Yıllık Enflasyon

Yıllık Enflasyon

Son dakika yıllık enflasyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yıllık enflasyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yıllık enflasyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yıllık Enflasyon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yıllık enflasyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.866 yıllık enflasyon haberi bulunmuştur. Tüm yıllık enflasyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emekli ve memurun zam oranı belli oldu! Hesap değişiyor, kök maaş müjdesi, işte yeni maaş tablosu
Emekli ve memurun zam oranı belli oldu! Hesap değişiyor, kök maaş müjdesi, işte yeni maaş tablosu Emekli ve memurları yakından ilgilendiriyor. Emekliye maaş zammı ve kök maaş müjdesiyle ilgili yeni gelişme verildi. 16 milyon emeklinin geliri Temmuz ayında artacak. Yıllık enflasyon nisanda yüzde 69.8 ile 17 ayın zirvesine çıktı. 4 aylık enflasyon da yüzde 18.72 olarak gerçekleşti. Emeklinin 4 aylık zam oranı tek tek hesaplandı.
4.05.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Keskin bir şekilde düşmeye başlayacak
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Keskin bir şekilde düşmeye başlayacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açıklanan enflasyon rakamları ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Bakan Şimşek, enflasyonun keskin bir şekilde düşmeye başlayacağını ifade etti.
3.05.2024 Ekonomi
Enflasyon rakamları belli oldu
Enflasyon rakamları belli oldu Enflasyon, nisan ayında yüzde 3,18 oranında artış gösterirken, yıllık enflasyon yüzde 69,80 olarak hesaplandı.
3.05.2024 Ekonomi
AVM ciroları enflasyonu solladı! Neredeyse ikiye katladı
AVM ciroları enflasyonu solladı! Neredeyse ikiye katladı Alışveriş merkezlerinde metrekare başına düşen cirodaki artış, enflasyonu solladı. Şubatta yıllık enflasyon yüzde 67.07 iken, aynı dönemde AVM’lerin ciroları yüzde 114.6 arttı. İstanbul’daki AVM’lerde metrekare başına düşen ciro Şubat 2023’te 5 bin 735 TL iken, Şubat 2024’te 11 bin 704 TL’ye yükseldi.
23.04.2024 Ekonomi
Market, restoran ve işletmeler şimdi yandı! Kapatma cezası geliyor
Market, restoran ve işletmeler şimdi yandı! Kapatma cezası geliyor Market, restoran ve işletmeleri yakından ilgilendiriyor. Fahiş fiyat artışıyla ilgili yeni düzenleme geliyor. Meclis gündemine gelecek olan 10 maddelik Ticaret Kanunu teklifine göre, para cezaları da yıllık enflasyon oranlarına göre belirlenecek. İşte detaylar...
12.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması!
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması! Merkez Bankası fiyat gelişmeleri raporunda yıllık enflasyonun gıda alt grubunda gerilerken temel mal ve hizmetlerde daha belirgin olmak üzere diğer gruplarda yükseldiği ifade edildi. Aylık bazda hizmet, gıda ve temel mallar fiyat artışları ile öne çıkan gruplar olduğu bildirildi.
4.04.2024 Ekonomi
Nisan ayı işyeri kira artış oranı 2024 (Hesaplama) 🏘️ Dükkan kira artış oranı ne kadar oldu, TEFE TÜFE'ye göre kira artış oranı 2024 yüzde kaç?
Nisan ayı işyeri kira artış oranı 2024 (Hesaplama) 🏘️ Dükkan kira artış oranı ne kadar oldu, TEFE TÜFE'ye göre kira artış oranı 2024 yüzde kaç? Nisan 2024 kira artış oranı yüz de kaç, dükkan kira zammı ne kadar oldu? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Açıklanan verilere göre, enflasyon rakamları Mart ayında aylık bazda yüzde 3.16 yıllık bazda yüzde 68,50 yüzde arttı. Şubatta, aylık enflasyon yüzde 4.53, yıllık enflasyon ise yüzde 67.07 olarak açıklanmıştı. Her ne kadar konutta yüzde 25'lik zam sınırı uygulaması devam etse de ticari kirada böyle bir sınır bulunmuyor.
3.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması!
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Şimşek " Bugünkü enflasyon rakamı son 12 ayın enflasyon rakamıdır. Önümüzdeki 12 ay enflasyon düşecektir. Çok net şekilde piyasalar diyor ki inanıyoruz, enflasyon düşecek diyor" dedi.
