Yüksek Riskli İller

Yüksek Riskli İller

Son dakika yüksek riskli iller haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yüksek riskli iller ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yüksek riskli iller haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yüksek Riskli İller

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yüksek riskli iller gelişmeleri de dahil olmak üzere 183 yüksek riskli iller haberi bulunmuştur. Tüm yüksek riskli iller haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eskişehir'de sağlıkçıları sevindiren vaka düşüşü
Eskişehir'de sağlıkçıları sevindiren vaka düşüşü Sağlık Bakanlığı’nın risk haritasında 100 bin kişide 348,10 vaka oranıyla yer alan Eskişehir’de ‘tam kapama’ döneminde pozitif vakalar günlük 550 seviyesinden 200’e kadar geriledi. Son 10 günde yaşanan vaka düşüşü özellikle sağlık çalışanları arasında sevinç yaratırken, Eskişehir Şehir Hastanesi Covid-19 yoğun bakım hemşiresi Rıdvan Çetinkaya, “Buradaki insanların oksijen açlığını, bu hastalıkla nasıl savaştığını görmeleri gerekiyor. Bunu görmeden kolay kolay anlamayacaklarını düşünüyorum” dedi.
10.05.2021 Gündem
Antalya'da otelde rezalet! Yüzlerce kişi kuralları altüst etti
Antalya'da otelde rezalet! Yüzlerce kişi kuralları altüst etti Antalya'da, artan vaka sayılarına rağmen kural tanımayan eğlenceler hız kesmiyor. Bu kez de Manavgat'ta bir otelde çekilen korona partisi görüntüleri 'pes' dedirtti.
2.05.2021 Gündem
'Koronavirüs artık gençlerin de hastalığı'
'Koronavirüs artık gençlerin de hastalığı' Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Karagülle, koronavirüs aşısı olmayan yaş gruplarının daha çok hasta olduğu bir dönemden geçildiğini ifade ederek, "Şu anda gördüğümüz 40-60 yaş grubu arasında oldukça fazla hasta yoğun bakımlarımızda. Koronavirüsle en çok ilgilenen hastanelerden birisi olarak şunu rahatlıkla ve açık yüreklilikle söylüyorum; bu hastalık yaşlıların hastalığı değil. Bu hastalık artık gençlerin de hastalığı" dedi.
25.04.2021 Sağlık
Market cezası! Bakan Soylu duyurmuştu
Market cezası! Bakan Soylu duyurmuştu 'Markete gidiyorum' diyerek sokağa çıkma yasaklarını ihlal edene ceza yağdı. Koronavirüs vaka sayıları artışta olan Edirne'de ekipler sokağa çıkma kısıtlamasında yoğun denetimlerde bulunuldu. Kent genelindeki uygulamalarda ekipler, marketlere araçlarıyla gelenler ile yürüyüş mesafesi dışında alışverişe gidenlere para cezası uyguladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada "'Bakkala, markete gidiyorum' deyip tüm şehri gezmeye kalkan olursa buna kesinlikle müsaade etmiyoruz. Bu hakka girmektir" demişti.
24.04.2021 Gündem
Kent kırmızıya döndü! Zabıtayı gören, maskeyi taktı
Kent kırmızıya döndü! Zabıtayı gören, maskeyi taktı Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre, her 100 bin kişide 117,36 kişiyle 'sarı'dan 'kırmızı' kategoriye dönen Diyarbakır'da ekipler, denetimlerini artırdı. Kentin kalabalık bölgelerinde denetim yapan zabıta ekiplerini görenler ise ceza ve uyarılar nedeniyle hemen maskelerini taktı.
21.04.2021 Gündem
Rize'de 'Zorunlu olmadıkça hastanelere başvurmayın' çağrısı
Rize'de 'Zorunlu olmadıkça hastanelere başvurmayın' çağrısı Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nce kentteki yoğun bakım doluluk oranının yüzde 80’leri aştığı, artan iş yükü nedeniyle zorda kalınmadıkça hastanelere başvurulmaması çağrısında bulunuldu. Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Gökhan Demiral, “Kişiler arası bulaşın önüne geçmek ve sağlık sisteminin ayakta kalabilmesi için yoğunluk azalmalı” dedi.
16.04.2021 Gündem
Şehirler arası yasak gelecek mi? Kabine’den seyahat yasağı (yolculuk) kararı çıkar mı, 81 il merakla bekliyor
Şehirler arası yasak gelecek mi? Kabine’den seyahat yasağı (yolculuk) kararı çıkar mı, 81 il merakla bekliyor Şehirler arası seyahat yasağı bugün toplanacak kabine öncesi gündemde tartışılan konular arasına girdi. Koronavirüs önlemleri kapsamında seyahat yasağının yeniden gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Bilim Kurulu toplantısının ardından bugün gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında, Bilim Kurulu'nun aldığı tavsiye kararları Kabine üyelerine sunulacak.
