Yuvacık Barajı

Yuvacık Barajı

Son dakika Yuvacık Barajı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Yuvacık Barajı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Yuvacık Barajı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yuvacık Barajı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yuvacık barajı gelişmeleri de dahil olmak üzere 105 yuvacık barajı haberi bulunmuştur. Tüm yuvacık barajı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İçme suyundaki koku! Nedeni belli oldu
İçme suyundaki koku! Nedeni belli oldu Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde içme suyunda kötü kuku ihbarı üzerine inceleme başlatıldı. Suadiye ve Çepni mahallelerine su sağlayan gölete kaçak döküm yapıldığı tespit edildi. Göletten sızan suların yeraltı suyuna karışarak kaynağa ulaştığı ve kokuya sebebiyet verdiği belirlendi.
8.10.2021 Yaşam
Sevindiren haber geldi: Barajdaki doluluk oranı yüzde 98
Sevindiren haber geldi: Barajdaki doluluk oranı yüzde 98 Kocaeli'de içme suyu ihtiyacının büyük kısmını karşılayan Yuvacık Barajı'ndaki doluluk oranı yüzde 98 seviyesine çıktı.
4.04.2021 Gündem
Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 33’e ulaştı
Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 33’e ulaştı Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan Yuvacık Barajı’nda mevsimsel yağışların ardından su seviyesi yüzde 33’e yükseldi. Toplam 51 milyon metreküp kapasiteli barajda 17 milyon 30 bin metreküp su bulunuyor.
8.02.2021 Yaşam
Kocaeli'de 48 saatlik su kesintisi! Vatandaşlar önlemlerini aldı
Kocaeli'de 48 saatlik su kesintisi! Vatandaşlar önlemlerini aldı Kocaeli'de bugün saat 23.00'ten itibaren 48 saate varan su kesintisi yaşanacak. Vatandaşlar su hattındaki yenileme çalışması nedeniyle yapılacak kesinti için hazırlık yaptı. Gebze, Çayırova ve Darıca ilçelerinde vatandaşlar bidon satın alıp su doldurarak kesintiye karşı önlem aldı.
28.12.2020 Yaşam
Su seviyesi dip noktada! Kocaeli için Sapanca'dan takviye yapılıyor
Su seviyesi dip noktada! Kocaeli için Sapanca'dan takviye yapılıyor Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Yuvacık Barajı'nda su seviyesi, 8 milyon 510 bin metreküp ile yüzde 17'ye düştü. Kocaeli’nin su ihtiyacının karşılanması için Sapanca Gölü’nden takviye yapılıyor.
8.12.2020 Gündem
Türkiye için kuraklık alarmı!
Türkiye için kuraklık alarmı! Türkiye, 2014'ten bu yana en ciddi kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya. Yağışların beklentilerin altında kalması kuraklık tehlikesini gündeme getirirken Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek önümüzdeki dönemle ilgili bilgi verdi. Ocak ayından sonra yağışların artacağını söyleyen Tek, "Nisan ve mayıs ayında beklenen yağışlar umut verici ancak tedbiri elden bırakmamalıyız" dedi.
28.11.2020 Yaşam
Barajın suyu çekilince eski köprüler 20 yıl sonra gün yüzüne çıktı
Barajın suyu çekilince eski köprüler 20 yıl sonra gün yüzüne çıktı Kocaeli’de 1999 yılında yapılan Yuvacık Barajı’ndaki seviyenin yüzde 18’e kadar düşmesi sonrasında su altında kalan eski köprüler 20 yıl sonra ortaya çıktı.
25.11.2019 Gündem
Dip suyu alarmı! İstanbul'a dikkat...
Dip suyu alarmı! İstanbul'a dikkat... Uzmanlara göre ısı adasına dönüşen İstanbul’a yağacak yağmur, Yunanistan’a yağıyor. Kanal İstanbul da mevcut su kaynaklarını yok edebilir.
16.11.2019 Gündem
O ile kötü haber! 76 günlük suyu kaldı
O ile kötü haber! 76 günlük suyu kaldı Kocaeli'nin içme suyunu karşılayan Yuvacık Barajında su seviyesi yüzde 29'lara düşerken, barajdaki suyun 76 gün daha şehre yetebileceği açıklandı
25.10.2019 Gündem
İstanbul’da su için kritik 2 ay! Alarm verilebilir...
İstanbul’da su için kritik 2 ay! Alarm verilebilir... Prof. Dr. Orhan Şen “Kasım ve aralık ayındaki yağışlarda yüzde 20 azalma olursa uyarı, yüzde 25 azalma olursa alarm vermek gerekir. İstanbul’da su sıkıntısı yaşanabilir” dedi.
25.10.2019 Yaşam
Son dakika... Kuraklıkta son 44 yılın rekoru yaşanıyor
Son dakika... Kuraklıkta son 44 yılın rekoru yaşanıyor Yağış miktarının beklenenin altında olması nedeniyle yurt genelinde barajların doluluk oranlarında düşüş yaşanıyor. İSKİ verilerine göre İstanbul’daki 10 barajın doluluk oranı yüzde 65 düzeyindeyken, bu rakam Ankara’da yüzde 20, İzmir’de ise yüzde 34 olarak verilere yansıyor. Kuraklık Doğu’yu da vuruyor. Keban Barajı’nda doluluk oranı yüzde 30’a kadar indi.