4.03.2024 Ekonomi
Ekonomide nefesler tutuldu! Gözler piyasayı etkileyecek kritik tarihe çevrildi
Ekonomide nefesler tutuldu! Gözler piyasayı etkileyecek kritik tarihe çevrildi Yılın ikinci enflasyon rakamı pazartesi günü açıklanacak. Ocak ayında enflasyon TÜFE'de aylık bazda yüzde 6,7 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 64,86 olarak gerçekleşti. Gözler şimdi şubat ayı rakamlarında. Peki, enflasyonun ne zaman zirve yapması ve ne zaman düşüşe geçmesi bekleniyor? İşte tüm detaylar...
28.02.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından enflasyon rakamlarını değerlendirdi.
5.02.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Aylık enflasyon, şubattan itibaren düşecek
Bakan Şimşek: Aylık enflasyon, şubattan itibaren düşecek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ocak ayında büyük oranda enflasyona yansıyan etkilerin, enflasyonun ana eğilimini etkilemesini beklemiyoruz. Şubattan itibaren aylık enflasyonun kayda değer şekilde düşerek tahmin patikamızla uyumlu seyredeceğini öngörüyoruz" dedi.
5.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Kredi arzında ve mevduat faizinde gözlenebilecek oynaklıklara karşın makroihtiyati kararlarla parasal aktarım mekanizması desteklenmeye devam edilecek" denildi.
1.02.2024 Ekonomi
IMF Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti
IMF Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti IMF, Türkiye'nin büyüme tahminini 2024 yılı için yüzde 3,1'e yükselttiğini açıkladı. Kuruluşa göre dünya ekonomisi de aynı oranda büyüyecek.
30.01.2024 Ekonomi
Bakan Işıkhan açıkladı: SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 49,25'lik zam
Bakan Işıkhan açıkladı: SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 49,25'lik zam Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı %49,25’e yükseltiyoruz" dedi. Bakan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zamdan kaynaklı farkların, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 1 hafta içerisinde ödeneceğini açıkladı.
23.01.2024 Ekonomi
İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Aksu'dan zam talebi... 'İndi-bindi 120 TL olmalı'
İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Aksu'dan zam talebi... 'İndi-bindi 120 TL olmalı' İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, 8 Ocak'ta gerçekleştirilmesi planlanan UKOME Toplantısı öncesinde "Bu mesleği sürdürebilmek, İstanbul halkına ve turistlerimize konforlu, güvenli bir seyahat sunmamız için en az yüzde 65 oranında bir zam istedik. Tabii biz de vatandaşımızı düşünüyoruz, kaliteyi artırmamız lazım. Onun için en az yüzde 65 oranında zam almamız lazım" diye açıklamalarda bulundu. Aksu, 'İndi-bindi ücreti en az 120 lira olmalı' ifadelerini kullandı.
4.01.2024 Gündem
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu: İndi-bindi 120 lira olmalı
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu: İndi-bindi 120 lira olmalı İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, 8 Ocak'ta gerçekleştirilmesi planlanan UKOME Toplantısı öncesinde İstanbul'da taksicilerin zam talebi hakkında açıklamalarda bulundu. İBB Ulaşım Daire Başkanlığı'na yüzde 65'lik zam talebi iletildiğini ifade eden Aksu, "Bu mesleği sürdürebilmek, İstanbul halkına ve turistlerimize konforlu, güvenli bir seyahat sunmamız için en az yüzde 65 oranında bir zam istedik. Tabii biz de vatandaşımızı düşünüyoruz, kaliteyi artırmamız lazım. Onun için en az yüzde 65 oranında zam almamız lazım" dedi. Aksu, 'İndi-bindi ücreti en az 120 lira olmalı' ifadelerini kullandı.
4.01.2024 Ekonomi
Emekli ve memura büyük zam! İlk zamlı maaşlar hesaba yatıyor, tek tek hesaplandı
Emekli ve memura büyük zam! İlk zamlı maaşlar hesaba yatıyor, tek tek hesaplandı Memur, emeklinin ocak ayı maaş zamları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu aralık ayı enflasyonu yüzde 2.93, yıllık enflasyon da yüzde 64.77 açıkladı. Temmuz-Aralık dönemi enflasyonu yüzde 37.57 olarak gerçekleşti. Buna göre, memur maaşları ve emekli memur aylıkları yüzde 49.25, SSK, Bağ-Kur emekli aylıkları yüzde 37.57 oranında artacak. Zamla beraber 22 bin 17 lira olan en düşük memur maaşı 32 bin 861 liraya, en düşük emekli memur aylığı da 9 bin 876 liradan 14 bin 741 liraya yükseldi. Emekli ve memurun zamlı yeni maaşları tek tek hesaplandı. İşte yeni maaşlar...
