Yükseköğretime Geçiş Sınavı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı

Son dakika yükseköğretime geçiş sınavı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yükseköğretime geçiş sınavı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yükseköğretime geçiş sınavı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yükseköğretime geçiş sınavı gelişmeleri de dahil olmak üzere 522 yükseköğretime geçiş sınavı haberi bulunmuştur. Tüm yükseköğretime geçiş sınavı haberleri aşağıda listelenmiştir.
YKS sınavı için gerekli belgeler 2022 listesi ! YKS sınavına girerken yanımızda bulunması gerekenler nelerdir, YKS sınavına neler getirilecek 2022?
YKS sınavı için gerekli belgeler 2022 listesi ! YKS sınavına girerken yanımızda bulunması gerekenler nelerdir, YKS sınavına neler getirilecek 2022? YKS sınavına girerken gerekli belgeler 2022 nelerdir, YKS sınavına girerken hangi belgeler gerekli? Yükseköğretim Kurumları Sınavı heyecanı devam ediyor. Ortaöğretimden yükseköğretime geçiş sınavı olan YKS’nin bu yılki oturumları bu hafta sonu yapılacak. YKS sınavı öncesi üniversite adayları ise YKS sınavına neler getirilecek 2022, YKS sınavına girerken yanımızda bulunması gerekenler nelerdir? sorularına yanıt arıyor. İşte YKS sınavında gerekli belgeler…
18.06.2022 Eğitim
YKS’ye bir hafta kala uzmanlar uyarıyor!
YKS’ye bir hafta kala uzmanlar uyarıyor! Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YKS) son bir hafta kala ailelere önerilerde bulunan Klinik Psikolog Dr. Kahraman Güler, “Sınava bir haftalık süreç varken ailelerin sınavla ilgili çok fazla konuşmalar yapmaması, sistemi çok fazla eleştirmemesi, çocuktan beklentilerini çok fazla ifade etmemesi, çocukla ilgili kıyaslamalar yapmaması gerekir” diye konuştu.
20.06.2021 Sağlık
Sınav soruları nasıl sızdırdığı belli oldu!
Sınav soruları nasıl sızdırdığı belli oldu! Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında “silahlı terör örgütü üyeliği” ve “zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma” suçlarından 18,5 yıl hapis istemiyle hazırlanan iddianamede, o dönemde uzman olarak görevli olan itirafçının anlattıkları dikkat çekti.
6.01.2020 Gündem
'Öğrenciler tercihte puan değil sıralamayı ölçü almalı'
'Öğrenciler tercihte puan değil sıralamayı ölçü almalı' Uzmanlar öğrencileri bölüme göre üniversite seçmeleri ve puana değil sıralamaya göre tercih yapmaları konusunda uyardı.
2.08.2018 Eğitim
ÖSYM, 20 yılın üniversiteye giriş sınavı sorularını erişime açtı
ÖSYM, 20 yılın üniversiteye giriş sınavı sorularını erişime açtı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 1998-2017 yıllarında üniversiteye giriş sınavlarında sorulan tüm sorular ve cevap anahtarları kurumun internet sitesinde yayımlandı.
21.05.2018 Gündem
Üniversiteye giriş: Tek gün, çift sınav
Üniversiteye giriş: Tek gün, çift sınav 2 milyondan fazla adayın aileleriyle birlikte merakla beklediği üniversiteye giriş modeli dün açıklandı: Giriş sınavları bir haftasonu iki oturumda yapılacak. Birinci oturum temel yeterlilik testi, ikinci oturum Türkçe, Sosyal, Matematik ve Fen’den oluşacak
29.09.2021 Gündem
Üniversiteye giriş sınavları olmayacak mı? LYS ve YGS kalkıyor mu?
