Yeni kardeş...
Yeni kardeş... “Kardeşim nasıl biri? Kime benziyor? Nasıl sesler çıkartacak? Benim hayatımda ne gibi değişiklikler yaratacak? Annem benimle daha az mı ilgilenecek? Annemle babam onu benden daha fazla mı sevecek?” gibi sorular ilk çocuğun kafasını kurcalalar ve huzursuz olmasına neden olabilir.
21.10.2013 Arşiv
Gece alt ıslatma her çocukta görülebilir!
Gece alt ıslatma her çocukta görülebilir! Aile olmak, pek çok kişinin hayalini kurduğu, mutluluk verici bir olgudur. Fakat aile olunca çocukların sıkıntılarını görmezden gelmek, büyük sorunları da beraberinde getirebiliyor. Buna engel olmak için, anne ve babaların çocuklarının sıkıntılarıyla yakından ilgilenmeleri gerekiyor. Geceleri altını ıslatma sorunu yaşayan çocuklar, kişilik gelişimi açısından bu durumdan olumsuz etkilenebiliyor.
1.09.2013 Arşiv
İkinci bebek için hazır mısınız?
İkinci bebek için hazır mısınız? İlk bebeğinizi kucağınıza aldığınız günü dün gibi hatırlıyorsunuz. O minik bebeğin hayatınıza yeni bir renk getirdiği kesin. Peki, içinizdeki bu ikinci bebek isteği ne olacak? Bebeğiniz tam büyümeden ona kardeş verme fikri ne kadar doğru?
22.05.2013 Arşiv