Son dakika yapılandırma açıklaması! Sadece tek seferlik...
Son dakika yapılandırma açıklaması! Sadece tek seferlik... Yapılandırma ile ilgili son dakika açıklaması. Uzatılmayacak. Sadece tek seferlik olduğu belirtilerek başvuruların son güne bırakılmaması gerektiği uyarısı yapıldı. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, "Eylül ayının sonuna geldik. Lütfen yapılandırma kanunundan faydalanın ve son güne bırakmayın. Tekrar uzatma yetkisi yok. Yasa sadece bir seferlik. Dolayısıyla da son güne bırakıp 'yetişemedik, yetiştiremedik' gibi bir durumla karşılaşmayalım." dedi.
23.09.2021 Ekonomi
Yapılandırma müjdesi! Gecikme zammı ve faizler siliniyor
Yapılandırma müjdesi! Gecikme zammı ve faizler siliniyor Yapılandırma ile ilgili flaş karar! Ödenemeyen borçlar için büyük kolaylık sağlanıyor. Gecikme zammı ve faiz ödenmeyecek. Son başvuru tarihi 31 Ağustos olarak belirlendi. Milli Emlak vadesinde ödenmeyen borçlar için yapılandırma imkanı sağlıyor. Vadesi 30 Nisan 2021'de gelen ancak 9 Haziran itibarıyla ödenmemiş borçlara ilişkin düzenleme yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile borçların asıllarına herhangi bir indirim uygulanmayacak ancak gecikme zammı, faiz gibi borçlar silinerek, bunların yerine hesaplanacak Yİ-ÜFE tutarı ödenecek. Bu imkandan yararlanmak isteyen vatandaşların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili merkez veya taşra birimlerine 31 Ağustos 2021'e kadar başvurmaları gerekiyor.
15.07.2021 Ekonomi
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 90'ı silinecek...
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 90'ı silinecek... Milyonlarca vatandaş bekliyordu. Borcu olan herkesi sevindiren haber geldi. Yapılandırma müjdesi verildi. Birçok kişi bu haktan yararlanarak borçlarından kurtuldu. Borç yapılandırmasında son gün 1 Şubat. Yapılandırma hakkından yararlanmak isteyenlerin acele etmesi gerekiyor. Borç yapılandırmasında birçok avantaj sunuluyor. Yüzde 90 indirimden, 18 ay vade imkanına kadar sağlanan kolaylıklar ile vatandaşın borçlarını ödemesi amaçlanıyor. Fakat pek çok kişi yapılandırmanın detaylarını bilmiyor. Vatandaşlar özellikle borçlarının yüzde 90'ının silineceğini düşünüyor. Fakat yüzde 90 faizden siliniyor. Anapara ödemesi ise olan şekli ile yapılıyor.
28.01.2021 Ekonomi