Üniversiteye giriş sınavları olmayacak mı? LYS ve YGS kalkıyor mu? Üniversiteye giriş sınavlarının kalkıp kalmayacağına dair soruları merak edilip araştırılmaya başlandı. Peki LYS ve YGS artık yapılmayacak mı? İşte üniversiteye giriş için yapılacak değişiklikler ilgili YÖK açıklaması...
29.09.2021 Gündem
Son dakika: Üniversiteye giriş sınavında LYS-YGS ayrımı kalkıyor
Son dakika: Üniversiteye giriş sınavında LYS-YGS ayrımı kalkıyor Üniversiteye giriş sınavında sistem değişiyor. Alınan bilgiye göre; YÖK, LYS- YGS ayrımı kaldırdı. 4 puan türü olacak.
29.09.2021 Gündem
YÖK'ten engelli öğrencilere "YGS" müjdesi
YÖK'ten engelli öğrencilere "YGS" müjdesi Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) engelli öğrencilerin özel yetenek sınavıyla öğrenci alan programlara başvuru için gerekli olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puanının, sınavın yapıldığı yıl dahil 2 yıl süreyle geçerli olmasına karar verildi.
29.09.2021 Gündem
Üniversitelere ek yerleştirme başvuruları için yarın son gün
Üniversitelere ek yerleştirme başvuruları için yarın son gün Üniversitelerde boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme tercih başvuruları yarın sona erecek.
29.09.2021 Gündem
Üniversite ek yerleştirme başvuruları ne zamana kadar sürecek?
Üniversite ek yerleştirme başvuruları ne zamana kadar sürecek? Üniversite ek yerleştirme başvuruları 14 Ağustos'ta başladı ve halen devam ediyor. Üniversiteye yerleşmek isteyenler için ikinci bir şans olan ek yerleştirme başvuruları nasıl yapılır ve ne zaman sona erecek? İşte ayrıntılar...
29.09.2021 Gündem
2017-ÖSYS ek yerleştirme tercihleri ne zaman yapılacak?
2017-ÖSYS ek yerleştirme tercihleri ne zaman yapılacak? 2017-ÖSYS ek yerleştirme tercih tarihleri belli oldu. ÖSYM'nin açıklamasına göre 2017-ÖSYS ek yerleştirme tercihleri 25 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında yapılacak. İşte 2017-ÖSYS ek yerleştirme tercihlerine dair merak edilen soruların yanıtları...
29.09.2021 Gündem
Eğitim bilgilerini güncellemek için son gün
Eğitim bilgilerini güncellemek için son gün Üniversite sınavları yerleştirme sonuçları 11 Temmuz’da açıklanacak. Ancak ÖSYM üniversite adaylarını, eğitim bilgilerini güncellemeleri konusunda uyardı. Süre bugün saat 16.00’da son bulacak
29.09.2021 Gündem
Okumaya gitti, karısını terk edip başkasıyla sözlendi
Okumaya gitti, karısını terk edip başkasıyla sözlendi Adana’da 3 çocuk annesi Şükran Bezgin, kocasının üniversite okumak için gittiği İstanbul’da sınıf arkadaşı ile sözlenip kendilerini terk ettiğini ileri sürdü. Bezgin, “Kiramız doldu. 3 çocuğumu okutmaya çalışıyorum. Düzenli olduğu sürece ne iş olsa yaparım. Yeter ki çocuklarıma bakayım. Yardım bekliyorum” dedi.
26.06.2017 Yaşam
Cem Yılmaz'dan sonra YÖK de harekete geçti!
Cem Yılmaz'dan sonra YÖK de harekete geçti! Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın talimatıyla, İstanbul'un Beykoz semtinde yaşayan ve dünyaca ünlü besteci Mozart ile aynı müzik kulağına sahip 19 yaşındaki otizmli Yunus Yazar'ın durumu, ilgili birimlerince incelemeye alındı.
