Kritik bir viraj daha dönüldü! TÜBİTAK SAGE geliştirdi Azerbaycan’ın Su-25 uçağına entegre edildi
Kritik bir viraj daha dönüldü! TÜBİTAK SAGE geliştirdi Azerbaycan’ın Su-25 uçağına entegre edildi Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen silah ve sistemler Türkiye'nin gururu olmaya devam ediyor. TÜBİTAK SAGE’nin geliştirdiği yerli ve milli küresel konumlama sistemi alıcısı Kaşif entegreli mühimmatın hedefi tam isabetle vurduğu ana dair görüntüler, aslında Ankara için kritik bir virajın daha dönüldüğü anlamına geliyor. Uzmanlar, milli imkanlarla geliştirilen sistemlerin ABD’den alınan kitlerden daha iyi sonuçlar verdiği görüşünde.
31.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Türk boğazları milli sistemle yönetilecek!
Türk boğazları milli sistemle yönetilecek! Türk boğazları, HAVELSAN ana yükleniciliğinde geliştirilen milli sistemle yönetilecek. Yıl sonunda devreye alınması planlanan projede, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi'nin yazılım, sensörler ve bilişim altyapısı, milli yetkinlikler ve üretim kabiliyetleri göz önünde bulundurularak tasarlandı. Sistem, dünyadaki diğer örneklerine göre de alanındaki en büyüklerden biri olma özelliğini taşıyor.
6.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Bayraktar Akıncı TİHA'dan müthiş haber! Resmen başladı
Bayraktar Akıncı TİHA'dan müthiş haber! Resmen başladı Türkiye’nin savunma sanayinde gerçekleştirdiği atılımlar hızla devam ediyor. Türkiye son yıllarda dışa bağımlılığı bitirerek yerli ve milli sistemleri üreterek envanterini yeniliyor. Şüphesiz yerli ve milli silah denince ilk akla gelenlerin başında BAYKAR tarafından üretilen İHA ve SİHA’lar geliyor.
26.03.2021 Ekonomi
Türkiye o sistemi devreye soktu!
Türkiye o sistemi devreye soktu! ASELSAN'ın ürettiği milli sistem, helikopterlere füze ve lazer silahlarına karşı ekstra koruma sağladı.
29.09.2021 Gündem