13.04.2021 Gündem
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık duyurdu, cumartesi ve pazar yasağın olduğu iller...
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık duyurdu, cumartesi ve pazar yasağın olduğu iller... Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. İller tek tek açıklandı ve hafta sonu kısıtlamasının hangi iller için hangi şekilde uygulanacağı belirtildi. Kısıtlamalar ve tedbirlere ilişkin yeni kararlar peş peşe duyuruluyor. Vaka sayıları her geçen gün artıyor. Koronavirüs risk haritasına göre 17 olan kırmızı il sayısı 58’e çıktı. İstanbul, Ankara, İzmir de kırmızıya büründü. Neredeyse her gün illerden yeni tedbir kararları duyuruluyor. İşte hafta içi hafta sonu yasaklarına ilişkin tüm detaylar ve alınan yeni kararlar...
9.04.2021 Gündem
Tam kapanma olacak mı? Ramazan’da 21 gün Türkiye’de tam kapanma kararı alınır mı, tam kapanma ne demek nasıl olur?
Tam kapanma olacak mı? Ramazan’da 21 gün Türkiye’de tam kapanma kararı alınır mı, tam kapanma ne demek nasıl olur? Ramazan ayı için az bir süre kaldı. Kovid-19 salgını kapsamında yeni tedbir ve önlemler alınmaya devam ediyor. Son olarak kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, Ramazan ayı boyunca hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının süreceği, sadece Ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafeler hizmetlerini paket servis ile sınırlandıracağı belirtildi. İtalya, Almanya, Fransa gibi ülkelerin de uyguladığı tam kapanma son dönemde Türkiye için de dile getiriliyor. Peki, tam kapanma olur mu, Ramazan’da 21 gün tam kapanma olacak mı?
9.04.2021 Gündem
İndirimi duyan oraya koştu! Akılalmaz görüntüler
İndirimi duyan oraya koştu! Akılalmaz görüntüler Sivas'ta, markette açılışa özel uygulanan indirim ve kampanyaları duyanlar, sabah saatlerinden itibaren izdihama neden oldu. Market önünde oluşan uzun kuyrukta, koronavirüs salgınına rağmen sosyal mesafe hiçe sayıldı. Sivas Valiliği kararı ile açılış iptal edilirken, işletme hakkında da tutanak düzenlendi.
8.04.2021 Gündem
Çok yüksek riskli illerle ilgili flaş karar!
Çok yüksek riskli illerle ilgili flaş karar! Sağlık Bakanlığı'nın 81 ilin risk durumunu gösteren haritada 68 ilin çok 'yüksek riskli' iller kategorisinde kırmızı renge dönüşmesi, turizm sektöründe endişeyle karşılandı. Antalya Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı Recep Yavuz, "AB ülkelerinin başı çektiği aşı pasaportu dayatmasını aşmak zaten başlı başına zor bir konu iken, bir de vaka sayılarımızın yüksekliği Türkiye'yi devre dışı bırakmak için ilave bir neden olacaktır" dedi.
5.04.2021 Gündem
Konya'da iş yerinde rezalet! Kanepe ve dolaptan çıktılar
Konya'da iş yerinde rezalet! Kanepe ve dolaptan çıktılar Konya'da, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gerekirken hizmet verdiği belirlenen 5 alkollü eğlence mekanı ve kumarhaneye dönüştürülen iş yerine polis ekiplerince operasyon düzenlendi. Operasyonda mekanlardan birinde polisten kaçmaya çalışan bazı kişiler, kanepe altına ve mutfak dolabına saklandı. Yakalanan 203 kişiye toplam 1 milyon 278 bin 900 TL ceza uygulandı.
4.04.2021 Yaşam
Hafta sonu sokağa çıkma yasağında yeni gelişme! 3.5 kat arttı, yeniden...
Hafta sonu sokağa çıkma yasağında yeni gelişme! 3.5 kat arttı, yeniden... Koronavirüs salgınında alınan tedbirlerin şehir bazlı olarak düzenlenmeye başlaması ile her il vata artış durumuna göre yeni tedbirler getiriyor. Ülke genelinde vaka sayılarında hızlı bir artış söz konusu. Bazı illerde bu durum diğerlerine göre oldukça fazla. Kahramanmaraş'ta da kontrollü normalleşme sürecine geçilmesinin ardından koronavirüs vaka sayısı 3,5 kat artarak her 100 bin kişide 32,90'dan 112,83'e yükseldi. Bu artışla Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı son risk haritasında orta riskli illerden yüksek riskli iller arasına geçen Kahramanmaraş'ta 3 hafta aradan sonra hafta sonu pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması tekrar başladı.
