk, orta öğretim ve üniversite öğrencilerine kapsıyor. Yüz yüze eğitim ile ilgili tarih verildi. Yüz yüze eğitimin bütün sınıflarda ve haftada 5 gün verileceği ifade edildi. Üniversiteler için de gerekli hazırlıklar başladı. Yurtların karantina için kullanılmaması ve yüz yüze eğitimin aşılı ya da PCR testi ile olması üzerinde duruluyor. İşte okulların açılmasıyla ve yüz yüze eğitim ile ilgili tüm gelişmeler...
14.08.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, milyonlarca öğrenci...
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, milyonlarca öğrenci... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenci önümüzdeki süreçte eğitimin nasıl devam edeceğini merak ediyordu. Bakan Selçuk uzaktan eğitimin, yüz yüze eğitimin yerini tutamayacağını belirterek okulların açılış tarihi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
26.07.2021 Eğitim
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! 6 Eylül'de...
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! 6 Eylül'de... Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı merak ediliyordu. Koronavirüs salgınında normalleşme sürecine girilmesi ile birlikte okulların eylül ayında açılması gündeme geldi. Ancak yeni varyantların ortaya çıkması ve salgında yeni dalganın beklenmesi 'Okullar eylülde açılmayacak mı?' sorusunu akıllara getirdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un okulların eylülde açılmasının beklendiğini açıklamasının ardından yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih ile ilgili yeni açıklamalar geldi. İşte detaylar...
26.07.2021 Eğitim
Okullar açılacak mı? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? 2021 ve 2022 okullar ne zaman açılacak?
Okullar açılacak mı? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? 2021 ve 2022 okullar ne zaman açılacak? Koronavirüs nedeniyle uzaktan tamamlanan eğitim yılının ardından yeni döneme ne zaman başlanacağı merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, twitter hesabından yüz yüze eğitim ile ilgili açıklama yaptı. Peki, Okullar açılacak mı? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? 2021 ve 2022 okullar ne zaman açılacak? İşte Bakan Ziya Selçuk'un açıklamaları...
24.07.2021 Eğitim
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih...
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih... Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Son dakika açıklaması geldi. Koronavirüs salgınında normalleşme sürecine geçildi. Ancak yüz yüze eğitim ile ilgili şaşırtan bir açıklama yapıldı. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, 18 yaş grubunun aşı konusunda tereddütlü olduğunu belirterek, "Eylül ya da ekim ayında üniversitelerde yüz yüze eğitime geçmek istiyoruz. Bu yüzden bizim bu yaş grubunun aşılanması lazım. Düşünüldüğü gibi yan etkiler yok. Onlar bir şekilde abartılan şeyler" dedi.
4.07.2021 Eğitim
Ortaokullar ne zaman açılacak? 5, 6, 7, 8. Sınıflarda yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor?
Ortaokullar ne zaman açılacak? 5, 6, 7, 8. Sınıflarda yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor? Ortaokul öğrencileri yüz yüze eğitime başlıyor. Kademeli normalleşme adımları kapsamında okulların açılacağı tarih belli oldu. Yüz yüze eğitim için az bir süre kaldı. Peki, ortaokullar ne zaman açılacak, ortaokullarda yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?
5.06.2021 Eğitim
Bakan Selçuk canlı yayında açıkladı! İşte okulların açılacağı tarih
Bakan Selçuk canlı yayında açıkladı! İşte okulların açılacağı tarih Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı. Milyonlarca öğrenci merakla bekliyordu. Detaylar belli oldu. İlkokul, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? sorusunun cevabı yanıt buldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ahmet Hakan'ın CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Selçuk, corona virüsüyle mücadele tüm hızıyla sürerken, eğitimde normalleşmeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şu ana kadar 813 bin öğretmenin aşılandığını aktaran Bakan Selçuk, kalan öğretim görevlilerinin hepsinin 7 Haziran'dan itibaren aşı olabileceğini belirtti. Ayrıca Bakan Selçuk, yüz yüze eğitimin neden şehirlerde iki gün, köylerde 5 gün olduğunu detaylıca anlattı. Bakan Selçuk, 1 Eylül'de yeni eğitim öğretim yılının açılabileceğini söyledi.
2.06.2021 Eğitim
Üniversitelerle ilgili son dakika açıklaması! Yüz yüze eğitim başlıyor... Tarih belli oldu!
Üniversitelerle ilgili son dakika açıklaması! Yüz yüze eğitim başlıyor... Tarih belli oldu! Üniversiteler açılıyor. Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Tarih belli oldu. Milyonlarca öğrenciye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi vererek, "Üniversiteler 13 eylül itibariyle eğitim öğretime başlayacaktır." ifadelerini kullandı.
31.05.2021 Eğitim
Kreş ve anaokulları açılacak mı? Okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?