4.01.2024 Emekli
Bekçi maaşı ne kadar 2024? Bekçi maaşlarına zam geldi mi, kadrolu, lise mezunu bekçi maaşlarına ne kadar zam geldi 2024? Yeni bekçi maaşları kaç TL?
Bekçi maaşı ne kadar 2024? Bekçi maaşlarına zam geldi mi, kadrolu, lise mezunu bekçi maaşlarına ne kadar zam geldi 2024? Yeni bekçi maaşları kaç TL? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, aralık ayında enflasyon aylık yüzde 2,93, yıllık enflasyon yüzde 64,77 oldu. 6 aylık enflasyona göre belli olan SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yüzde 37,57, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına ise yüzde 49,25 oranında zam yapılacak. Peki, bekçi maaşı ne kadar oldu? Bekçi maaşlarına zam geldi mi, kadrolu, lise mezunu bekçi maaşları 2024 ne kadar, kaç TL oldu?
3.01.2024 Çalışma Hayatı
Toplu sözleşme, enflasyon farkı, seyyanen zam: Memur zammına seyyanen zam dahil mi? Seyyanen zama zam gelecek mi?
Toplu sözleşme, enflasyon farkı, seyyanen zam: Memur zammına seyyanen zam dahil mi? Seyyanen zama zam gelecek mi? Beklenen açıklama geldi ve TÜİK Aralık enflasyonu açıkladı. Aralık ayı enflasyon oranı yüzde 2,93 oldu. Yıllık enflasyon oranı 64,77 olarak gerçekleşti. En düşük memur ve emekli maaşına gelen yüzde 49,25 oldu. Bununla birlikte akıllarda şu sorular kaldı: Memur zammına seyyanen zam dahil mi? Seyyanen zama zam geldi mi? İşte detaylar....
3.01.2024 Ekonomi
Yıllık enflasyon 2023 ne kadar oldu? 2023 enflasyon oranı 12 aylık yüzde kaç oldu?
Yıllık enflasyon 2023 ne kadar oldu? 2023 enflasyon oranı 12 aylık yüzde kaç oldu? Türkiye'de 2023 yılı enflasyonu 12 aylık ne kadar oldu? TÜİK tarafından açıklanan verilere göre yıllık enflasyon oranları belli oldu. Peki Yıllık enflasyon 2023 ne kadar oldu?
3.01.2024 Gündem
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı olarak düşüreceğiz
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı olarak düşüreceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışı seyahatlerinin neredeyse hepsinde ana gündem maddelerinden birinin yeşil ve dijital dönüşüm olduğunu belirterek, “Biz hiç kimseden kaynak istemedik. Hiç kimseden para istemedik. Türkiye’nin paraya ihtiyacı yok” dedi.
20.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Süreci başlattık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Süreci başlattık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 9. Toplantısı'na katılmak üzere Katar'a kritik ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile bir araya geldi. Erdoğan kritik toplantıda dünyaya önemli mesajlar verdi. Katar ziyareti sonrası Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarında kararlılık vurgusunda bulundu.
6.12.2023 Gündem
Enflasyon rakamları açıklandı
Enflasyon rakamları açıklandı Kasım ayında aylık enflasyon yüzde 3,28 olarak gerçekleşirken, yıllık enflasyon yüzde 61,98 olarak gerçekleşti.
4.12.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek " Bütçeyi düzeltmek için KDV, akaryakıtta ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışlarına gittik. Bu vergi artışları tekrarlanmayacak, gelecek sene sistemden çıkmış olacak" dedi.
30.11.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyon 2024'ün ikinci yarısında gerileyecek
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyon 2024'ün ikinci yarısında gerileyecek Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İSO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Kasım ayı öncü göstergeleri de aylık enflasyondaki gerilemenin devam edeceğine işaret etmektedir. Enflasyon Raporu'nda da belirttiğimiz gibi yıllık enflasyon mayıs ayındaki baz etkisiyle tepe noktasına ulaştıktan sonra 2024'ün ikinci yarısında gerileyecek. Baz etkilerinin ötesinde, enflasyondaki düşüş süreci birçok kanalla kendini gösterecek" dedi.
29.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yıllık Enflasyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yıllık enflasyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.