4.04.2021 Yaşam
Eğlence mekanına baskın! 110 bin lira ceza
Eğlence mekanına baskın! 110 bin lira ceza İzmir'in Çiğli ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken eğlence mekanına polis tarafından baskın yapıldı. Baskında, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden ve koronavirüs kurallarına uymayan 22 kişiye ve iş yerine toplam 110 bin 260 lira para cezası kesildi.
4.04.2021 Yaşam
'Uçan kuşa HES kodu sorulacak' demişti! Günde 58 bin sorgu yapıldı
'Uçan kuşa HES kodu sorulacak' demişti! Günde 58 bin sorgu yapıldı Samsun'da Vali Zülkif Dağlı'nın 'uçan kuşa HES kodu sorulacak' açıklamalarının ardından 1 günde 58 bin 848 HES kodu sorgulaması yapıldı. Kentte izolasyon kuralını ihlal eden 12 kişiye de toplam 37 bin 800 TL para cezası uygulandı.
2.04.2021 Gündem
Çocuklar ortak kullandı, 14 kişi korona oldu!
Çocuklar ortak kullandı, 14 kişi korona oldu! Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Asuman Birinci, "Karadeniz Bölgesi’nde bir şehrimizde 5 çocuk, aynı flütü kullanıyor ve ardından aileleriyle birlikte 14 kişi pozitif çıkıyor. Yayılımda çocuklarımız çok etkili bu konuda çocuklara eğitim verilmesi gerekiyor” dedi.
2.04.2021 Gündem
65 yaş ve üstü vatandaş için flaş karar! Kullanıma kapatıldı
65 yaş ve üstü vatandaş için flaş karar! Kullanıma kapatıldı 65 yaş ve üstü vatandaşları ilgilendiren önemli bir karar hayata geçirildi. Koronavirüs salgını nedeni ile sokağa çıkma kısıtlaması olan vatandaşlar için yeni bir karar verildi. Kullanıma kapatıldığı duyuruldu. Koronavirüs risk haritasında ‘çok yüksek risk’ grubunda ‘kırmızı’ kategoride yer alan Çanakkale’de, her 100 bin kişide görülen vaka sayısı bir haftada 202,75’ten 348,81’e yükseldi. Vaka sayısındaki artış, kentte endişeye neden olurken, tedbirler kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşların toplu taşıma ulaşım kartları geçici olarak kullanıma kapatıldı.
31.03.2021 Gündem
Eskişehir ve Bilecik'te vakalar 1 haftada 2'ye katlandı
Eskişehir ve Bilecik'te vakalar 1 haftada 2'ye katlandı Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı koronavirüs haritasında ‘çok riskli’ iller arasında yer alan Eskişehir'de vaka sayısı 1 haftada 2’ye katlanarak 118,69 artışla 235,25’e yükselirken, Bilecik’te ise 114,69'dan 227,69’a, Kütahya’da da 41,79 artışla 153,12 seviyesine çıktı. Eskişehir’de artan vaka sayısının ardından İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nca, şehir merkezinde halkın yoğun olarak bulunduğu caddelere kısıtlama getirildi. Hamamyolu Caddesi’ndeki oturma alanları güvenlik şeritleri çekilerek kullanıma kapatıldı.
31.03.2021 Gündem
65 yaş ve üstü ile ilgili flaş karar! Yasak geldi...
65 yaş ve üstü ile ilgili flaş karar! Yasak geldi... Çanakkale Belediyesince 65 yaş ve üstü kişilere verilen toplu taşıma ulaşım kartları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında geçici olarak kullanıma kapatıldı.
30.03.2021 Gündem
Yeni kararı vali duyurdu! Kente izole şartı getirildi, 10 gün...