Kreş ve anaokulları açılacak mı? Okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? İçişleri Bakanlığı tarafından Kademeli Normalleşme Genelgesi'nin yayınlanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı da anaokulları ile ilgili kararı açıkladı. Normalleşme sürecine ilişkin bazı iş yerlerinin çalışmalarına devam edecek olması nedeniye aileler okul öncesi eğitim kurumları yani anaokulları ve kreşlerin açık olup olmayacağını merak ediyordu. Peki, Kreş ve anaokulları açılacak mı? Okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim başlayacak mı? Kreş ve anaokulları ile ilgili son karar!
16.05.2021 Eğitim
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih...
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih... Milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmen merakla bekliyordu. Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Yüz yüze eğitim ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, okulların açılmasının, mayıs ayının sonlarına doğru mümkün olabileceğini söyledi. Akın, "Tüm okullar, sınıflar değil; 1'inci ve 2'nci sınıflar gibi sınıfların açılması ki özellikle öğrencilerin okul disiplini kazanması açısından çok önemli bu; ama bunu yaparken de okullarda yeni vaka tespiti ile ilgili hızlı testler kullanılabilir. Hızlı antijen testleri var. Bunları haftada bir hiç olmazsa yaparak, okullardaki yeni vaka durumuna göre okulun tehdit altında olup, olmadığını daha kolay ortaya koyabiliriz" dedi.
14.05.2021 Gündem
MEB resmen duyurdu! Flaş yüz yüze eğitim açıklaması
MEB resmen duyurdu! Flaş yüz yüze eğitim açıklaması Milyonlarca öğrenci ve veli bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. MEB harekete geçip tek tek açıkladı. Yüz yüze eğitim ile ilgili Bakan Selçuk'tan önemli açıklamalar geldi. Vaka sayılarında görülen artışın ardından ara verilen yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? 3 Mayıs'ta yüz yüze sınavlar yapılacak mı? Binler merak ediyordu. Ve belli oldu.
26.04.2021 Eğitim
Yüz yüze eğitim ertelendi mi, iptal mi oldu? 2 Mart’ta okullarda yüz yüze eğitim başlayacak mı ne zaman? Cumhurbaşkanı yüz yüze eğitim açıklaması!
Yüz yüze eğitim ertelendi mi, iptal mi oldu? 2 Mart’ta okullarda yüz yüze eğitim başlayacak mı ne zaman? Cumhurbaşkanı yüz yüze eğitim açıklaması! Milyonlarca kişi bekliyordu, bugün belli oldu. Kabine toplantısından sonra 'normalleşme' adımlarına ilişkin açıklama yapıldı. Toplantıda yüz yüze eğitime geçiş, kafe ve restoranların açılması, gara operasyonu gibi konular gündeme alındı. Lokanta, restoran ve kafe sahipleri ile öğrenci ve velilerin gözü kulağı Beştepe'deydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün yapılan Kabine toplantısı sonrası beklenen açıklama geldi. Okullarda yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor, başlayacak? Yüz yüze eğitim ertelendi mi, iptal mi oldu?
1.03.2021 Eğitim
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Erteleme...
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Erteleme... Milyonlarca öğrenci yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağını merak ediyordu. Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim ile ilgili bir açıklama geldi. Öğrenci ve veliler merakla bekliyordu. Bakan Selçuk, 1 günlük erteleme için tüm vatandaşlardan özür dileyen Bakan Selçuk, 'Bazı illerimizde son birkaç günde tespit edilen hızlı vaka artışı yeniden değerlendirme zorunluluğunu doğurmuştur' dedi. İşte Milli Eğitim Bakanı'nın açıklamaları...
28.02.2021 Eğitim
Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Flaş açıklama!
Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Flaş açıklama! Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Türkiye'de okulların yüz yüze eğitime devam edememesinin sebebi olarak İngiltere varyantını gösterdi. Yavuz, "Mevcut kısıtlamalara devam etmek zorundayız. Buna rağmen bu varyant ülkemizde de baskın hale gelirse, bu önlemleri de artırmamız gerekebilir. Okulların tamamen açılmasını bu nedenle ötelenecek." dedi.
12.02.2021 Gündem
Bakan Koca üniversiteler için kötü haberi duyurdu
Bakan Koca üniversiteler için kötü haberi duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, özellikle okullar açılacak mı konusuna açıklık getirdi. Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Okullar, Üniversiteler ne zaman açılacak, Sağlık Bakanı tarih verdi mi?
10.02.2021 Eğitim
Sınıflarda yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Çevrimiçi Mesleki Çalışma toplantısında cevaplandırıldı!
Sınıflarda yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Çevrimiçi Mesleki Çalışma toplantısında cevaplandırıldı! Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yarıyıl tatilinin son haftasında öğretmenlerle yaptığı çevrimiçi toplantıda açıklamalarda bulunarak, yüz yüze eğitim konusuna da değindi. Bakan Selçuk, "Salgının seyri nedeniyle tüm sınıfların aynı anda tam zamanlı yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görülmüyor" şeklinde konuştu.
8.02.2021 Eğitim
Okullar ne zaman açılıyor? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları!
