Bulgar turistler akın etti! Adım atacak yer kalmadı: 'Pazarda fiyatların çok iyi'
Bulgar turistler akın etti! Adım atacak yer kalmadı: 'Pazarda fiyatların çok iyi' Soğuk ve yağışlı havanın yerini güneşe bırakmasıyla birlikte Edirne'de Bulgar turist bereketi yaşandı. Gıdadan giyime, ev eşyasından temizlik ürünlerine kadar her türlü ihtiyacını Edirne'den karşılayan komşu ülke Bulgaristan vatandaşları, aldıklarını bavullara doldurdu. Kentte her hafta Cuma günü kurulan ve sosyete pazarı olarak bilinen Ulus Pazarı'nda adım atacak yer kalmazken, Bostan Pazarı esnafının yüzü de yine Bulgar turistlerle güldü.
9.04.2022 Ekonomi
Yasak kalktı! 189 gün sonra geldiler, yoğun ilgi...
Yasak kalktı! 189 gün sonra geldiler, yoğun ilgi... Edirne'de cuma günleri kurulan ve pandemi tedbirleri kapsamında kapatılan, Bulgaristan ile Yunanistan'dan gelen müşteriler ile uluslararası pazar özelliği olan Ulus Pazarı, 189 gün sonra tekrar açıldı. Türkiye'nin Yunanistan ve Bulgaristan'a PCR testi ibraz etme zorunluluğunu kaldırıp, aşı kartı sertifikasıyla da girişlerini kolaylaştırmasıyla Yunan ve Bulgar müşteriler, pazara gelmeye başladı.
4.06.2021 Gündem
Türkiye-Yunanistan arasındaki vizesiz geçişte hedef 2 milyon turist
Türkiye-Yunanistan arasındaki vizesiz geçişte hedef 2 milyon turist Türkiye ve Yunanistan arasında son 10 yılda hızla artan turist sayısının, iki ülke başbakanının vize muafiyeti kararıyla, karşılıklı olarak 2 milyona çıkması bekleniyor.
10.03.2016 Ekonomi