Asgari ücret 2023 zammı! İlk toplantı sonrası gözler 2. Toplantıya çevrildi; yeni asgari ücret zam oranı ne kadar olacak? Asgari ücrette son dakika gelişmeleri!
Asgari ücret 2023 zammı! İlk toplantı sonrası gözler 2. Toplantıya çevrildi; yeni asgari ücret zam oranı ne kadar olacak? Asgari ücrette son dakika gelişmeleri! Asgari ücret 2023 Temmuz zammı olacak mı, yeni asgari ücret belli oldu mu? Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Asgari ücrete yapılacak zam oranı ve zammın istihdama etkisinin de masada olduğu kabinede enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele için atılacak adımlar, kiralardaki fahiş artışa karşı alınacak önlemler, emekli ve memur maaş zamlarına yönelik çalışmalar da gündeme alınacak. Öte yandan Yeni asgari ücretin belirlenmesi için ilk toplantı 13 Haziran'da gerçekleştirildi. İşçi, işveren ve hükümetten temsilciler bir araya gelirken toplantı sonrasında TÜRK-İŞ asgari ücret komisyon üyesi Veli Solak, 'Yeni toplantı yarın da olabilir, başka zamanda. Bayramdan önce bitmesini bekliyoruz” açıklaması yaptı. Peki, Yeni asgari ücret ne zaman verilecek, asgari ücret ne zaman açıklanacak, asgari ücret 2023 Temmuz’da artacak mı?
14.06.2023 Çalışan Hakları
Asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta? Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret temmuz zammında kritik gün!
Asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta? Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret temmuz zammında kritik gün! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Asgari ücret zammı için kritik toplantı bugün yapılacak! Gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına çevrildi. Asgari ücrete yapılacak temmuz ara zammı için işçi, işveren ve hükümet temsilcileri bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret tespit komisyonunun çalışmalarını haftasonuna kadar tamamlayacağını açıklamış, zammın temmuz maaşlarına yansıtılması konusunda yeşil ışık yakmıştı. Komisyon ilk toplantısını bugün yapacak. Peki Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret toplantısı ne zaman? İşte detaylar…
29.06.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücret ne kadar olacak? Son dakika gelişmesi, ilk rakam..
Asgari ücret ne kadar olacak? Son dakika gelişmesi, ilk rakam.. Milyonlarca kişinin gözü kulağı orada. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020'de uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü kez toplandı. Toplantıda, TÜİK temsilcileri, asgari ücret tespitinde dikkate alınan, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL, orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde bin 940 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
17.12.2019 Çalışan Hakları