9.01.2018 Gündem
Bakan Eroğlu: CHP'nin işi gücü yolsuzluktur
Bakan Eroğlu: CHP'nin işi gücü yolsuzluktur Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yuvacık Barajı skandalı dünyanın en büyük skandalıdır. CHP'nin işi gücü skandaldır, yolsuzluktur, soygundur." dedi.
29.09.2021 Gündem
Yağışlar İstanbul barajlarına yaradı
Yağışlar İstanbul barajlarına yaradı İstanbul’a su sağlayan barajların doluluk oranı yüzde 73,89, Ankara’nın barajları yüzde 30,48 olarak ölçüldü. İzmir’de ise bu oran yüzde 60’ın üzerine çıktı.
20.07.2017 Yaşam
Yuvacık Barajı çevresindeki yıkımda gergin anlar
Yuvacık Barajı çevresindeki yıkımda gergin anlar Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'ndeki Yuvacık Barajı çevresinde kaçak yapıldığı belirlenen konaklama tesislerinin yıkımında polis, direnen işletme sahibi ve yakınlarına biber gazı sıkarak müdahalede bulunurken, 10 kişi gözaltına alındı.
29.09.2021 Gündem
Yuvacık Barajı'nda su seviyesi yüzde 22'ye düştü
Yuvacık Barajı'nda su seviyesi yüzde 22'ye düştü KOCAELİ'nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünün sağlandığı Yuvacık Barajı'nda mevsim şartlarına bağlı yağışın olmaması nedeniyle barajdaki su seviyesi kritik noktaya ulaştı. Bugün yapılan ölçüme göre yüzde 22 seviyesine inen barajda 11 milyon 100 bin metreküp su kaldı. Sapanca Gölü'nden Yuvacık Barajı'na su takviyesi yapılmaya başlandı.
29.09.2021 Gündem
Yuvacık Barajı'na yağmur dopingi
Yuvacık Barajı'na yağmur dopingi İSU Genel Müdürü Bayram: - "Yuvacık Barajı'ndaki doluluk oranı yüzde 90'a, Namazgah Barajı'ndaki doluluk oranı ise yüzde 80'e ulaştı. Yuvacık Barajı'ndan taşkına neden olmamak için denize su bırakıyoruz"
29.09.2021 Gündem
Sapanca'da yükselme 2 metreyi buldu!
Sapanca'da yükselme 2 metreyi buldu! SAKARYA ve Kocaeli’nin içme suyu havzası olan ve son 2 yılda görülen kuraklık nedeniyle su düzeyi dikey olarak yaklaşık 3 metre düşen Sapanca Gölü’nde, karların erimesiyle başlayan yükselme devam ediyor. Son bir aylık süre içinde gölde dikey yükselme 2 metreyi buldu. Daha önce çekilme nedeniyle ayakları açığa çıkan iskeleler de yaklaşık iki yıl sonra suyla buluştu.
24.01.2015 Yaşam
Su çekilince ortaya çıktı!
Su çekilince ortaya çıktı! SAKARYA ve Kocaeli’nin içme suyu kaynağı da olan, ancak kuraklığın yanı sıra aşırı su alınması nedeniyle su seviyesi tehlike sınırına düşen Sapanca Gölü’nde, çekilme nedeniyle 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin enkazları da ortaya çıkmaya başladı.
14.07.2014 Yaşam
Durum vahim!  Hiç bir zaman...
Durum vahim! Hiç bir zaman... GEÇEN yılın bahar mevsiminden bu yana bölgedeki yağışların, geçmiş yıllara oranla yüzde 50 oranında azalması nedeniyle Sapanca Gölü’ndeki su çekilmesi durdurulamadı...
29.09.2021 Gündem
Tehlikeye 19 santim kaldı
Tehlikeye 19 santim kaldı KOCAELİ ve Sakarya’nın içme suyu olarak yararlandığı Sapanca Gölü’nde su azalması tehlike sınırına dayandı. Umutların bağlandığı nisan yağmurlarının da yeterli yağmaması sonucu, göldeki su düzeyi normalden 2 metre 10 santim aşağı düştü.
21.04.2014 Yaşam
O ilde alarm verildi!
O ilde alarm verildi! KOCAELİ’nin içme suyunun büyük bölümünün sağlandığı Yuvacık Baraj Gölü ile burada düşüş yaşandığında borularla takviye su alınan Sapanca Gölü’ndeki su seviyeleri, kış mevsimi ve Mart ayı boyunca yeterli yağış olmaması nedeniyle son yılların en düşük seviyesine indi, anormal düşüşler herkesi alarma geçirdi.
4.04.2014 Yaşam
Düşündüren manzara!
Düşündüren manzara! DÜNYA Su Günü’nde, yaklaşık 2...
22.03.2014 Yaşam
Sapanca'da korku yaratan tarihi kalıntı!
Sapanca'da korku yaratan tarihi kalıntı! Sapanca Gölü'nde ortaya çıkan tarihi kalıntı su çekilmesinin ilerlediğini gösterdi ve kuraklık korkusunun yaşanmasına neden oldu
14.02.2014 Yaşam
Türkiye için korkutan tehlike!
Türkiye için korkutan tehlike! Barajlar boşaldı, kuraklık kapıda, tek damla yağmur yok. ‘Bu saatten sonra yağsa bile ne fayda!’
12.02.2014 Yaşam
Bu 6 ilde yaşayanlar dikkat!
Bu 6 ilde yaşayanlar dikkat! Barajlarındaki su seviyesi düşen 6 kentte kuraklık tehlikesi baş gösterdi.
22.01.2014 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Yuvacık Barajı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yuvacık barajı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.