İki bardaktan fazla kahve içenlerde bunama riski artıyor!
İki bardaktan fazla kahve içenlerde bunama riski artıyor! Yeni bir çalışma, çok fazla kahve tüketiminin beyin hacmini küçültebileceğini ve uzun vadede bunama riskini artırabileceğini ortaya koydu.
25.07.2021 Sağlık
Ağaçların bilinmeyen etkisi! Çocukların beynini geliştiriyor!
Ağaçların bilinmeyen etkisi! Çocukların beynini geliştiriyor! Yeni araştırma, ağaçlar arasında geçirilen zamanın çocukların beyinlerinin büyümesine ve gelişmesine yardımcı olabileceğini buldu.
25.07.2021 Sağlık
Kök hücre tedavisi ile kireçlenmeye son!
Kök hücre tedavisi ile kireçlenmeye son! Belirli bazı besin maddelerinin varlığının vücutta tamir, onarma ve gençleştirme işlerinden sorumlu kök hücrelerin kaderini nasıl etkileyebileceği araştırıldı. Sonuçlar ise çarpıcı. Elde edilen sonuçlara göre, vücutta tamir, onarım, yenileştirme işlevlerini gerçekleştiren kök hücrelerin istediğimiz doku türüne doğru değişmesini etkileyebilmek mümkün olabiliyor.
26.01.2021 Sağlık
'AIDS'li biri 78 yaşına kadar yaşayabilir'
'AIDS'li biri 78 yaşına kadar yaşayabilir' Yapılan son bir bilimsel araştırmaya göre, AIDS hastalığına neden olan HIV virüsünü yakın zamanda kapan biri, tedavideki ilerlemeler sayesinde virüsü taşımayan biri kadar uzun yaşayabilir.
11.05.2017 Dünya