Yeni kararı vali duyurdu! Kente izole şartı getirildi, 10 gün... Doğu Karadeniz’de mayıs ayında başlayacak çay tarımı için hasat döneminde büyük kentlerden bölgeye gelmesi beklenen 100 binin üzerinde üretici için uzmanların çağrısının ardından harekete geçildi ve karar duyuruldu. Çay işçilerine 10 günlük karantina uygulanacak. Öte yandan Sağlık Bakanlığı'nın risk haritasında 4 haftadır 'çok yüksek riskli' iller arasında 'kırmızı' renkte yer alan Samsun’da ise ek tedbirler uygulanmaya başlandı. Vali Zülkif Dağlı, “Arkadaşlarıma şöyle bir talimat verdim; ‘Uçan kuştan bile HES kodu soracaksınız.’ Bunu yapmamız gerekiyor” dedi. Öte yandan
30.03.2021 Gündem
Düğünler yasak mı? Hafta sonu düğün yasak mı 29 Mart, düğün salonları kapandı mı? Kabine toplantısı düğün kararı ve genelge!
Düğünler yasak mı? Hafta sonu düğün yasak mı 29 Mart, düğün salonları kapandı mı? Kabine toplantısı düğün kararı ve genelge! Vaka sayılarının artışa geçmesinin ardından yeni kısıtlama kararlarının alınıp alınmayacağı merak ediliyordu. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bir araya geldi ve yeni kısıtlama kararlarını açıkladı. Risk haritasında kırmızı ile belirtilen çok yüksek riskli iller için hem cumartesi hem de pazar günü yasak kararı verilince gözler tarihleri alınmış düğün, nikah ve nişan merasimlerine çevrildi. Düğünler yasak mı? Kabine toplantısı düğünler ile ilgili ne kadar alındı?
30.03.2021 Gündem
Bu hafta yasak var mı, hafta sonu (Cumartesi Pazar)? Yasak olan 58 il hangileri, turuncu, kırmızı ve sarı illerde neler yasak? Yeni yasak kararları…
Bu hafta yasak var mı, hafta sonu (Cumartesi Pazar)? Yasak olan 58 il hangileri, turuncu, kırmızı ve sarı illerde neler yasak? Yeni yasak kararları… Bu hafta cumartesi pazar yasak var mı yok mu? Bu cumartesi yasak var mı? soruları kabine toplantısı sonrası en çok merak edilen sorular arasına girdi. İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında alınan kararlar doğrultusunda 81 ile corona virüsü genelgesi gönderdi. Genelgede "Hafta sonlarında; düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması 21.00 - 05.00 arası uygulanacak" denilerek, Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan sokağa çıkma sınırlaması artık cumartesi ve pazar günü olarak sürecektir." ifadelerini kullandı. Peki, yasak olan 58 iller hangileri? Hangi illerde sokağa çıkma yasağı var? Turuncu, kırmızı ve sarı illerde neler yasak?
30.03.2021 Gündem
Yeni yasaklar 29 Mart 2021! Bu hafta yasak ne zaman başlıyor, yeni yasaklar ne zaman başlayacak? 3-4 Nisan Cumartesi Pazar yasak olan iller…
Yeni yasaklar 29 Mart 2021! Bu hafta yasak ne zaman başlıyor, yeni yasaklar ne zaman başlayacak? 3-4 Nisan Cumartesi Pazar yasak olan iller… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. 3.5 saat süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı merakla beklenen koronavirüs kararlarını açıkladı. Türkiye'nin yeni risk haritasını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 58 ilde cumartesi kısıtlamasının geri geldiğini, ramazan ayında ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını, ramazanda lokanta ve kafeler paket servisle sınırlandırıldığını duyurdu. Peki, Yasak ne zaman başlıyor? Yeni yasaklar bu hafta mı başlayacak? Sokağa çıkma yasağı bu hafta mı başlayacak?
30.03.2021 Gündem
Okullar kapanacak mı? MEB resmen duyurdu...
Okullar kapanacak mı? MEB resmen duyurdu... Milyonlar bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Kırmızı kategoriye geçen il sayısı 58'i yükseldi. Okullar kapanacak mı? MEB yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetlerinin yerinde karar uygulaması kapsamında il bazlı alınacak kararlar ile devam edeceğini duyurdu.
29.03.2021 Eğitim
Türkiye'de kırmızı alarm! 58 il çok yüksek riskli kategoriye girdi! İşte alınan yeni kararlar!
Türkiye'de kırmızı alarm! 58 il çok yüksek riskli kategoriye girdi! İşte alınan yeni kararlar! Kabine Toplantısı'nın ardından güncellenen Covid-19 risk haritasını paylaşıldı. Güncel haritada İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu 58 il, çok yüksek riskli yani kırmızı kategoriye girdi. Türkiye'nin büyük bölümünün çok yüksek riskli kategoriye girmesi yeni önlemleri beraberinde getirdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kararlar...
29.03.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yüksek Riskli İller ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yüksek riskli iller haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.