Kritik bir viraj daha dönüldü! TÜBİTAK SAGE geliştirdi Azerbaycan’ın Su-25 uçağına entegre edildi
Kritik bir viraj daha dönüldü! TÜBİTAK SAGE geliştirdi Azerbaycan’ın Su-25 uçağına entegre edildi Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen silah ve sistemler Türkiye'nin gururu olmaya devam ediyor. TÜBİTAK SAGE’nin geliştirdiği yerli ve milli küresel konumlama sistemi alıcısı Kaşif entegreli mühimmatın hedefi tam isabetle vurduğu ana dair görüntüler, aslında Ankara için kritik bir virajın daha dönüldüğü anlamına geliyor. Uzmanlar, milli imkanlarla geliştirilen sistemlerin ABD’den alınan kitlerden daha iyi sonuçlar verdiği görüşünde.
31.05.2023 Bilim ve Teknoloji
TSK'nın kullanımına sunuldu! Büyük avantaj sağlıyor
TSK'nın kullanımına sunuldu! Büyük avantaj sağlıyor Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Güneş Enerjili Yerli Kamera Sistemi (GÜKAS) ile yenilenebilir enerjiye dayalı hibrit güç destek ünitelerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kullanımına sunulduğunu açıkladı.
21.10.2020 Bilim ve Teknoloji
MKE mühimmatları "yerli sistem"le test edecek
MKE mühimmatları "yerli sistem"le test edecek MKE Kapsül Fabrikası Radyometri Laboratuvarında kullanılan yabancı menşeli sistem değiştirilerek, yerine ASELSAN üretimi Özışık Karşı Tedbir Atıcı Sistemi kuruldu
30.03.2020 Bilim ve Teknoloji