15.06.2017 Magazin
Polis Akademisi başvuruları nasıl yapılır? PMYO başvuru işlemleri
Polis Akademisi başvuruları nasıl yapılır? PMYO başvuru işlemleri Polis Akademisi (PMYO) başvuru işlemleri için son saatlere girildi. 2 bin 500 lise mezunu polis alımı için başvuru yapmak isteyen binlerce vatandaş başvurularını gün sonuna kadar gerçekleştirebilecekler. İşte Polis Akademisi başvurularına ilişkin merak edilen soruların yanıtları...
29.09.2021 Gündem
09.45 treni kalktı
09.45 treni kalktı YGS’ye 09.46’da gelenlerin umutlarını ÖSYM söndürdü: Yeni bir sınavın yapılması mümkün değildir. Kurala uymayan az sayıda aday uyanların hakkını ihlal edecektir.
29.09.2021 Gündem
ÖSYM kararını açıkladı! Mümkün değil
ÖSYM kararını açıkladı! Mümkün değil ÖSYM, KDK'nın 15 dakika mağdurları için yeniden sınav talebine cevap verdi.
29.09.2021 Gündem
EGM 2 bin 500 polis memuru adayı alımı yapacak
EGM 2 bin 500 polis memuru adayı alımı yapacak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına (PMYO) 2 bin 250 erkek, 250 kadın olmak üzere toplam 2 bin 500 polis memuru adayı alımının yapılacağı açıklandı.
29.09.2021 Gündem
09:45 mağdurları için önemli açıklama
09:45 mağdurları için önemli açıklama Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, YGS'de 09:45 mağdurları için kararın yakın zamanda açıklanacağını söyledi
29.09.2021 Gündem
Jandarma Yüksekokul Yönetmeliği Resmi Gazete'de
Jandarma Yüksekokul Yönetmeliği Resmi Gazete'de Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Fakülte ve Meslek Yüksekokulu Temin Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
29.09.2021 Gündem
Dikkat! ÖSYM'den LYS başvuruları için kamu spotlu uyarı
Dikkat! ÖSYM'den LYS başvuruları için kamu spotlu uyarı Kamu spotunda, 17 Nisan'da sona erecek LYS başvurularında dikkat edilmesi gereken konulara yönelik uyarılarda bulunuldu. Bu yılki LYS'de ilk kez açık uçlu sorular sorulacağından, kamu spotunda adaylara "ÖSYM'nin yayınladığı soru örneklerini incelemeleri" önerildi.
13.04.2017 Eğitim
Dikkat! ÖSYM'den LYS başvuruları için kamu spotlu uyarı
Dikkat! ÖSYM'den LYS başvuruları için kamu spotlu uyarı Kamu spotunda, 17  Nisan'da sona erecek LYS başvurularında dikkat edilmesi gereken konulara yönelik  uyarılarda bulunuldu. Bu yılki LYS'de ilk kez açık uçlu sorular sorulacağından,  kamu spotunda adaylara "ÖSYM'nin yayınladığı soru örneklerini incelemeleri"  önerildi.
13.04.2017 Eğitim
YGS'yi kaçıranlara müthiş haber!09:45 mağdurlarına...
YGS'yi kaçıranlara müthiş haber!09:45 mağdurlarına... Bu yıl Yüksek öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giremeyen 102 bin aday için Kamu Denetçiliği Kurumu harekete geçti. KDK, adaylar için yeniden sınav hakkı konusunda tavsiye kararı verecek. İşte YGS'ye giremeyen adaylar için yapılan çalışmanın detayları...
29.09.2021 Gündem
"ÖSYM'nin iptal kararından vazgeçmesi güzel"
"ÖSYM'nin iptal kararından vazgeçmesi güzel" Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, 12 Mart'taki Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS), bir lise öğrencisinin "nefes açıcı tüp ilaçla salona girdiği" gerekçesiyle iptal edilen sınavının, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından tekrar değerlendirilerek geçerli sayılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
8.04.2017 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Yükseköğretime Geçiş Sınavı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yükseköğretime geçiş sınavı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.