Okullar ne zaman açılıyor? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları! Milyonların gözü 2021 yılının ikinci Kabine toplantısındaydı. 3 hafta aradan sonra toplanan Kabine'nin ana gündemi koronavirüstü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısında koronavirüs ile ilgili son gelişmeler, vaka sayıları, ekonomik etkileri ve aşı çalışmaları detaylı olarak değerlendirildi. Kritik toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısından çıkan kararları açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak 1 Mart'tan itibaren il bazında eğitim öğretimin kademeli başlaması için gereken çalışmalar yürütülecek" açıklamasında bulundu. Peki, 15 Mart'ta okullar açılacak mı? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman açılacak? İşte okullar ile ilgili son gelişmeler...
1.02.2021 Gündem
15 Şubat'ta okullar açılacak mı? Okullar ne zaman açılacak?
15 Şubat'ta okullar açılacak mı? Okullar ne zaman açılacak? Milyonlar Kabine toplantısında hafta içi ve hafta sonu uygulanan kısıtlamalar ve eğitim ile ilgili kararlar merak ediliyordu.2021 yılının ikinci Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik toplantının ardından kararları tek tek açıkladı. Peki, 15 Şubat'ta okullar açılacak mı? Okullar ne zaman açılacak?
1.02.2021 Gündem
Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı, yüz yüze eğitim... Türkiye bekliyordu ve belli oldu...
Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı, yüz yüze eğitim... Türkiye bekliyordu ve belli oldu... Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman sona erecek? Milyonlarca vatandaş bu sorunun yanıtını merak ediyor. Kritik tarih 15 mart olarak öngörülüyor. Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan yaptığı açıklamada "15 Mart’tan sonra kısıtlamaları tekrar konuşabiliriz." ifadelerini kullanmıştı. Peki bu tarih ile ilgili bir değişikli olacak mı? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Öğrenci, öğretmen ve veliler uzaktan eğitimin biteceği tarihi bekliyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Beştepe'de koronavirüs gündemiyle toplanacak. Tedbirlerin verilere yansımasının da değerlendirileceği toplantıda, önlemlerin esnetilmesine ya da devam ettirilmesine karar verilecek.
31.01.2021 Gündem
Okulların açılışı ile ilgili flaş açıklama! 'Mart ayının ortası...'
Okulların açılışı ile ilgili flaş açıklama! 'Mart ayının ortası...' Okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veli okullarda eğitimin başlayacağı tarihi merak ediyordu. Okullarda yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 15 Şubat'tan itibaren okulların mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılıklarının olduğunu açıklamıştı. Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ise yaptığı açıklamada, çocukların bir an önce okula gitmesinin herkesin ortak gayesi olduğunu söyledi. İlhan, "Şu anki artan vakalarla beraber şubat ayı başında bir daha değerlendirmenin daha doğru olacağını kanısındayım. Şu an için okulların açılması ile ilgili kararları değerlendirmek için biraz erken olacağı kanısındayım. Çünkü aşılama ocak ayının ortası itibariyle başladı. Daha aşının 2'nci dozunu sağlık çalışanları ya da hasta oldukları zaman en çok hayatlarını kaybeden büyüklerimiz olmadı. Bu nedenle en azından 2'nci doz aşılama yapıldıktan sonra peyderpey kısıtlamaların ve okulların açılmasını düşünmek daha doğru olacağı kanısındayım. Bir hesap yapacak olursak aşılamaya ocak ayının ortası gibi başladık. Şubat ayının ortasında 1 doz daha aşı yapılacak olursa antikorların oluşma düzeyinin en iyi 7'nci haftadan sonra olduğunu varsayarsak, mart ayının ortası gibi bazı şeyleri değerlendirmenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Bu benim kişisel görüşüm" dedi.
31.01.2021 Gündem
15 Şubat'ta yüz yüze eğitim başlıyor mu? Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü yanıtladı!
15 Şubat'ta yüz yüze eğitim başlıyor mu? Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü yanıtladı! Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak, 15 Şubat'ta başlayacak mı? Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, ''Yüz yüze eğitime 15 Şubat'ta geçilecek mi?'' sorusuna yönelik, ''10 ya da 15 öğrencinin olduğu sınıflarla 50 kişilik sınıfları aynı görmemek lazım. Bu da önemli bir şey bulaştırma açısından. Okul bazlı, kent bazlı değerlendirilmesi gerekir. Ulusal karar yerine bölgesel bazlı, okul bazlı, hatta fizibilite yapılabilir'' dedi.
27.01.2021 Eğitim
Okullar ne zaman açılacak? Okullar kaç gün tatil? 2021 yarıyıl tatili...
Okullar ne zaman açılacak? Okullar kaç gün tatil? 2021 yarıyıl tatili... Koronavirüs salgınının gölgesinde 2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci dönemi tamamlanırken milyonlarca öğrenci ve veli Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaları takip ediyor. Birinci dönemin son gününde de pek çok kişi "Okullar ne zaman açılıyor? Okullar kaç gün tatil? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?" sorularını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci dönemini değerlendirdi. Bakan Selçuk okulların açılma tarihiyle ilgili de konuştu. İşte okullar ile ilgili son değerlendirmeler...
22.01.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.