Yüksek Askeri Şûra

Yüksek Askeri Şûra

Son dakika Yüksek Askeri Şûra haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Yüksek Askeri Şûra ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Yüksek Askeri Şûra haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yüksek Askeri Şûra

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yüksek askeri şûra gelişmeleri de dahil olmak üzere 11 yüksek askeri şûra haberi bulunmuştur. Tüm yüksek askeri şûra haberleri aşağıda listelenmiştir.
Genelkurmay başkanlığına kim atanacak? YAŞ toplanıyor
Genelkurmay başkanlığına kim atanacak? YAŞ toplanıyor Bu hafta yapılacak Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısıyla TSK komuta kademesi belirlenecek. Görev süresi ve yaş haddinden emekli olması beklenen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever’in yerine Genelkurmay Başkanlığı için üstün hizmet madalyalı 3 devre arkadaşı orgeneralin adı geçiyor.
31.07.2023 Gündem
Yüksek Askeri Şûra toplanıyor! Komutanların görev süresi uzatılacak...
Yüksek Askeri Şûra toplanıyor! Komutanların görev süresi uzatılacak... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bir yıl aradan sonra bugün toplanacak Yüksek Askeri Şûra'da (YAŞ) albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması veya emekliye ayırma işlemlerinin yanı sıra generallerin terfi ve atama dosyaları ele alınacak.
4.08.2022 Gündem
MSB'den son dakika YAŞ kararları açıklaması
MSB'den son dakika YAŞ kararları açıklaması Milli Savunma Bakanlığı'ndan Yüksek Askeri Şûra kararlarına ilişkin son dakika açıklaması yapıldı.
19.08.2020 Gündem
Kardak kahramanı SAT komutanı oldu
Kardak kahramanı SAT komutanı oldu Yüksek Askeri Şûra’da (YAŞ) kararlaştırılan general ve amiral atamaları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Kardak’tan Yunan bayrağını indiren SAT timinden, Balyoz kumpası mağduru Tuğamiral Ercan Kireçtepe SAT Komutanı oldu. Kumpasın bir başka mağduru Tuğamiral Hasan Özyurt ise Deniz Kuvvetleri Harekât Başkanı olarak atandı.
6.08.2020 Gündem
Zekai Aksakallı kimdir? Zekai Aksakallı emekli oldu!
Zekai Aksakallı kimdir? Zekai Aksakallı emekli oldu! Yüksek Askeri Şûra’da 30 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi. Emekliye sevk edilen paşalar arasında 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı da var. Peki, Zekai Aksakallı kimdir? Zekai Aksakallı'nın askeri kariyeri...
23.07.2020 Gündem
15 Temmuz kahramanı Albay general oldu
15 Temmuz kahramanı Albay general oldu Yüksek Askeri Şûra’da çok sayıda FETÖ mağduruna da iade-i itibar niteliğinde terfiler gerçekleştirildi.
29.09.2021 Gündem
Jandarma'da bir ilk! Bu sefer komutan ‘içeriden’ olabilir...
Jandarma'da bir ilk! Bu sefer komutan ‘içeriden’ olabilir... 690 sayılı kanun hükmünde kararname ile tümüyle İçişleri Bakanlığı’na bağlanan jandarmada 60’lı yıllardan bu yana ilk kez ‘kuvvet komutanlığı’ heyecanı yaşanıyor. Jandarma’da orgeneral kadrosu bulunmadığı için komutan Kara Kuvvetleri’nden seçiliyordu. Bu defa ise orgeneral şartı kaldırıldığı için teşkilat bünyesinden seçilebilecek.
29.09.2021 Gündem
YAŞ mesaisi başladı! 2019'un yol haritası belli olacak
YAŞ mesaisi başladı! 2019'un yol haritası belli olacak TSK'nın en önemli gündemi YAŞ. Üç komutanın süresi doldu. Bu yıl yapılacak terfi ve atamalar 2019'un Genelkurmay Başkanını belirleyecek.
29.09.2021 Gündem
Gözler karargâhta! Özel'in yerine gelecek isim...
Gözler karargâhta! Özel'in yerine gelecek isim... Yüksek Askeri Şûra'da Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Akar'ın atanması bekleniyor
29.09.2021 Gündem
YAŞ öncesi sürpriz iddia!
YAŞ öncesi sürpriz iddia! 4 - 6 Ağustos arasında yapılacak YAŞ'da Jandarma Genel Komutanı Org. Servet Yörük'ün görev süresinin 1 yıl uzatılacağı belirtiliyor.
29.09.2021 Gündem
TSK tarihinde bir ilk!
TSK tarihinde bir ilk! Ağustos ayı başında toplanacak Yüksek Askeri Şûra (YAŞ), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarihinde bir ilke sahne olacak...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yüksek Askeri Şûra ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yüksek askeri şûra haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.